Mitä ruokia voin jakaa koirani kanssa?

Vaikka koiralle ei kannata ruokkia muuta kuin hänen päiväannoksensa, niin jos joku päivä voi tehdä poikkeuksen, on joulu! Itse asiassa uudenvuodenaattona on vaikea vastustaa koirasi katsetta, joka pyytää sinua pudottamaan vahingossa pienen palan täytettyä kalkkunaa. Loppujen lopuksi jokaisella on oikeus nauttia juhlista, mutta kohtuudella. Joten mitä voit jakaa ateriaasi piskisi kanssa?

nainen tekemässä joulupöytää koiransa kanssa
© RossHelen – iStock

Hanhenmaksa

Ei ole yllättävää, koska sen nimi osoittaa sen selvästi: hanhenmaksa… on gras ! Siksi ei ole ihanteellista, että rakas ja hellä piskisi pitää siiman. Joten jos koirasi on ylipainoinen tai kärsii haimatulehduksesta, tätä ruokaa tulee välttää. Jos hän on täysin terve, hyvin pieni pala riittää!

Savulohi

Usein rasvaisena kalana pidetty lohi kuitenkin on melko mielenkiintoinen proteiinipitoisuus ! Jos vertaamme sitä hanhenmaksaan, joka sisältää keskimäärin 50 grammaa lipidejä 100 grammassa, lohessa on vain noin 9 grammaa. Tästä syystä pienen lohen jakamiselle koirasi kanssa ei ole vasta-aiheita, aina kohtuudella tietysti! Toisaalta lohella on myös korkea suolapitoisuus. Tämä tuote on siksi vasta-aiheinen chez hyvin pienet koirat sekä sydänsairaudesta tai verenpaineesta kärsivät eläimet.

täytetty siipikarja

Kerrallaan vähän kaloreita ja runsaasti proteiinia, siipikarja on erittäin hyvä liha koirallesi, kunhan et tarjoa hänelle täytettä tai sen mukana tulevia kastanjoita! Itse asiassa kastanjat sisältävät runsaasti tärkkelystä, joka voi aiheuttaa ruoansulatusongelmia. Jos haluat tarjota koirallesi pienen joulukalkkunan, suosi yksinkertaista lihapalaa, koska keitetyt siipikarjan luut ovat hyvin murenevia ja siksi vaarallinen eläimesi suolistolle. Jos todella haluat antaa sille luun, se on raakaa ja lihaista luuta, kuten naudanlihasta!

Peli kastikkeessa

Villisikamuhennoksen jakaminen possun kanssa ei myöskään ole ongelma, mikäli sinä poista kastike ! Sen koostumuksesta riippuen se voi todellakin olla haitallista terveydelle, erityisesti koirille myrkyllisten valkosipulien tai sipulien vuoksi. Muista siis poistaa mahdollisimman paljon kastiketta, vaikka se tarkoittaisi lihapalan huuhtelua. Toisin kuin siipikarja, älä syötä koirallesi raakariistaa ! Keittäminen on todellakin välttämätöntä tämän lihan desinfioimiseksi, sillä se on todennäköisesti loisten toukkien saastuttama.

Juusto

Juusto on melko rasvaista ruokaa, mutta maistuu useimmille koirille. Koirasi maistaa sitä mielellään! Joten ei ole haittaa antaa se hänelle pieni noppa, mutta älä liioittele sitä. Yleisesti ottaen vältä myös maustettuja juustoja, esim. yrteillä, valkosipulilla jne.

Perinteinen hirsi

Äärimmäisen makea ja usein rasvainen tukki ei ole koirasi paras ystävä! Kaikesta huolimatta se on loma, joten anna itsesi antaa hänelle hyvin pieni pala, jos haluat. Tietysti, vältämme, kun tukki koostuu myrkyllisistä ainesosista koirallesi: suklaa, viinirypäleet jne.

Yhteenvetona, voit jakaa melkein mitä tahansa kakkasi kanssa, mutta avainsana on maltillisuus. Anna vain hyvin pieniä määriä! Muista, että pysyäksesi terveenä, koirallesi annettavat lisät ei saa ylittää 10 % kokonaiskaloreista tarpeen päivittäin.