Mistä tiedän, odottaako koirani vauvoja?

Parittelitko koiraasi ja halusit tietää, toimiiko se? Vai onko hiuspallossasi oireita, jotka viittaavat siihen, että se on raskaana? Näiden lisäksi, jotka ovat edelleen epävarmoja, sinun pitäisi tietää, että on olemassa erilaisia ​​​​lääketieteellisiä työkaluja, joilla voidaan määrittää tarkka ja varma diagnoosi. Aiomme laatia luettelon oireista ja menetelmistä tietääksesi, odottaako koirasi vauvoja.

1. Raskaan liittyvät merkit nartuilla

Osana piskisi perhettä tunnet hänet erittäin hyvin. Pieninkään asennemuutos ei voi välttyä sinulta! Niin, tarkkailemalla sitä huolellisesti, voit tietää, onko aika viedä se eläinlääkäriin raskaustesteihin. Ensinnäkin, ruokahalu raskaana olevan naaraan koiran tilanne on hyvin vaihteleva. Noin kolmannella viikolla hänellä on tapana pysyä poissa ruoasta. Kaksi viikkoa myöhemmin hän löysi halun syödä ja jopa enemmän kuin tavallisesti! On myös mahdollista, että tuleva äiti tuntee hermostunut hänen raskautensa aikana.

Saat selville, odottaako naaraskoirasi vauvoja, katso myös kehon muutoksia. Naaraan utareet ovat laajentuneet, ja ne tukkeutuvat ja kovettuvat, samoin kuin valkeaa emätinvuotoa. Nämä kaksi oiretta ilmenevät 25. päivä parittelun jälkeen. Lopulta raskaana oleva koira näkee kehonsa muuttuvan neljännen tiineysviikon jälkeen. Vähitellen hän lihoaa, mikä on todella havaittavissa toisella raskauskuukaudella.

2. Lääketieteellisen diagnoosin määrittämiseen käytetyt menetelmät

Siinä se, luulet tietäväsi koirasi odottavan vauvoja. Kuitenkin varmuuden vuoksi, varaa aika eläinlääkärillesi. Hänellä on käytettävissään useita prosesseja naaraskoirasi tiineyden vahvistamiseksi.

selvittää, odottaako naaraskoira vauvoja eläinlääkäri
Luotto: oneinchpunch/iStock

Ultraääni

Täysin kivuton koiran ultraääni toimii samalla periaatteella kuin raskaana oleville naisille. Kyse on suorasta tarkkailusta, onko naaraskoiran vatsassa yksi tai useampi sikiö. Tämä tutkimus on voimassa alkaen 25. päivä parittelun jälkeen, aika, jolloin teoriassa pystymme havaitsemaan tulevien pentujen olemassaolon. Ultraääni antaa eläinlääkärille myös mahdollisuuden saada tietoa sikiöiden terveydentilasta ja iästä. Tämä prosessi ei kuitenkaan ole erehtymätön: 4 kertaa 10:stä, eläinlääkärit ovat väärässä kehittyvien sikiöiden lukumäärän suhteen.

röntgenkuvaus

45. ja 50. raskauspäivän välillä Röntgenkuva osoittautuu hyödylliseksi nartun kohdussa kasvavien sikiöiden tarkan määrän laskemisessa.

Verikoe

Relaxin on koiran hormoni, jota voidaan ottaa vain raskaana olevat naiset. Riittää, kun eläinlääkäri ottaa verikokeen ennen sen analysointia. Tämä menetelmä toimii vasta 25. päivästä parittelun jälkeen. Itse asiassa naaraskoira erittää relaxiinia vain 3 raskausviikko. Verikokeella voidaan kuitenkin sulkea pois kaikki epäilykset ja sairauksien jäljet.

Lähde

Pidät myös:

Koirien sisäsiitos: selityksiä ja seurauksia

Otan koiran: mieluummin uros vai naaras?

Tässä on tarina Gobista, pienestä koirasta, joka juoksee maratoneja!