miten suhtautua tähän käytökseen?

Tuleeko koirasi yleensä valittamaan syödessäsi? Oletko koskaan saanut hänet kiinni varastamasta aperitiivikeksiä sohvapöydästä, kun selkäsi oli käännetty? Jos tämä käyttäytyminen ärsyttää sinua ja haluat ratkaista tämän ongelman, lue tämä artikkeli huolellisesti! Koska sen lisäksi, että tämä käyttäytyminen on tuskallista, se voi olla vaarallista, jos piski puree epäterveellistä ruokaa.

Säännöt, jotka on otettava käyttöön kotona tämän käytöksen estämiseksi

Koira makaa paikallaan korissaan
Teot: huettenhoelscher / iStock

1- Syötä häntä tiettyyn aikaan

Koirallesi on suositeltavaa olla jättämättä hänelle ruokaa mielensä mukaan. Koiran pitää syödä kerran tai kahdesti päivässä ja jos mahdollista määrättyyn aikaan. Hänen kulhoaan tulee antaa hänelle noin 15 minuuttia aikuiselle koiralle ja hieman kauemmin, noin 30 minuuttia koiranpennulle. Jos koira ei ole syönyt tämän ajan jälkeen, ateria on poistettava seuraavaan ateriaan asti. Vesikulho on tietysti täytettävä halutessaan.

2- Koirallasi on oltava oma tila

Koirallesi on ehdottomasti varattava tilaa, jotta hän voi eristäytyä, kun hän kokee sen tarpeelliseksi. Sinun on myös opetettava lemmikkisi menemään kyseiseen paikkaan, kun kerrot sille. Tämä mahdollistaa esimerkiksi sen, että koirasi kunnioittaa ruokailuaikojasi pysymällä paikallaan.

3 – Kunnioita koirasi tarpeita

Varmista, että täytät hänen päivittäiset tarpeensa, jotta koirasta ei tule varas. Perustarpeiden, kuten syömisen, juomisen, nukkumisen tai jopa ulostamisen, lisäksi koirallasi on muita yhtä tärkeitä tarpeita. Joten varmista ensin että koirasi ponnistelee fyysisesti ottaa sen pois tarpeeksi aikaa joka päivä. Hyödynnä myös nämä kävelylenkit, jotta hän voi viettää hajuaisti tarjoamalla hänelle uusia polkuja uusilla tuoksuilla. Lopuksi, stimuloida häntä älyllisesti ja sosiaalisesti saamalla hänet tapaamaan muita sukulaisia ​​ja viettämään aikaa leikkimällä hänen kanssaan.

Muutama vinkki lisää, jotta voit estää koiraasi tekemästä varasta

Koira syö kulhossaan nappuloita
Tekijät: alex_ugalek / iStock

Jos koirallasi on taipumus olla varas, muutama vinkki voidaan ottaa käyttöön päivittäin. Ensimmäinen koskee lemmikkisi nappuloita. Ovatko nämä tarpeeksi ravitsevia hänelle? Selvittääksesi voit kysyä neuvoa eläinlääkäriltäsi. Jos olet varma niiden laadusta, mutta koirasi saa vain yhden aterian päivässä, voi olla, että hänen päivittäisten aterioidensa välinen aika on liian pitkä. Joten voit yrittää antaa hänelle syömään aamulla ja illalla nähdä, onko parannusta. Lopulta jos kroketit ovat itsepalvelua, se lähettää koiralle viestin, että hän voi syödä milloin haluaa ja kun on nälkäinen. Tämäntyyppinen ruoka voi kannustaa häntä myös auttamaan itsensä pöytään, kun hän haluaa…

Yksi parhaista tavoista estää koiraasi varastamasta tai kerjäämästä on opettaa häntä pysymään paikallaan tai korissaan aterioiden aikana. Kun koirasi lähestyy pöytää, pyydä häntä varovasti palaamaan istuimelleen. Anna hänelle tarvittaessa lelu miehittääksesi hänet. Tietysti, välttää ruoan jättämistä hänen nenänsä alle äläkä jätä sitä ilman valvontaa aperitiivin kanssa sohvapöydälle. Lopuksi on tärkeää, että pysyt johdonmukaisena. Esimerkiksi, sinun on kaikin keinoin vältettävä antamasta hänelle muuta kuin omaa ruokaa aterioiden lisäksi. Jos koirasi syö aamulla ja illalla ja haluat antaa hänelle kanaa tänä iltapäivänä, laita se sivuun ja odota iltaan, jotta voit palvella sitä aterian yhteydessä.