Minkä rotuinen koira sopii sinulle? Keskity ryhmän 2 rotuihin

Koirarotujen luokittelusta vastaa FCI (Fédération Cynologique Internationale). Hän jakaa kaikki nämä rodut 10 erilliseen ryhmään, jotka ryhmittelevät koirat niiden rakenteen, kykyjen ja historiallisen käytön perusteella. Tänään aiomme selvittää ryhmään 2 kuuluvien koirien ominaisuuksia. Jälkimmäinen koostuu noin viidestäkymmenestä rodusta, jotka on jaettu 3 osaan. Ensimmäinen sisältää pinseri- ja snautserityyppiset koirat. Toinen sisältää molossoidit ja kolmas paimenkoirat ja sveitsiläiset karjakoirat.

Mitkä ovat ryhmään 2 kuuluvien koirien ominaisuudet?

berninpaimenkoira pentu istuu
Tekijät: Charis-Hoekstra / iStock

Ryhmään 2 kuuluvat koirat ovat suurelta osin rotuja, joita alun perin käytettiin puolustus, suojelu myös varten vartija. Niiden tehtävänä voi olla esimerkiksi ihmisten, eläinlaumojen tai omaisuuden puolustaminen. koirat Pinseri- ja snautserityyppi käytettiin tuholaisten tuhoaminen ennen kuin heistä tulee vihdoin todellisia vahtikoiria. Mitä tulee huomioituihin koiriin molossoidit, ne itse asiassa ovat paimenkoiria joiden tehtävänä ei ole ohjata karjaa, vaan puolustaa niitä. Kaikilla tämän ryhmän koirilla ei kuitenkaan ole ensisijaisena tehtävänä suojella, on muutamia poikkeuksia. Esimerkiksi, Kääpiöpinseri, joka on ennen kaikkea seurakoira. Ryhmän 2 49 rodusta löytyy erityisesti nyrkkeilijä, saint-bernard, berninpaimenkoira, montagne des Pyrénées, tiibetinmastiffi, newfoundlandilainen, shar-pei, rottweiler tai dobermann.

Mikä on ryhmän 2 koirarodujen luonne?

nyrkkeilijä pentu istuu
Krediitit: SStajic / iStock

Ryhmän 2 koirat, kuten näimme aiemmin, on jaettu kolmeen osaan. Tästä huolimatta, kaikilla näillä roduilla on yhteisiä luonteenpiirteitä. Itse asiassa ne kaikki otetaan huomioon iälykäs ja tahtoinen, ja heillä on myös erittäin terävä mieli. Tästä syystä he ovat koiria, jotka omaksuvat tiedon erittäin nopeasti ja ymmärtävät nopeasti käskyt. Vaikka se voi vaihdella eläimestä toiseen, Ryhmän 2 koirat ovat yleensä melko haukkoja. He ottavat tämän ominaisuuden vahtikoiran roolistaan, koska haukkuminen antoi heille mahdollisuuden varoittaa isäntänsä vaaratilanteesta.

Voiko ryhmään 2 kuuluva rotukoira vastata sinua?

muotokuva kääpiöpinseristä
Tekijät: Ekaterina-Gorokhova / iStock

Vaikka heidät valittiin alun perin puolustus- ja suojelutyönsä vuoksi, ryhmän 2 koirarodut voivat nyt elää perheissä ilman ongelmia. Itse asiassa heistä on tullut todellisia seurakoiria. Tästä huolimatta, älä laiminlyö heidän suojavaistoaan. Ne ovat myös koiria, joilla on suurimmaksi osaksi paljon voimaa. Siksi on tarpeen pystyä hallitsemaan niitä ongelmatilanteissa. Ole kuitenkin varovainen, vahtikoira ei tarkoita, että sen on asuttava pysyvästi puutarhassa varoittaakseen isäntiään pienimmästäkin tunkeutumisesta. Koirasi voi myös varoittaa sinua vaaratilanteesta kotona. Se on myös vietävä maasi ulkopuolelle. Näiden koirien täytyy mennä ulos päästääkseen höyryä ja haistaakseen uusia hajuja ulkona pitkillä kävelylenkeillä.

Kaikkea tätä tietoa ei kuitenkaan pidä ottaa nimellisarvoon. Jokainen saman rodun koira on ainutlaatuinen ja kasvaa koko elämänsä rinnallasi. Se on myös tapasi kouluttaa häntä, joka vaikuttaa hänen luonteeseensa ja hänen käyttäytymistapaansa.