Minkä rotuinen koira sopii sinulle? Keskity ryhmän 1 rotuihin

Koirarotujen luokittelusta vastaa FCI (Fédération Cynologique Internationale). Hän jakaa kaikki nämä rodut 10 erilliseen ryhmään, jotka ryhmittelevät koirat niiden rakenteen, kykyjen ja historiallisen käytön perusteella. Tänään aiomme selvittää koirien ominaisuudet, jotka kuuluvat ryhmään 1, joka koostuu 42 paimen- tai paimentyyppisestä rodusta.

Mitkä ovat lammas- ja karjakoirien ominaisuudet?

kolme beauceron-koiraa pöydällä
Tekijät: Ekaterina-Gorokhova / iStock

Aluksi sinun pitäisi tietää se paimentyyppiset rodut vastaavat lammaslaumoja ohjaavia koiria (lampaat, uuhet, vuohet jne.). Nautakoirat ovat karjan asiantuntijoita. Ryhmän 1 koirat eivät ole kaikki samanlaisia, päinvastoin. Kuitenkin, niillä kaikilla on yhtäläisyyksiä kyvyissään, mutta myös esi-isien käytössä. Ryhmän 1 42 rodusta löytyy erityisesti bordercollie, australianpaimenkoira, saksanpaimenkoira, corgi, Pyreneiden paimen, shetlanninpaimen, beauceron tai Berger Blanc Suisse.

Mikä on ryhmän 1 koirarodujen luonne?

australianpaimenkoira lähellä isäntänsä tulen ääressä
Teot: Leoba / iStock

Paimen- ja karjakoirat tunnetaan erittäin hyvästä luonteestaan. Ne ovat myös koiria, joita on melko helppo kouluttaa. Toisaalta, ole varovainen, nämä eivät ole koiria, jotka pysyvät sohvalla koko päivän. Voimassa, Työkoirien saamiseksi optimoidun geneettisen valinnan ansiosta jälkimmäiset vaativat erittäin merkittävää henkistä stimulaatiota. Heillä on suuri älykkyys ja he ymmärtävät hyvin nopeasti, mitä heiltä odotetaan. Aina innostuneita, he ovat myös koiria, joilla on todellinen tarve ponnistella. Jokaisella rodulla on kuitenkin omat ominaisuutensa ja yksi koira voi olla hyvinkin erilainen kuin toinen.

Voiko paimen- tai karjakoira sopia sinulle?

saksanpaimenkoira hyppää ilmaan lumessa
Tekijät: Ksenia-Raykova / iStock

Ryhmän 1 roduilla on elintärkeä tarve pysyä aktiivisena ja harjoitella. Tästä syystä tämäntyyppinen koira sopii sinulle vain, jos sinulla on paljon aikaa antaa hänelle hänen mukanaan pitkillä kävelylenkeillä. Lisäksi nämä ovat koiria, jotka eivät kestä yksinäisyyttä kovin hyvin. ja he voivat jopa kehittää käyttäytymisongelmia seurauksena. Varo, ettet laiminlyödä koiraasi myöskään älyllisellä tasolla, koska chänen roduilla on melko merkittävä fysiologinen henkisten menojen tarve.

Kaikkea tätä tietoa ei kuitenkaan pidä ottaa kirjaimellisesti. Koirat ovat ainutlaatuisia olentoja, jotka ovat rakentuneet koko elämänsä ajan kosketuksiin kanssasi, ja vaikka voimme liittää niille yhteisiä luonteenpiirteitä, on tärkeää olla yleistämättä.