Mitä lisäravinteita voin antaa koiralleni?

Ravintolisät eivät aina ole välttämättömiä. Kuitenkin useammin kuin uskommekaan, että rakkaan koiramme ruokavalio ei ole tasapainoinen. Tässä tapauksessa sen täydentäminen on välttämätöntä! Jos sinulla on epäilyksiä koirasi ruokavaliosta, suosittelemme keskustelemaan asiasta eläinlääkärisi kanssa.

Valitse ravintolisä tilanteen mukaan

Ravintolisää ei valita kevyesti. Riippuen koirasi iästä ja terveydentilasta, kaikki eivät ole hänelle hyödyllisiä tai hyviä. Siksi on tärkeää kysyä itseltäsi: haluanko edistää koiranpennun kasvua? Haluaisin helpottaa häntä nivelten tasolla? Toivon, että hänellä olisi paremmat hiukset? Kaikilla lisäravinteilla ei ole samaa vaikutusta piskiisi, joten tässä on (ei tyhjentävä) luettelo yleisimmin käytetyistä ravintolisistä. Jos haluat kattavampi artikkeli tästä, mene osoitteeseen conseils-animaux.fr

nainen antaa ravintolisää jack russell -koiralle
© sisästudio – iStock

Pentullesi

Varhaisesta iästä lähtien ja eläinlääkärisi luvalla voit täydentää piskisi ruokavaliota auttaaksesi häntä kasvamaan. Voit aloittaa antamalla sen kalsiumia ja kaksi magnesiumia. The A-vitamiini ja D3-vitamiini ovat myös erinomaisia ​​edistämään lemmikkisi luuston kehitystä.

Kauniille hiuksille

Jos haluat säilyttää koirasi turkin terveyden tai hoitaa tylsää turkkia, valitse omega 3 lisäravinteet! Esimerkiksi on lohiöljyä, jota voit laittaa suoraan heidän ruokaansa. Tämä stimuloi kasvua ja edistää hiusten kiiltoa.

Ruoansulatushäiriöille

Aivan kuten meillekin, se on täysin mahdollista saada probioottikuuri koirallesi. Voit antaa sitä ennaltaehkäisyyn joka vuosi tai ruoansulatuskanavan sairauksien hoitoon: turvotus, toistuva ripuli jne. Probiooteilla on myös antiparasiittisia ominaisuuksia.

Vanhalle koirallesi

Kun piski vanhenee, on tärkeää auttaa häntä ylläpitämään hyvää terveyttä ravintolisien avulla. Vitamiinit A, E ja C auttaa hidastamaan ikääntymistä ja ehkäisemään sydänsairauksia, nivelrikkoa, diabetesta jne.

Nivelrikon lievittämiseen

Iän myötä ei ole harvinaista nähdä lemmikkisi kärsivän nivelrikko. Valitettavasti tähän ei ole parannuskeinoa, joten on välttämätöntä täydentää koiraasi tämän sairauden aiheuttaman kivun lievittämiseksi. Voit siksi antaa hänelle ravintolisät perustuen antioksidantteja ja omega 3 joilla on anti-inflammatorisia ominaisuuksia. Kondroitiini ja glukosamiini ovat myös hyviä vahvistamaan niveliä.