Mitä vaikeuksia voi olla koiran kouluttamisessa pariksi?

”Mutta ei, sillä tavalla ei saa pyytää häntä menemään nukkumaan! »« Sanoin, ettet anna hänen nousta sohvalle! », ”Nyt on liian myöhäistä, ei ole mitään järkeä nuhdella häntä…” jne. Muistuttavatko nämä muutamat lauseet tietyistä keskusteluista puolisosi kanssa koirastasi? Se on normaalia, kuten lasten koulutus, että koira voi nopeasti jakaa parin. Koiran koulutuksen pitäisi kuitenkin olla hauskaa sekä sinulle että hänelle. Joten miten pääset samalle sivulle rakkaan piskisi kasvattamisessa? Juuri tästä aiomme puhua!

Sinulla ei ole samaa tapaa kouluttaa koiraasi

Pariskunta riitelee koirasta
Tekijät: Nektarstock / iStock

Ensimmäinen konfliktin lähde voi olla näkemys koulutuksesta. Esimerkiksi te kolme kävelette metsässä, kun yhtäkkiä koirasi alkaa kaivaa puun juurella. Tämä huvittaa sinua, koska tiedät, että koiraasi on stimuloitava ja että se etsii jatkuvasti uusia tuoksuja. Valitettavasti se ei ole kumppanisi mielipide, joka alkaa ärsyyntyä. Hän käskee häntä tulemaan takaisin, mutta kiireinen koira ei reagoi. Sitten hän lähestyy koiraasi ja tarttuu yhtäkkiä sen kaulapantaan lyömällä hänen pakaraan saadakseen hänet takaisin polulle.

Et arvosta hänen reaktiota, et korjaa koiraa lyömällä ja vielä vähemmän, kun hän ei tee mitään väärää. NIIN, suuttuu ja silloin tulee tappelu : ”Olet liian kiltti tämän koiran kanssa, onneksi koulutan häntä vähän!” ». Paitsi että sinä et ole asiasta ollenkaan samaa mieltä. Haluat a Luottamukseen ja ystävällisyyteen perustuva suhde koiraasise johtuu tästä syystä nostat sen positiivisella tavalla. Valitettavasti kumppanillasi ei ole tätä näkemystä koulutuksesta, eikä hän ymmärrä sitä. Ole varovainen, tämä ei estä häntä olemasta ihastuttava koirasi kanssa: hän rakastaa häntä, se on varmaa, mutta hän pitää sinua liian löyhänä.

Miten löytää ratkaisu?

Hyvin usein ongelmana on se, että puutut asiaan tietyllä hankaluudella tunteiden vaikutuksen alaisena. Sinulla on todellakin totuttu tekemään lukuisia moitteita toiselle puoliskollesi, mmutta tämä vain vahvistaa kaikkien hermostuneisuutta ja pysyt paikoillasi. Näinä hetkinä kommunikointi välillänne katkeaa täysin… Tällaisessa tilanteessa olisi tarkoituksenmukaista tehdä aluksi rauhallisesti. Sen sijaan, että hyökkäsi suoraan puolisosi kimppuun, sen sijaan hyökkää hänen käyttämäänsä menetelmään. Selitä lopuksi hänelle, että se tekee sinulle kipeää, kerro hänelle tunteesi stimuloidaksesi hänen empatiansa. Pidä mielessä, että vain viestintä voi saada aikaan muutoksen!

Koirasi kuuntelee vain yhtä henkilöä parissa

Koira isäntänsä sylissä
Krediitit: nd3000 / iStock

Ensimmäinen syy: toinen on enemmän läsnä kuin toinen

Joskus parisuhteessa tapahtuu niin, että vain toinen kahdesta ihmisestä työskentelee tai toinen työskentelee ulkona, kun toinen tekee etätyötä. Molemmissa tapauksissa koirasi viettää siten paljon enemmän aikaa vain toisen kahdesta isäntänsä kanssa. Kun koira viettää suurimman osan ajastaan ​​ihmisen kanssa, näiden kahden välille syntyy tietty osallisuus verbaalisen ja ei-verbaalisen kielen kautta. Jos tämä on sinun tapauksesi, lSiksi eläimellä on vertailuarvot sille, mitä sen pitäisi tehdä tai ei pitäisi tehdä reaktioistasi ja intonaatiostasi riippuen. Tämän seurauksena hän kuuntelee sinua helpommin, koska hän ymmärtää sinua paremmin, mMutta se ei tarkoita, etteikö hän pidä kumppanistasi, hän on vain vähemmän tuttu hänen kanssaan..

Toinen syy: koira oppi kaiken yhden ihmisen kanssa

Jos kumppanisi opetti koirallesi suurimman osan tuntemistaan ​​temppuista, hän todennäköisesti kuuntelee häntä enemmän kuin sinä, mutta miksi? No, oppiva koira omaksuu uskomattoman määrän yksityiskohtia, joista emme aina ole tietoisia. Vaikka luulet kysyväsi täsmälleen samaa kuin puolisosi, koirasi ei reagoi, koska hän ei ymmärrä. Se voi liittyä erilaiseen kehon asentoon, etäisyyteen, jonka asetat sinun ja koirasi välille, kun pyydät häneltä jotain. Myös ääntäsi säestävä intonaatio tai ele tai hetki, jolloin teet eleen suhteessa äänipyyntöön, voi myös olla osansa. Se voi näyttää sinusta olla pieniä yksityiskohtia, mutta jotkut koirat ovat erittäin herkkiä niille…

Lyhyesti sanottuna ennen kaikkea viestintä parissasi on välttämätöntä koirasi koulutuksen kannalta. Keskustele, vaihda, vietä aikaa yhdessä koirasi kanssa, hän on sitäkin onnellisempi!