mistä ostaa koirasi?

Kun päätös koiran adoptiosta on tehty, kenen puoleen käännyt varmistaaksesi oikean lopputuloksen? Pitäisikö meidän keskittyä turvakoteihin vai yksilöihin? Tässä on joitain asioita, joista saatat olla hyötyä ennen uuden lemmikkisi adoptoimista.

Ennen kaikkea mieti mikä koirarotu sinulle sopisi parhaiten.

Jos sinulla on työ ja/tai velvollisuudet, jotka eivät salli sinun olla paljon kotona päiväsaikaan, sinun ei pitäisi valita liian riippuvainen koirarotu. Kaikki koirat eivät voi olla yksin pitkään. Esimerkiksi bordercollie, labradorinnoutaja tai australianpaimenkoira ovat eläimiä, jotka viihtyvät täysin vain isäntänsä seurassa. Mutta älä huoli, on olemassa enemmän itsenäisiä rotuja; Shiba Inu, Pekingese, Husky tai Breton spanieli ovat täydellisiä esimerkkejä!

söpöjä pentuja
Luotto: Maryviolet / Istock

Mistä mennä ostamaan koira parhaissa olosuhteissa?

Kun olet päättänyt kilpailusta, sinun on valittava paikka, jossa adoptoitat tulevan kumppanisi. On monia keskustelukumppaneita, joiden puoleen voit kääntyä: kasvattajien turvakodit, SPA, yksilöt jne. On myös mahdollista käydä koiranäyttelyissä, joissa on edustettuna useita rotuja.

Joten, miten selvität tämän kaiken?

Kasvattajat

Minkä kasvattajan valitsetkin, aloita ensin kysy häneltä oikeat kysymykset, erityisesti ympäristöstä, jossa eläin on asunut syntymästään asti: onko se samanlainen kuin se, jonka tarjoat sille? Se on parempi kuin kyllä, koska muuten uuden koirasi joutuu sopeutumaan uusiin sääntöihin, joita hänen on varmasti vaikea omaksua, jos ne ovat liian erilaisia ​​kuin hänen jo tuntemansa.

Silloin kasvattajan on kyettävä tiedottaa sinulle täysin terveydentilasta koirasta, sen rodusta, ruokavaliosta, sen jo saamista hoidoista (matorokotukset, rokotteet), sen tunnistamisesta. Jos myyjä ei pysty vastaamaan kysymyksiisi, ole varovainen.

onnellinen mestari koira
Luotto: SeventyFour / Istock

Liian alhainen hinta? Varo intensiivistä viljelyä.

Jotkut kasvattajat myyvät pentuja suuria määriä kiinnittämättä liikaa huomiota niiden kaikkien jäljittämiseen. Saatat päätyä eläimeen huonossa kunnossa et tiedä paljoakaan. Pysy välittömästi erossa myyjistä, jotka tarjoavat koiran sinulle ilman, että olet nähnyt sitä vähintään kerran kotona. On tärkeää nähdä pikku kumppanisi alkuperäisessä ympäristössään tarkkaillaksesi sen käyttäytymistä, erityisesti sosiaalista. Se on myös aina parempi nähdä äitimikä takaa sinulle, että pentu on syntynyt täällä.

Turvakodit

Jos haluat kääntyä turvaanvoit olla varmasaada neuvoja ja ohjeita Henkilökunta, joka tuntee sinne kerätyt koirat. Tiedät kaiken mitä tarvitset eläimen mahdollisesta traumaattisesta menneisyydestä ja pystyt siihen kysy kaikki sinua koskevat kysymykset. Tarhan johtajat ovat tottuneet yhdistämään koirat uusien omistajien kanssa, jotka sopivat heille parhaiten.

Pidät myös:

Kaikki koiran tunnistamisesta (siru ja tatuointi)

Koiran kuljettaminen autolla: mitä laki sanoo

Mitkä koirat ovat alttiimpia korkealle kuumuudelle?