mitä ainesosia eläinlääkärit suosittelevat?

Koiran ruokkimiseen on erilaisia ​​vaihtoehtoja: kuiva teollisuusruoka (papupalat), märkä (laatikot, pussit jne.), puolimärkä ja kotiruoka. Käytännön syistä nappula on edelleen suosituin. Ne ovat nopeita käyttää, edullisia ja helppo säilyttää. Puhumattakaan siitä, että ne ovat hyödyllisiä hampaiden kunnossapidossa. Joten kroketit kyllä, mutta mitkä? Mitä ovat hyvät kroketit?

Laadukkaat raaka-aineet

Jotta nappula olisi hyvää karvaisen ystäväsi terveydelle, sen on oltava valmistettu laadukkaista raaka-aineista: hyvällä sulavuus (erittäin tärkeä tekijä, koska jos eläin ei sulata niitä, se ei ime niitä), hyvä maku, välttämättömät aminohapot, omega 3 ja 6 rasvahapot… Vältämme siksi huonolaatuisia sivutuotteita (jänteitä, ruhoja) , höyhenet, jalat, suolet…) ja siirrymme sen sijaan ensivalintatuotteisiin ja oikeaan lihaan. Jotkut valmistajat käyttävät jopa niin hyvälaatuisia ainesosia kuin ne ovat ”ihmisravinnoksi kelpaava”.

Lipidien saannissa valmistajat käyttävät pääasiassa eläinrasvoja (naudanliha, sianliha, siipikarja jne.) tai kasviöljyjä (soija, maissi, auringonkukka jne.). Proteiinien suhteen on paljon lampaanlihaa, kalaa, soijaa, siipikarjan sivutuotteita sekä kuivattuja munia. On parempi suosia eläinperäisiä proteiineja kasviperäisten proteiinien sijaan. Yleisimmät hiilihydraattien lähteet ovat viljat: maissi, riisi, vehnä, ohra, kaura… Kuituina käytämme paljon juurikasmassaa, vehnäleseitä, paahdettuja soijapalkoja, maapähkinän kuoria, selluloosaa… Nykyään tarjonta monipuolistuu ja siellä on myös nappuloita ilman hedelmiä tai vihanneksia. Sen jälkeen lisäämme erilaisia ​​lisäaineita: vitamiineja, kivennäisaineita, emulgointiaineita, stabilointiaineita, sakeuttamisaineita (esim. ruskea- tai punalevä, mikrobituotteet)… On parempi välttää väriaineita, jotka eivät ole ehdottoman tarpeellisia.

koira nuolee huuliaan
Tekijät: Canon EOS/Pxhere

Sopiva formulaatio

Koostumus on kunkin käytettävän ainesosan osuus. Ja terveellisen ja tasapainoisen ruoan laatiminen on välttämätöntä. Olisi todellakin erittäin huonoa ruokkia koiraasi nappuloilla, jotka perustuvat laadukkaista raaka-aineista, mutta täysin riittämättömissä suhteissa eikä hänen ravitsemustarpeidensa mukaisesti. Sinun tulisi tietää, että eläimet tarvitsevat ravinteita (hiilihydraatteja, lipidejä, proteiineja jne.) eivätkä ainesosia (maissi, kana jne.). Ainesosat ovat vain tapa täyttää ravintoainetarpeet.

Siksi on välttämätöntä, että koostumus on mukautettu eläimellesi. Koiralla ei ole samoja tarpeita kuin kissalla, lehmällä tai kanalla! Se vaihtelee myösikä : pentu, keski-ikäinen koira ja vanha koira eivät tarvitse samoja panoksia. Lisäksi mukaanterveys lemmikkisi erityisruokavaliota voidaan suositella. Esimerkiksi niin kutsuttuja ”munuaiskroketteja” suositellaan koirille, joilla on virtsakiviongelmia. Saatavilla on myös nappuloita steriloiduille, sydän-, diabeetikoille, ylipainoisille, toipuville koirille, joilla on ruoansulatus-, maksa- tai ihoongelmia… On myös muita erityistapauksia varten suunniteltuja ruokia: tietyille tarkoitettuja nappuloita. Kisatkoiran ruoka jokki tai istumista…

kultaisennoutajan pennut syövät
Tekijät: Jagdprinzessin/Pixabay

Oikea valmistusprosessi

Seuraava vaihe on näiden ainesosien muuntaminen valmiiksi tuotteeksi. Se on tehtävä ruokaa kunnioittaen vahingoittamatta liikaa sen osia. Se kestää a jauhaminen ja sekoittaminen oikein parantaa sulavuutta ja varmistaa tasaisen laadun koko tuotteessa. Sitten on ruoanlaitto. niistä lämpötilat liian korkea voi hajottaa joitain ravintoaineita. Viimeistelemme leikkaamalla ja kuivaamalla, joiden tulee olla puhtaita terveysriskien välttämiseksi. On hyvä, että on laadukkaita raaka-aineita, mutta jos ne hajoaa jälkikäteen, se on turhaa.

Joten miten valitset krokettisi?

Voit ensin katso mitä pakkauksiin lukee. Löydät kohdelajit, erityispiirteet (ikä, sairaus, fyysinen aktiivisuus, rotu jne.), ainesosat (ne on lueteltu painojärjestyksessä, 1. ovat eniten käytetyt), ravintokoostumus, energia-arvo, nimi (täysruoka tai täydennysruoka)… Vaikka etiketti onkin vankka liittolainen, se ei kerro kaikkea. Esimerkiksi yleensä se ei puhu valmistusprosessista.

Ruoka ”saattaa loppuun” kattaa kaikki koirasi fysiologiset tarpeet. Näin vältytään puutteelta tai ylimäärältä. Päinvastoin, herkut ja ”täydentävät” ruoat eivät ole tasapainoista ruokavaliota, ne ovat vain lisäravinteita.

On myös niin sanottuja kroketteja ”premium” tieteellisten ravitsemusasiantuntijoiden kehittämät laadukkaat raaka-aineet, riittävä koostumus ja hyvät valmistusprosessit. Niitä ei myydä supermarketissa, ne on ostettava lemmikkikaupasta tai eläinlääkäriltä.

Erityistä tapausta varten sairas koira erityisruokavaliota vaativissa on parempi viitata eläinlääkärin suosittelemiin kroketteihin.

kulho kroketteja
Tekijät: Ariesa66/Pixabay

Onko se todella vaivan arvoista?

Edullisten ruokien houkutteleviin hintoihin on helppo vietellä. Niitä ei kuitenkaan tarvitse ruokkia suurempia määriä (niiden heikon ravitsemuksellisen laadun ja huonon sulavuuden vuoksi), vaan tämä vaikuttaa myös eläinlääkärinhoidon kustannuksiin. Eläimen, jolla ei ole hyvää ruokavaliota, terveys on hauraampi. Ei voi yliarvioida, kuinka tärkeä ravinto on hyvän terveyden kannalta. Koiran ruokkiminen halvalla ruoalla ei ole aina taloudellisin ratkaisu loppujen lopuksi. Lisäksi edullisilla nappuloilla on vähemmän makua, mikä tekee niiden käytöstä monimutkaisempaa vaikeiden koirien kanssa.

On kuitenkin totta, että markkinoilla on vähän kaikkea ja mitä tahansa. Meitä pommitetaan iskulauseilla koko ajan, nappuloiden luokittelusta ei ole lainsäädäntöä ja niitä on monia tarttuvat markkinointiehdot ilman todellista tieteellistä arvoa. Joten voit helposti eksyä. Siksi on tärkeää lukea elintarvikkeiden etiketit huolellisesti. Joka tapauksessa älä epäröi kysyä neuvoa eläinlääkäriltäsi. Hän osaa myös laskea koirasi erityistarpeet ja määrittää hänelle parhaan annoksen.

Pidät myös:

Koira: 5 vinkkiä, jotka saavat hänet haluamaan syödä krokettinsa!

Viljaton koiranruoka: mitä hyötyä siitä on?

Koiranruoka: 7 hänen terveydelleen hyvää ruokaa!