Miten reagoida, kun kaksi koiraa tappelee?

Yksi tilanteista, jota koiranomistajat pelkäävät eniten kävelyllä, on ilmeisesti toisen koiran hyökkääminen heidän kimppuunsa. Itse asiassa, vaikka tuntisitkin eläimesi täydellisesti, se, joka päättää tulla tapaamaan sitä, on sinulle täysin tuntematon. Kukaan ei halua nähdä rakkaan kumppaninsa vaarantavan satuttaa itseään, mutta myös toveriaan! Tästä syystä on välttämätöntä opetella oikeat eleet, jotta voit reagoida nopeasti ilman paniikkia.

Ennen kuin pääsemme asian ytimeen, haluamme huomauttaa, että ennen kuin opit lopettamaan kahden koiran välisen konfliktin, parasta on tietysti osata välttää se! Se on hyvä, tästä aloitetaan.

Miksi koira hyökkää koiratoverinsa kimppuun?

kaksi koiraa tappelee
© Milan Krasula – iStock

Sinun täytyy tietää se koirat ovat sosiaalisia eläimiä. Ennen tappelua koira, jolla on kaikki koirakoodit, lähettää sen vuoksi sukulaisensa useita signaaleja konfliktien välttämiseksi. Jos koira aloittaa tappelun, se johtuu siitä, että hänen silmissään oli vain tämä ratkaisu tehdäkseen itsensä ymmärretyksi. Itse asiassa koira ei koskaan hyökkää toisen koiran kimppuun ilman syytä. Syitä, joiden vuoksi tappelu voi puhkeaa, ovat monet. Tämä voi liittyä äkilliseen pelkoon, huonosti sosiaalistettuun eläimeen tai koiraan, joka ei tiennyt miten ymmärtää itseään, koska sen lähettämät signaalit vastaanottivat huonosti sen sukulaisilta. Se voi olla myös resursseja suojaava koira. Tämä luettelo ei tietenkään ole tyhjentävä.

Onneksi suurimmassa osassa tapauksia puhkeavat tappelut ovat usein vaikuttavia, vaikka ne ovatkin erittäin vaikuttavia hyvin lyhyt eikä vakava.

Opi tunnistamaan varoitusmerkit ennen mahdollista konfliktia

Ennen kaikkea on tärkeää osata ymmärtää koiraasi, jotta se voi havaita, milloin hän tuntee olonsa epämukavaksi kosketuksessa toisen koiran kanssa. On todella tärkeää oppia tarkkailemaan ja ymmärtämään koirasi signaaleja mahdollisen konfliktin ehkäisy. Mitä paremmin osaat purkaa koirasi asenteita, sitä paremmin voit tietää, onko hän kunnossa vuorovaikutuksessa toisen koiran kanssa vai haluaako hän lopettaa vuorovaikutuksen. Joten kiinnitä huomiota rauhoittavia signaaleja koirastasi:

  • Hän haukottelee
  • Hän kääntää päänsä poispäin
  • Hän nuolee kyljyksiään
  • Hän vetää korvansa taaksepäin
  • Hän siristelee
  • Hän muuttaa pois
  • Hän antaa silmänvalkuaistensa näkyä

Omaksumalla nämä käytökset koirasi osoittaa, että hän ei halua olla aggressiivinen, mutta että hän ei välttämättä ole mukava. Lisäksi joillakin omistajilla on tapana rankaista koiraansa, joka alkaa murista. Näin tekemällä koira kuitenkin yrittää yksinkertaisesti varoittaa, ettei hän pidä siitä, mitä toinen koira tekee. Siksi on tärkeää antaa sen olla jotta hän voi ymmärtää sukulaisensa.

koirat murisevat
© anakesenadee – iStock

5 vinkkiä taistelun lopettamiseen

1 – Pysy rauhallisena ja omaksu tiukka sävy

Vaikka tämä on helpommin sanottu kuin tehty, rauhallisena pysyminen on ensimmäinen asia kun todistat kahden koiran välistä tappelua. Jos menetät malttisi, saatatylläpitää ja jopa lisätä vihamielisyyttä kahden koiran välillä. Pysy siis rauhallisena, sillä tappeluun joutunut koira on jo nyt suuressa henkisessä ahdistuksessa. Muista myös se koirat voivat aistia tunteita. Jos olet peloissasi ja panikoi, he tuntevat sen ja se voi pahentaa tilannetta.

Kun riita on puhjennut, huutaminen on turhaa, koska sellaisissa tilanteissa koirat eivät ole ollenkaan tarkkaavaisia. Joka tapauksessa he pitävät todennäköisesti enemmän melua kuin sinä. Voit yrittää pysäyttää heidät ”Stop! sulkeutuu, mutta se ei ilmeisesti aina toimi…

2- Älä puutu asiaan yrittämällä laittaa kätesi koiran suun tasolle

Vaikka ensimmäinen vaisto sinulla saattaa olla on heittäytyä koirasi kaulapantaan auttaaksesi häntä, tämä ei ole paras ratkaisu. Jos haluat puuttua asiaan, mikä on normaali reaktio, Älä koskaan laita käsiäsi kahden koiran suun tasolle jotka taistelevat, olet vaarassa tulla purruksi! Tällaisessa tilanteessa heidän emotionaalinen tilansa on niin voimakas, että he eivät kiinnitä sinuun huomiota ja purema tuli hyvin nopeasti… Älä myöskään yritä kantaa sitä tai tarttua hännästä samasta syystä.

3- Tartu niihin takajaloista

Niiden erottamiseksi puremattavoit saada ne kiinni takaneljänneksien tasolla ja erityisesti takajalkojen kautta. Vedä niitä varovasti itseäsi kohti tekemällä pyöreät liikkeet tasapainottaa koirat ja päästää ne irti. Jos vain yksi koira hyökkää toisen kimppuun, ota se kiinni. Toisaalta, jos kaksikko hyökkää toisiaan vastaan, kahden isännän on tehtävä sama asia kahdelle koiralle samanaikaisesti.

4- Käytä vesisuihkua

Jos kahden koiran välinen tappelu tapahtuu kotonasi, suihkuta ne vedellä puutarhaletkullasi yllättää heidät. Tämän odottamattoman tunteen pitäisi kääntää heidän huomionsa ja mahdollisesti sallia lopettaa konflikti. Jos olet kävelyllä ja olet antanut vesipullon, voit myös yrittää suorittaa ohjauksen tällä.

5- Väännä heidän huomionsa tekemällä melua

Lopuksi voit yrittää tehdä melua esineillä herättääksesi heidän huomionsa ja kääntääksesi heidät pois taistelusta. On myös aerosoli, joka on omistettu tällaiseen tilanteeseen: le ”lemmikkikorjaaja”. Tämä suihke tuottaa erittäin voimakkaan äänen hajuttoman ja kuivan ilmasuihkun avulla kääntää koiran huomion joka käyttäytyy epämieluisasti. Tämä on ilmeisen kivutonta, mutta tuottaa eläimelle epämiellyttävän äänen.