Mistä koirani voi haaveilla?

Jos olet ylpeä kakan omistaja, olet epäilemättä jo huomannut, että hänen unensa voi joskus olla melko levotonta. Valitukset, murinat, liikkuvat tassut, tärisevä vartalo tai nykivät silmät ovat kaikki merkkejä, jotka viittaavat siihen, että koirasi on keskellä unta. Mutta haaveilevatko koirat todella? Vastaus on kyllä ​​! Aiheesta on jopa lukemattomia tutkimuksia. Joten mistä koiramme voivat haaveilla?

Mistä koirasi uni on tehty?

koira haukottelee sohvalla
Tekijät: Przemyslaw-Iciak / iStock

Koiranuni, kuten meidänkin, koostuu useista sykleistä. On erityisesti kaksi päätyyppiä vaiheita, jotka seuraavat toisiaan ja joihin keskitymme tänään. Ensimmäinen vaihe on syvä uni. Juuri tällä hetkellä koira nukkuu sikeästi ja hänen aivotoimintansa on rauhallista. Seuraavaksi tulee REM-univaihe. Tämä nimitys annettiin hänelle, koska vaikka koira on unessa, hänen aivonsa jatkavat toimintaansa. Tästä alkaa unen hetki. Hyvin samanlainen kuin hänen ihmisensä, koiran unisyklit kestävät keskimäärin 2 tuntia. Täydellinen sykli koostuu todellakin noin 1 h 30 syvästä unesta ja 30 minuutista paradoksaalista unta. Nämä syklit voivat kuitenkin vaihdella koirasta toiseen ja kestää paljon pidempään.

Uni on luonnollisesti välttämätöntä koirasi asianmukaiselle kehitykselle, koska se on juuri tänä aikana kasvuhormonia vapautuu. Nukkuminen mahdollistaa myös paremman muistamisen. Koirasi oppii siksi paremmin, jos se nukkuu tarpeeksi.

Mutta mistä koirasi haaveilee?

koira nukkuu sohvalla
Kredit : undefined-undefined / iStock

No, toisin kuin voisi loogisesti ajatella, koirasi ei haaveile takaa-ajosta kissalauman takana tai hyppäämisestä nappulavuoreen. Todellisuudessa heidän unelmansa ovat paljon monimutkaisempia. Mukaan useat tutkimukset, ja erityisesti tutkimusten tutkijoiden Massachusetts Institute of Technology (MIT)koiria sekä eläimiä yleensä, näkisi kuvia tästä he kokivat päivän aikana. Tutkimuksensa aikana he havaitsivat, että rottien aivot toimivat nukkuessaan samalla tavalla kuin päiväsaikaan valveilla suoritettujen harjoitusten aikana. Koirille se on täsmälleen sama asia, he elävät uudelleen unissaan aiemmin päivällä kokemiaan hetkiä.

Pitäisikö sinun herättää koirasi, jos se näkee painajaista?

koira haukottelee sängyssä
Tekijät: Eva-Blanco / iStock

Koska koirasi näkee unta, näyttää ilmeiseltä, ettei hän jää kaipaamaan painajaisia… Mutta pitäisikö sinun puuttua asiaan, jos lemmikkisi näkee painajaisia? Useimmissa tapauksissa on suositeltavaa antaa painajaisen ratsastaa. Voit jäädä koirasi kanssa lohduttamaan häntä, jos hän herää vauhdilla. Voit kuitenkin kiinnittää huomiota lemmikkisi lähettämiin signaaleihin ja toimia niiden mukaisesti. Jos koirasi esimerkiksi voihkii ja hyppää vain muutaman kerran, voit yrittää herättää sen varovasti. ilman puremisen vaaraa. Toisaalta, Vältä herättämästä häntä, jos hän murisee tai näyttää muita aggressiivisempia merkkejä. Todellisuudessa on vaikea tunnistaa, näkeekö koirasi unta vai painajaista. Siksi parasta on antaa hänen elää hetkeä.

Jos kuitenkin koet tarpeelliseksi herättää koirasi, Muutamia varotoimia tulee noudattaa, jotta häntä ei pelottaisi entisestään ja ettei hän joutuisi puremaan. Voit esimerkiksi kävellä tavallista enemmän aiheuttaaksesi melua ja tärinää. Voit myös käyttää herkkua ja liu’uttaa sen varovasti nenän alle. Lopuksi, älä koske siihen suoraan, vaan yritä vetää hyvin varovasti peittoa tai tyynyä, jolla se on.