Kun koirasi tapaa toisen koiran ensimmäistä kertaa, on aina jonkinlainen pelko. Meneekö kokous hyvin? Eikö toinen koira ole aggressiivinen sinun kanssasi? Haluavatko he pelata yhdessä? Tähän viimeiseen kysymykseen yritämme vastata tässä artikkelissa. Aiomme nähdä, miten koirasi käyttäytyminen selvitetään saadaksesi selville, haluaako se leikkiä (vai ei) uuden ystävänsä kanssa!
Miksi on tärkeää antaa koirasi leikkiä muiden kanssa?

Kuten usein sanomme, koira on sosiaalinen eläin! Hän tarvitsee paljon yhteyttä sinuun, isäntänsä, mutta hän tarvitsee myös jonkin verran yhteyttä sukulaisiinsa. Jos leikkijakso on terve, voi olla erittäin hyödyllistä antaa hänelle mahdollisuus saavuttaa tietty sosiaalinen helppous. Leikkimällä muiden koirien kanssa pentu oppii kommunikoimaan heidän kanssaan. Sanomme aina, että koirasi on sosiaalistettava saadakseen eläin, joka on hyvässä päässä ja hyvä muiden koirien kanssa. Se käy läpi ne pelihetket. Lisäksi tämä yleensä lyhyt mutta intensiivinen toiminta myös väsyttää koirasi sekä fyysisesti että henkisesti.
Leikki on erittäin tärkeää pennuille. On myös suositeltavaa, että se leikkii aikuisen koiran kanssa, joka on jo tasapainossa ja koodattu. Tällä tavalla aikuinen koira pystyy pysymään suvaitsevaisena nuorta koiranpentua kohtaan ja laittaa sen paikalleen, kun se menee hieman liian pitkälle. Siksi pentu oppii kanavoimaan itseään ja ymmärtää rajat, joita ei saa ylittää uuden ystävänsä kanssa.
Mistä tunnistaa koiran, joka haluaa leikkiä?

Yleisesti ottaen on melko helppoa tunnistaa koira, joka haluaa leikkiä. Erittäin ilmeikäs, hän omaksuu tyypillisen peliasennon: takaosa ilmassa ja pää maassa hänen kahden etujalan väliin lasketaan myös alas. Koira voi myös omaksua muita käyttäytymismalleja. Esimerkiksi toverilleen haukkuva koira saattaa haluta leikkiä. Hän voi myös pitää hauskaa juoksemalla hänen ympärillään.
On olemassa monenlaisia pelejä, joita voidaan havaita kahden koiran välillä. Esimerkiksi taistelupeli, joka voi olla melkoinen vaikuttava. Koirat ovat yleensä melko äänekkäitä, murisevat tai tärisevät hampaitaan. Erityisesti tällaisen pelin aikana mestarit pyrkivät puuttumaan asiaan. Mutta älä huoli, se on silti peliä ja koirat eivät loukkaannu! Chase on myös koirien keskuudessa erittäin suosittu peli. Tämä tuo esiin heidän saalistusvaistonsa. Varmista kuitenkin, että roolit vaihtuvat säännöllisesti ja ettei takaa-ahdettu koira ole peloissaan. Koirat voivat myös leikkiä yhdessä yhden lelun kanssa, kuten köyden kanssa, jota he vetävät kukin kyljelleen. Jotkut koirat eivät kuitenkaan pidä jakamisesta ollenkaan ja saattavat yrittää puolustaa leluaan.
Mistä tiedän, jos koirani ei halua leikkiä?

Sinun pitäisi tietää, että kaikki koirat eivät viihdy pelissä. Jotkut ovat äärimmäisen seurallisia, mutta eivät ehkä halua pelata tällä hetkellä ja haluavat vain hoitaa asioitaan häiritsemättä. Myös muut koirat voivat muuttua aggressiivisiksi, jos peli ei ole tasapainoinen. Tätä tapahtuu säännöllisesti pentujen kanssa, jotka innostuneena leikkikaverista päätyvät lyömään aikuisen koiran loppuun.
Kuitenkin koira, joka ei halua leikkiä, yrittää säteillä rauhoittamaan sukulaisiaan. Ensimmäinen ratkaisu on paeta, jotta vältetään kontakti toisen koiran kanssa. Siksi on tärkeää olla vähättelemättä koirasi käyttäytymistä, joka tulee turvautumaan jalkoihin. Tämä voi usein saada sinut hymyilemään, mutta koirasi lähettää sinulle selkeän viestin toimimalla näin: hän pyytää apuasi, koska hänellä ei ole halua olla tekemisissä tämän toisen koiran kanssa. Tässä tapauksessa lopeta vuorovaikutus nopeasti. Koira, joka ei halua leikkiä, voi myös yksinkertaisesti Odota, että toinen rauhoittuu palatakseen hiljaa työhönsä. Lopuksi, eläin voi myös ilmaista tyytymättömyytensä tulla aggressiiviseksi pelotellakseen sukulaisuuttaan.
Suurimman osan ajasta pelisessiot menevät erittäin hyvin, joten ei ole mitään hätää. Lisäksi se on hyvin usein mestareiden väliintulo, jotka ovat hieman liian suojelevia ja varmasti stressaantunut, mikä johtaa vaikeuksiin. Joten anna piskisi pitää hauskaa varmistamalla, että peli on tasapainoinen (roolit on vaihdettava säännöllisesti), jotta pelisessio ei rappeudu.