milloin ja miten aloittaa opinnot?

Olet juuri adoptoinut pennun tai koiran, onnittelut! Aiot löytää avoliiton nelijalkaisen ystäväsi kanssa, mutta ehkä tämä huolestuttaa sinua… Voit olla varma, kaikki tulee olemaan hyvin! Kaikesta huolimatta uusille mestareille herää usein yksi kysymys: milloin ja miten koiran koulutus kannattaa aloittaa?

Koulutus alkaa ensimmäisestä päivästä!

Koiran hankkiminen on suuri muutos elämässämme. se on uusi perheenjäsen josta olemme vastuussa ja ennen kaikkea elävä olento, jolle meidän on annettava makea elämä ja täydellinen koulutus. Mutta jos muutos on suuri meille, se on yhtä suuri uudelle kumppanillemme. Tämä on pakko tottuu uuteen ympäristöön ja uusiin perheenjäseniin. Hänen on myös opittava kunnioita uutta hierarkiaa ja noudata ohjeitajotta avoliitto sujuisi mahdollisimman hyvin. Tämä on usein paikka, jossa kenkä puristaa.

Istuva koira väri / Pixabay
© Väri / Pixabay

Todellakin, kun koiramme saapuu, meillä on tapana jättää hänet rauhaan, ei kiirehtiä häntä. Ja silti, pennun tai koiran koulutus tulee tehdä ensimmäisestä päivästä lähtien! Tämän hyvän koulutuksen kautta rakennat ja luot perustan hyvät suhteet perheen sisällä ja kakkasi kanssa. Sinun on tästä ensimmäisestä päivästä lähtien näytettävä, kuka on kokki : SINÄ ! Koira pystyy sitten rakentamaan itsensä tämän tiedon ympärille, joka on hänelle ratkaisevaa. Sitten tarjoat hänelle rauhoittava ympäristö ja paikka perheessäpaikka, jota hän kunnioittaa yhtä paljon kuin sinua.

Kun paikkasi ”lauman johtajana” on vakiintunut, voit aloittaa juurruta koirallesi kunnioitusta ja hyvää ymmärrystä kaikkien kanssasekä ihmisiä että eläimiä. Herkkäin jää / älä erehdy, sillä lapsena ensimmäiset elinvuodet ovat tärkeitä, eikä olisi viisasta traumatisoida koiraasi sopimattomalla julmuudella.

Koulutuksen perusteet

Koira, nuori tai aikuinen, voidaan kouluttaa ilman kirjoittamistasitä me mainostamme! Tämä on tärkeä käsite, joka on aina pidettävä mielessä: sinun täytyy osata olla arvovaltainen eläimellesi, mutta älä missään nimessä ole autoritaarinen.

olla arvovaltainenSe on saada johtajuutta koska onnistuit rakentamaan luottamussuhde perustuu kunnioittaminen toisiltaan ja kanssa tiukat säännötmissä’Olla autoritaarinen Se koostuu käyttää pelkoa tai väkivaltaa saavuttaakseen tottelevaisuuden. Siksi, kun olet arvovaltainen, sinä vahingoittaa suhdettasi hiuspallollasi ja luo kärsimystä.

Komennot, joilla aiot aloittaa, eivät lopulta ole ensisijaisia, tärkeintä on, että koirallasi on halu totella sinua. Jotkut peruskomennot voivat kuitenkin auttaa sinua saamaan lemmikkisi koulutuksen hyvään alkuun.

Opi ”ei”

Aloita jo tekemällä hänet ymmärtää sanan ”ei” merkityksen on sinulle. Älä erehdy, sillä kaikki koulutus alkaa siitä. Piskosi pitäisi pystyä ymmärtämään, mikä on hyvää ja mikä ei. Siksi ”ei” on erittäin tärkeä. Puhu se lujasti, auktoriteetilla, mutta huutamatta tai huutamatta lemmikkillesi. Nelijalkaiset ystävämme ymmärtävät intonaation erittäin hyvin ja tietävät, milloin et ole tyytyväinen johonkin.

Tämän ”ei” avulla voit erityisesti välttää kaikkien huonekalujesi, kenkien ja roska-astioiden tuhoutumisen. Lopulta… Milloin se ymmärretään.

Susikoira ©aylinkahurocka / Pixabay
Koiran susi. ©aylinkahurocka / Pixabay

Muut ohjeet

”Ei”-oppimisen jälkeen tai rinnakkain voit alkaa kouluttaa koiraasi muissa ohjeissa. The kävellä askeleessa on hyvä (mutta vaikeaa) alussa, josta on sinulle paljon hyötyä myöhemmin. Tilaukset kuten ”assis», «yksi ici» et «kerrosovat myös perusasioita, joita ei pidä unohtaa.

Mutta älä unohda, että tärkeintä on koiran kateus ja ilo, että sinun on otettava yksi ja toinen. Koulutus ilman nautintoa ei kiinnosta, minkä vuoksi sinun on myös mietittävä palkintoja, joita annat koirallesi harjoittelun aikana: ne voivat olla ruokaa, mutta ei vain!

Ennaltaehkäisevä koulutus

Monet mestarit eivät harjoittele ennaltaehkäisevä koulutus ja anna heidän nelijalkaisten ystäviensä huonojen tapojen vallita. Siksi on erittäin tärkeää reagoida välittömästi. Kerro koirallesi rauhallisesti, mutta varmasti, mitä hän voi tehdä ja mitä ei. Jos uskot, ettei ole oikein hypätä ihmisten kimppuun sanomalla ”hei”, kerro siitä heille mahdollisimman pian. Se olet sinä maître täällä, valita, mikä on oikein tai väärin, on sinun.

Lähde

Haluat lukea:

Koiran adoptio: 5 hyvää syytä

Koiran talutushihna ja panta: miten valita?

Opeta temppuja koirallesi: kaikki vinkkimme!