Miksi koirasi pissaa, kun hän on onnellinen?

Joka ilta, kun tulet kotiin töistä, koirasi toivottaa sinut varmasti lämpimästi tervetulleeksi. Sitä paitsi tähän jälleennäkemiseen saattaa liittyä pieni märkä yllätys? Koirasi on niin iloinen nähdessään sinut, ettei hän voi pidätellä itseään… Nämä vuodot ovat aluksi ihastuttavia, mutta pitkällä aikavälillä niistä voi tulla nopeasti ärsyttäviä. Älä huoli, jokaiseen ongelmaan on oma ratkaisunsa, ja me näytämme sinulle, että iloiset pissat eivät ole ylitsepääsemättömiä!

Miksi koirasi pissaa, kun hän on onnellinen?

koira, joka pissi matolle
Laatit: alexsokolov/iStock

Aluksi sinun pitäisi tietää, että tämä joskus ärsyttävä käytös on täysin tahatonta. Tämä tapahtuu usein pennuille ja nuorille koirille, mutta tämä ongelma voi kestää ja esiintyä missä tahansa iässä. Kun koirasi pissaa ilosta, se tarkoittaahänellä on yksinkertaisesti vaikeuksia hallita ja hallita tunteitaan. Ymmärtääksemme paremmin, voisimme verrata sitä ihmisten punastumiseen. Kun joudut tilanteeseen, joka saa sinut epämukavaksi, saatat punastua. Tämä pieni vaiva on täysin hallitsematon luonnollinen reaktio. Voit kuitenkin korjata tämän käsittelemällä tunteitasi ja irtautumalla punastumisen pelosta. No, se on vähän sama koiralle, hänen on yritettävä hallita tunteitaan.

Joten miten korjaat tämän käytöksen?

Koira pissaa lattialle
Tekijät: Cunaplus_M.Faba_ / iStock

Ennen kuin aloitamme, huomautetaan siitäälä moiti tai rankaise koiraasi tällaisessa tilanteessa, koska nämä pienet vuodot ovat täysin tahattomia ja tiedostamattomia. Joten lemmikkisi ei ymmärtäisi, mitä hän teki väärin. Sinun on kuitenkin tehtävä varo koiraasi yrittääTunnista, mikä laukaisee tämän käyttäytymisen. Itse asiassa sitä kutsutaan yleisesti ”pissaksi iloksi”, mutta se ei ole ainoa tunne, joka voi saada koirasi unohtamaan itsensä. Stressi tai pelko voivat todellakin aiheuttaa tämäntyyppistä käyttäytymistä lemmikissäsi. Tavoitteena on siis tunnistaa ongelma ja löytää ratkaisuja, jotta koirasi voi hallita tunteitaan. Sinun tehtäväsi on varmistaa, ettei koirasi joudu liian voimakkaaseen tunnetilaan. Miten tehdä ? Tämän me selitämme sinulle heti!

Muutamia vinkkejä koirasi kanavan auttamiseksi

Eläinlääkärissä oleva koira
Tekijät: dima_sidelnikov / iStock

Jos koirasi on aikuinen, ensimmäinen asia on käydä eläinlääkärissäsi. Tällä tavalla voit olla varma, että tämä käyttäytyminen ei liity terveysongelmiin. Muuten koirasi voidaan hoitaa ja tämä ongelma varmasti ratkeaa. Jos koirasi voi hyvin eikä sillä ole fyysisiä ongelmia, jotka voisivat johtaa inkontinenssiin, ongelma on muualla.

Sen tunnistamisen avain on havainnointi. Pissieko koirasi kun tulet töistä kotiin? Milloin vieraat saapuvat? Milloin hän leikkii lasten kanssa? Varmista tunnistaa laukaisinta. Kun jälkimmäinen on löydetty, sinun on nyt tehtävä ymmärtää tunteita, jotka siitä johtuvat. Onko se iloa? Pelko? Stressi? Jos koirasi näyttää pissaavan, kun hän tuntee suurta iloa, voit hallita jännitystä. Voit esimerkiksi jättää koirasi huomiotta, kun se tulee tähän tilaan, odottaa, että se rauhoittuu, ja murehtia hänestä, kun se tulee. Voit myös pyytää häntä suorittamaan keskittymistä vaativan harjoituksen, jotta hänen tunteidensa ylivuoto poistuu.

Jos koira pissaa pelosta tai stressistä, sinun on tunnistettava syy ja työstettävä sitä. Voit esimerkiksi mukana koiran käyttäytymisasiantuntija tehdä työtä desensibilisaatio.