Miksi koirasi hyppää syliisi?

Aperitiivin aikana ystävien kanssa tai kun istut hiljaa television edessä, koirallasi on tapana kiivetä syliisi? Tämä käytös huolestuttaa joitain ihmisiä, kun taas se ärsyttää toisia… Mitä se sitten tarkoittaa ja pitäisikö meidän olla siitä huolissaan? Selitämme kaiken tässä artikkelissa!

Hallitseeko koirani minua?

koira omistajan sylissä
Tekijät: Sviatlana-Barchan / iStock

Usein ajatellaan virheellisesti, että syliisi kiipeävä koira on temppu yrittää pakottaa itsensä ja puolustaa valta-asemaansa, mutta näin ei todellakaan ole! Koira, joka asettuu päällesi, ei yritä hallita sinua ollenkaan. Päinvastoin, näemme myöhemmin tässä artikkelissa, että asia on jopa päinvastoin. Lisäksi se pitäisi tietää spesifinen dominanssiteoriaeli hierarkian asettaminen eri lajien jäsenten välille, se on kumottu jo monta vuotta sitten. Voit olla varma, tämä on täysin normaalia käytöstä. Joten sinulla ei ole enää mitään syytä ajatella, että koirasi yrittää puolustaa itseään kiipeämällä päällesi.

Mutta kuinka selittää tämä käyttäytyminen?

pieni koira makaa sylissä
Krediitit: bruev/iStock

Kuten usein muistutamme artikkeleissamme, koira on sosiaalinen eläin. Olipa sitten sukulaistensa, muiden eläinten tai sinun kanssasi, hänen on säilytettävä läheiset suhteet sosiaalisen ryhmänsä jäseniin. Tietenkin olet olennainen osa koirasi sosiaalista ryhmää ja siksi hänen on jaettava säännöllinen fyysinen kontakti kanssasi. Se on hänen tapansa ilmaista kiintymystään ja lujittaa teitä yhdistäviä siteitä. Sitä paitsi syliin pääseminen tarkoittaa pitkälti samaa kuin nuoleminen tai voimakas hyväilypyyntö.

Sylillesi kiipeäminen istuaksesi sen päälle voi myös tarkoittaa, että koirasi haluaa huomiosi. Jos hän esimerkiksi on yrittänyt saada lemmikkejä 5 minuuttia turhaan tai vinkunut jalkojesi edessä, on hyvä mahdollisuus, että hän päätyy syliisi, koska ainakin siellä hän on varmasti. huomiosi keskipiste! Lisäksi polvien kiireet estävät sinua liikkumasta, mikä merkitsee hänelle vielä enemmän silittelyä.

Koirasi vain osoittaa sinulle kiintymystään

koira makaa päänsä emäntänsä päälle
Krediitit: Halfpoint / iStock

Yhteenvetona voidaan todeta, että jos piskisi hyppää säännöllisesti syliisi, se on yksinkertaisesti sitä, että hän rakastaa sinua. Mutta älä huoli, jos koirasi ei ole koskaan hypännyt päällesi, se ei tarkoita, etteikö hän välitä sinusta! Jokaisella koiralla on oma luonteensa ja persoonallisuutensa. Jotkut ovat itsenäisempiä eivätkä välttämättä vaadi paljon halauksia, kun taas toiset ovat todellisia liima-astioita. Sinun on tarkkailtava koiraasi saadaksesi selville, mitä se tarvitsee, ja toimia sen mukaisesti.

Joka tapauksessa, jos olet tanskan dogin tai berninpaimenkoiran ylpeä omistaja, joka hyppää päällesi, ajattelemme sinua suuresti!