Milloin vaihtaa koiranruoasta aikuisten ruokaan?

Olet juuri adoptoinut pennun ja syötät sille parhaillaan ikään sopivaa nappulaa. Se on täydellinen ! Mutta milloin sinun pitäisi siirtyä aikuisten koirien ruokaan? Muista, että rodusta riippuen koiria ei pidetä samanikäisinä aikuisina. Kuten olet varmasti ymmärtänyt, vaihtaminen ruoasta toiseen voidaan tehdä täysin eri tavalla, jos kyseessä on saksanpaimenkoira tai chihuahua!

Mikä on näiden kahden krokettiluokan etu?

Selitimme sinulle, että sinun piti antaa pentunappula juuri adoptoidulle koiralle, mutta et oikein tiedä miksi? Onko pennuille ja aikuisille koirille tarkoitettujen nappuloiden välillä todellista eroa? No kyllä ​​! Joissakin kohdissa nappuloiden väliset erot voivat olla puhtaasti markkinointiargumentteja, mutta kun on kyse pentujen ja aikuisten koirien nappuloista, eroja on melko vähän. Voimassa, pentu kasvaa erittäin nopeasti koska rodusta riippuen se voi saavuttaa aikuisuuden 10–24 kuukauden iässä. Hänen tarpeensa sisällä proteiinit ja pääasiassa mineraaleja fosforia ja kalsiumia, ovat korkeat. Kasvua varten sen energiantarve on myös paljon suurempi kuin aikuisen koiran. Pentukroketit täyttävät kaikki nämä kriteerit, mikäli valitset hyvän laadun.

Erittäin kaloripitoinen, koska kehitetty erityisesti pentujen kasvuunnämä kroketit voivat johtaa ylipainoon jos annetaan aikuiselle koiralle. Liian rikkaita ne eivät enää täytä ravinto- ja energiatarpeensa. Tästä syystä on olemassa nappuloita, jotka on mukautettu koirasi näihin kahteen elämänvaiheeseen: kasvuun ja aikuisuuteen.

Milloin vaihtaa aikuisen koiran ruokaan?

pentu ja husky koira leikkimässä
© Andrii Zorii – iStock

Kuten johdannossa todettiin, aikuisuuteen siirtyminen ei ole sama kaikille roduille koirasta. Tämä koskee myös kasvupyrähdystä. Nämä tiedot vaihtelevat pääasiassa rodun koon ja painon mukaan. Voimassa, mitä pienempi koira, sitä nopeammin se kasvaa ! Toisin kuin luonnostaan ​​voisi luulla, pieni koira on siis kasvanut paljon ennen erittäin suurta koiraa!

Minkä ikäisenä koirani kasvupyrähdys alkaa?

  • 4 kuukautta koiralle, jonka aikuispaino on alle 10 kg
  • 5 kuukautta koiralle, jonka aikuisen paino on 10-20 kg
  • 6 kuukautta koiralle, jonka aikuispaino on 20-35 kg
  • 7 kuukautta koiralle, jonka aikuispaino on 35-50 kg
  • 8 kuukautta koiralle, jonka aikuispaino on yli 50 kg

Minkä ikäisenä koirani lopetti kasvun?

  • 10 kuukautta koirille, joiden aikuispaino on alle 10 kg
  • 12 kuukautta koiralle, jonka aikuispaino on 10-20 kg
  • 15 kuukautta koiralle, jonka aikuispaino on 20-35 kg
  • 18 kuukautta koiralle, jonka aikuispaino on 35-50 kg
  • 24 kuukautta koiralle, jonka aikuispaino on yli 50 kg.

Hän on on välttämätöntä syöttää pentuasi sopivilla kroketeilla kasvun huippuunsa asti. Sitten kasvun huipun ja aikuisuuden välillä pystyt kehittymään vaihteluvälillä, ei aikuisena, vaan juniori. Hieman vähemmän rikkaita kuin koiranpennuille tarkoitettu nappula, niillä ei ole vielä aivan samoja ravintoarvoja kuin aikuisten koirien nappuloilla. Itse asiassa tämä valikoima mahdollistaa koirasi tarpeiden muutoksen tukemisen tämän siirtymäkauden aikana. Siirtyminen aikuisten koirien ruokaan tapahtuu vasta kokonaiskasvun lopussa. Esimerkiksi Chihuahuasi (eli alle 10 kiloa) joutuu syömään pentukroketteja 4 kuukauden ikään asti, sitten juniorikroketteja 5-10 kuukauden iässä ja lopuksi aikuisten kroketteja 10 kuukauden iän jälkeen.

Tietysti näistä luokitteluista huolimatta jokainen koira on ainutlaatuinen ja voi poiketa hieman normaalista. Kysy aina neuvoja eläinlääkärillesi nelijalkaisen ystäväsi ruokinnasta!