Miksi koirasi puree tassujaan?

Ei ole harvinaista havaita koiran makaavan hiljaa puremassa tassujaan. Jos tämä saattaa vaikuttaa täysin vaarattomalta, tämä käyttäytyminen voi itse asiassa piilottaa enemmän tai vähemmän vakavan ongelman. Joten miksi piskisi käyttäytyy näin? Mitkä ovat tämän käytöksen mahdolliset syyt ja kuinka käsitellä sitä?

Miksi koirasi puree tassujaan?

Koira makaa nurmikolla puree takajalkaa
Tekijät: Natael Junior / iStock

Hän kärsii fyysisestä kivusta

Koira, joka väsymättä puree tassujaan, voi todistaa siellä koettua epämukavuutta, kuten kipua, kutinaa jne. Tämä käyttäytyminen voi siis liittyä moniin syihin. Useimmiten esille tulleet ovat:

  • Nivelongelma tai nivelrikko mikä saa koirasi kärsimään tällä tasolla.
  • Vieraan kappaleen läsnäolo kuka joutui tyynyn sisään tai sormien väliin ja kuka häiritsee häntä. Se voi olla sirpale, lasinpala jne.
  • Hyönteisen purema (mehiläinen, ampiainen jne.)
  • Allergiasekä ruoka että kontakti, tai atooppinen ihottuma.
  • Loisten tai sienten kehittyminen sen tassujen ihon tasolla, mikä voi johtaa kutinaan.
  • Massan kehittyminen tasolla yksi sen jaloista.

Hän kärsii henkisestä kivusta

Koira, joka puree tassujaan, ei välttämättä kärsi fyysisesti. Itse asiassa havaitsemme säännöllisesti tätä käyttäytymistä koirilla, jotka kärsivätikävystyminen. Se voi olla myös seurausta suuremmasta ongelmasta, kuten a Pakko-oireinen häiriö joka liittyy usein koirilla stressiin, ahdistukseen ja tylsyyteen.

Miten reagoida, jos näet, että koirasi puree tassujaan?

Pieni koira puree tassuaan ja sihisee
Tekijät: Andrey Maximenko / iStock

Jos koirasi puree tassujaan hyvin säännöllisesti, sinun tulee käydä eläinlääkärissäsi. Jälkimmäinen voi sitten katso, onko koirallasi fyysistä kipua, jolloin hän voi toimia sen mukaisesti. Hän voi esimerkiksi tehdä siteen, jos hän on loukkaantunut, antaa hänelle antihistamiinia, jos kyseessä on allergia, tai jopa antaa loislääkettä, antibioottia tai sienilääkettä. Hän voi myös poista vieraan kappale turvallisesti ja laita hänelle kaulus estääkseen häntä silpomasta itseään, kunnes hänen vammansa häviää.

Jos eläinlääkäri ei löydä mitään fyysistä, sinun on löydettävä se harkitse ajatusta, että koirasi kärsii henkisesti. Eläinlääkärisi varmasti kysyy sinulta koirasi tottumuksia. Tällä tavalla hän voi neuvoa sinua optimoimaan ne yrittämään parantaa koirasi elämää. Voit esimerkiksi yrittäälisää kävelyjen aikaa tai tiheyttä. Anna koirasi päästää höyryä! Ota myös kotona a aikaa vain hänelle leikkiä ja halailla. Kun hän on yksin kotona, jätä hänelle paljon leikkikaluja, jotta hän voi voittaa tylsyyden.

Jos ongelma jatkuu kaikista ponnisteluistasi huolimatta, voit tehdä sen soita koiran käyttäytymisasiantuntijalle tai käyttäytymiseläinlääkärille. Nämä auttavat sinua löytämään tämän epämukavuuden syyn, jotta koirasi ja sinä voit löytää normaalin elämän!

Koira, joka puree tassujaan hyvin säännöllisesti, vahingoittaa itseään ja voi lopulta vahingoittaa itseään. Tästä syystä on tärkeää neuvotella ennen kuin tämä tapahtuu. Todellakin, tuskallinen haava tulee vahvistaa tätä käytöstä ja koirasi joutuu noidankehään.