mitkä ovat edut?

Kuten jokainen hyvä isäntä, haluat koirallesi parasta. Näin ollen sinulla voi olla monia kysymyksiä sen ruokavaliosta. Kysymys muroista paloina on ollut keskustelun aihe koiranomistajayhteisössä viimeisen kymmenen vuoden ajan. Mutta mitkä ovat viljattomien krokettien todelliset edut rakkaalle piskollesi?

Elementti, joka esiintyy useimmissa nappuloissa

Jos suurin osa koiranruoasta sisältävät viljaa, se ei vastaa heidän ravitsemustarpeitaan. Todellisuudessa, valmistajat käyttävät niitä tärkkelyksensä mikä sallii liimaa erilaisia ​​ruokia yhteen ja luoda kiinteä tuote. Kun luet huolellisesti lemmikkisi nappulan komponentit, huomaat luettelon riisiä, vehnää tai maissia. Nyt tiedät niiden todellisen hyödyn.

koiran ruokakulho nam
Luotto: damedeeso / iStock

Viljan haitat koiran ruokavaliossa

Siihen asti et ehkä näe ongelmaa, vaan nappulaan lisätyt jyvät voi olla erittäin huono koiraystävillemme useista syistä.

Ensinnäkin sinun pitäisi tietää, että koiranruoassa olevat viljat voivat olla myrkyllinen heille. Nämä ruoat ovat todennäköisesti todellakin mykotoksiinien saastuttamia ennen sadonkorjuuta, suoraan pelloilla tai myöhemmin ennen niiden muutosta. Nämä toksiinit voivat aiheuttaa erittäin vakavia ongelmia jos he ovat nautitaan pitkällä aikavälillä. Tutkimukset ovat siis paljastaneet syy-yhteyden näiden viljassa esiintyvien mykotoksiinien ja ongelmien, kuten esim kutinaa, heikentynyttä hedelmällisyyttä, epämuodostumia tai immuunijärjestelmän heikkenemistä. Lisäksi viljat sisältävät gluteeniamikä on ongelmallista erityisesti yhdelle koirarodulle, joka on diagnosoitu intoleranssiksi, nimittäin Irlanninsetteri.

Mutta siinä ei vielä kaikki. Viljapitoiset nappulat ovat usein vähän proteiinia. Siksi ne eivät tarjoa koiralle kaikkia ravintoaineita, joita se tarvitsee ollakseen terve. Lisäksi nämä kroketit ovat runsaasti tärkkelystä ja sulamatonta kuitua. Tästä syystä koirilla voi olla paljon vaikeuksia sulattaa näitä nappuloita ja saattaa jopa kohdata terveysongelmia, kuten ripuli. Kuten olet ymmärtänyt, krokettien viljoilla on lopulta paljon enemmän haittoja kuin etuja.

Totuus viljattomasta nappulasta

Liian viljapitoisia kroketteja tulee välttää mahdollisimman paljon ja mahdollisuuksien mukaan valita kroketit, jotka eivät sisällä lainkaan. Hyvä uutinen on, että valmistajat ovat ymmärtäneet tämän koirien terveydelle tärkeän kysymyksen ja kehittäneet tuotteita ”viljaton” ja jopa ”gluteeniton”.

koira syö Teit _ alex_ugalek _ iStock
© alex_ugalek / iStock

Sinun täytyy kuitenkin varo noita kroketteja myös. Ne eivät aina ole parempia kuin viljat, koska ne sisältävät myös tärkkelykset. Valmistajat eivät voi tehdä ilman sitä luodakseen krokettejaan ja valitsevat siksi elintarvikkeita, kuten bataatti, peruna ja herneet. Suosittelemme valitsemaan koirasi terveydelle ihanteelliset kroketit vertaa pussien takana olevia osia. Sitten on kysymys vähiten tärkkelystä sisältävien ruokien valitsemisesta.

Lähde

Pidät myös: