Miksi koirasi nukkuu selällään?

Levätäkseen koiramme voivat ottaa useita asentoja, jotka ovat kaikki toisiaan eksentrisempiä. Vaikka yleisimmät ovat klassisempia kuin asema pallossa, vatsallesi tai kyljellesi, on toinen, joka usein huvittaa meitä: neljän raudan ilmassa! Itse asiassa se tapahtuu useammin kuin uskotkaan, että koira nukahtaa sikeästi selällään. Mutta onko tällä asenteella, joka on vähintäänkin alkuperäinen, merkitystä? Tämä on se, mitä löydämme tämän artikkelin loppuosasta.

1. Koska koirasi tuntee olonsa turvalliseksi ja mukavaksi

Pentu nukkuu selällään
Tekijät: K_Thalhofer / iStock

Selällään nukkuva koira kertoo paljon siitä, kuinka turvallisesti se tuntee olonsa kotona. Todellakin, kun kakkasi huomaa olevansa kaikki neljä tassua ilmassa, se paljastaa sen haavoittuvimman osan: vatsan. Se, että hän nukahtaa tässä asennossa, osoittaa, että hän tuntee olonsa täydellisen mukavaksi ja luottavaiseksi sinun kanssasi ja ympäristössään. Koira, joka ei todellakaan tunne oloaan mukavaksi, ei ottaisi tätä asentoa. Hän piti vatsansa maata vasten tai kiertyi ja hän nukkuisi vain toinen silmä auki pystyäkseen reagoimaan pienimpäänkin epäilyttävään meluun. Jos sen lisäksi, että nukkuu tassut ilmassa, koirasi kuorsata äänekkäästiolet voittanut kaiken : piskosi ei voisi tuntea olonsa turvallisemmaksi!

2. Mukavuuskysymykseen

Koira nukkuu selällään patjalla
Laatit: Chalabala / iStock

Aivan kuten sinä, joka ehkä mieluummin nukkuu vatsalla, kyljellä tai selällään, piski voi nukkua tässä asennossa yksinkertaisesti mukavuuden vuoksi. Koirallesi selällään nukkuminen voi olla paljon mukavampaa kuin luulet. Jos hän on täysin rento, ei ole mitään syytä sille, että tämä asento olisi hänelle epämiellyttävä ja että hän loukkaisi selkärankaa. Joka tapauksessa, jos lemmikkisi ei ole mukava asennossa, se ei vain pysy siellä. Lisäksi selällään nukkuminen edistää koirasi verenkiertoa.

3. Koska koirasi on kuuma

Koira nukkuu selällään sohvalla ylösalaisin
Tekijät: CBCK-Christine / iStock

Jos huomaat koirasi nukkuvan selällään, kun lämpötilat alkavat nousta kesän tullessa, on varmasti, että hän on valinnut tämän asennon poistaakseen ylimääräisen kehon lämmön. Paljastamalla hänen vatsansa, jossa on monia verisuonia, jäähtyy siellä kiertävä veri sekä hänen koko kehonsa. Lisäksi päinvastoin kylmä koira nukkuu todennäköisemmin kiertyneenä itsekseen säilyttääkseen kehon lämpönsä. Koira, joka haluaa viilentyä, voi omaksua myös ns. ”sammakko”-asennon, eli makaa vatsallaan takajalat taaksepäin.