Miksi koirasi haukottelee?

Miksi koirat haukottelevat? Mikä kysymys… koska he ovat yksinkertaisesti väsyneitä! No ei aivan. Piskosi ei vain haukota, kun hän haluaa ottaa päiväunet. Tulet huomaamaan, että tilanteesta riippuen haukotuksella ei kaikilla ole samaa merkitystä.

Koirasi tuntee olonsa epämukavaksi

koira haukotellen
Laajuus: Tattom / iStock

Yksi tärkeimmistä merkeistä stressaat koirilla on liiallista haukottelua. Jos luulet koirallasi olevan ahdistunut luonne ja näet sen haukottelevan säännöllisesti, tämä voi vahvistaa epäilyksesi. Koirat haukottelevat, jos ne ovat stressaantuneita tai epämukavia. Esimerkiksi melko pidättyväinen koira voi haukotella tuntemattomien ihmisten seurassa. Koirien havaitaan usein myös haukottelevan, kun lapsi halaa niitä. Luulemme usein virheellisesti, että koira on väsynyt ja pidämme sitä jopa söpönä. Todellisuudessa koirasi on vain epämukava tässä tilanteessa. Siitä ei kannata huolestua, sillä se ei tarkoita, että koira voisi olla vaarallinen. Älä kuitenkaan epäröi lopeta tämä yhteydenotto, jos sinusta tuntuu, että koirasi ei tunne olosi mukavaksi.

Jotkut koirat haukottelevat myös uhkaavan koiran edessä. Tämä käytös ei ole merkki alistumisesta, vaan pikemminkin rauhoituksesta. Koirasi ei ole tyytyväinen tähän tilanteeseen ja haukottelun tarkoituksena on kertoa toiselle koiralle, että on turhaa olla aggressiivinen, koska hän ei saa vastinetta.

Koirasi ei ymmärrä mitä kysyt häneltä

Pieni koira makaa maassa haukotellen
Tekijät: Robin Bouwmeester / iStock

Jotkut koirat haukottelevat hämmentyneenä. Jos olet keskellä koulutusta koirasi kanssa ja hän alkaa yhtäkkiä haukotella, älä moiti häntä. Tämä ei missään nimessä tarkoita sitä, että harjoituksesi olisivat hänelle syvästi tylsiä, vaan sitä, että hänellä ei yksinkertaisesti ole ei ymmärrä pyyntöäsi. Koska hän ei tiedä mitä tehdä, koirasi refleksi on haukotella. Hän yrittää ymmärtää mitä kysyt häneltä turhaan, ja mitä enemmän toistat hänelle, sitä enemmän stressi kasvaa. Parasta tällaisessa tilanteessa on laskea painetta kysyä koiraltasi jotain, jonka hän tietää täydellisesti. Voit sitten palata edelliseen harjoitukseen yrittämällä kysyä häneltä toisella tavalla.

Koirasi on kärsimätön

Koira haukotellen isäntänsä kanssa sohvalla
Tekijät: Drazen-Zigic / iStock

Jos tarkkailet säännöllisesti koirasi haukottelua juuri ennen kävelyä tai ruokailua, se voi olla merkki kärsimättömyydestä. Päinvastoin kuin luulisi, koirasi ei mieluummin pysy hiljaa kotona ottamaan päiväunet hän ei malta odottaa pääsevänsä ulos! Sinun pitäisi tietää, että haukottelu valmistaa koirasi liikkumaan tämän toiminnan aiheuttaman syvän inspiraation ansiosta. Nämä lisäävät hapen virtausta aivoihin ja lisäävät sydämen sykettä. Näiden muutaman haukottelun jälkeen piski on valmis juoksemaan ulos.

Lopuksi tiedä, että tarttuva haukottelu se ei ole ihmisille ainutlaatuinen ilmiö. Nelijalkaiset ystävämme haukottelevat myös jonkun kanssaihmistensä haukotteluun, mutta myös ihmisten haukotteluun!