Meillä on usein tapana kutsua koira hyperaktiiviseksi, kun se on hieman liian eloisa ja dynaaminen makuun. Hyperaktiivisuus on kuitenkin todellinen käyttäytymishäiriö, josta jotkut koirat voivat kärsiä. Lisäksi oireet eivät rajoitu eläimeen, joka juoksee ja hyppää ympäriinsä, kun se on onnellinen. Hyperaktiivisen koiran omistaminen on äärimmäisen väsyttävää, sillä ne ovat aina kysyttyjä ja aktiivisia eläimiä. Mutta älä huoli, voimme työskennellä hyperaktiivisuuden parissa!
Mistä tiedät, onko koirasi todella hyperaktiivinen?
Vain mielipide a tai useiden eläinlääkärien, erityisesti käyttäytymiseläinlääkärin, on oltava. Jos koirallasi on monia näistä oireista, se voi olla hyperaktiivinen koira. Älä kuitenkaan tee liian nopeita johtopäätöksiä.
- Sinun koirasi ei koskaan synny : hän juoksee, hyppää, leikkii, haukkuu… päivä ja yö.
- Il nukkuu hyvin vähänyleensä alle 8 tuntia päivässä (yli 24 tuntia).
- Sinun koirasi tarttuu (ja joskus tuhoaa) kaiken tielleen.
- Il puree sinua paljonse ei ole aggressiivinen, mutta hän ei voi sille mitään.
- Hän on edelleen hyvin innoissaan keskittymisvaikeuksia vastaamaan pyyntöihisi.
- Sinun koirasi on impulsiivinenhän kamppailee hallitakseen turhautumistaan.
- Hän kulkee kaikkiin suuntiin, hänen käytöksensä vaikuttaa epäjärjestyneeltä : sinulla on sellainen vaikutelma, että hän on jo unohtanut sen, mitä opetit hänelle edellisenä päivänä.
- Hän ahmii kulhonsa sisällön muutamassa sekunnissa, hänen ruokahalullaan ei ole rajaa.
- Sinun koirasi tutkimusta jatkuvasti huomiosi.
- Hän on yliherkkä ääniä ja liikkeitä hänen ympärillään.
- Olet hyvin väsynyt!
Kuinka toimia hyperaktiivisen koiran kanssa?

Voit käyttää rauhoittavia tai luonnolliset anti-stressituotteet kuten Bachin kukkia. Siellä on myösCBD-öljy koirille joka voi olla hyödyllinen rauhoittavien ja stressiä ehkäisevien ominaisuuksiensa ansiosta. Ennen käyttöä on kuitenkin parasta kysyä neuvoa eläinlääkäriltä.
Sillä välin on parasta tehdä työskentele koirasi keskittymisen parissa jotta hän oppii kuuntelemaan sinua ja hallitsemaan itseään. Harjoituksen tavoitteena on saada hänet istumaan mahdollisimman pitkään (mikä voi olla erittäin monimutkaista hyperaktiivisella koiralla). Anna hänelle herkku ja pyydä häntä istumaan. Aluksi voit palkita hänet heti, mutta pelin tarkoituksena on lisätä asteittain istumiseen käytettyä aikaa. Koirasi on ymmärrettävä, että pysymällä rauhallisena ja keskittyneenä hän voi saada jotain, mistä hän pitää! Leikkiaikana, kun koirasi menee yli laidan, jätä se huomiotta, kunnes hän rauhoittuu ja ymmärtää sensinun täytyy pystyä hallitsemaan itseäsi voidaksesi pelata kanssasi! Vaikka se on vaikeaa, rauhallisuus ja rautainen nyrkki samettikäsineessä ovat menestyksen avaimet.
Mitä tehdä, jos luulet koirasi olevan hyperaktiivinen?
Jos olet epävarma, ensimmäinen asia on vahvista hypoteesisi ammattilaisen kanssa. Voit keskustella tästä eläinlääkärisi tai käyttäytymiseläinlääkärin kanssa, joka on erikoistunut tämäntyyppisiin häiriöihin. Jos käy ilmi, että koirasi todellakin kärsii yliaktiivisuudesta, jälkimmäinen voi olla mukanasi ja antaa sinulle seuraavat vaiheet. Yliaktiivisuus onkin sairaus ja sen vaiheesta riippuen on mahdollista, että lääkitys on välttämätöntä.