Miksi koirani ulvoo kuin susi?

Olet ehkä kuullut koirasi itkevän susimaisesti ennenkin. Tämä itku voi nopeasti tulla pelottavaksi, ja sinulla voi olla vaikeuksia sen tulkinnassa. Mitkä ovat syyt, jotka pakottavat hänet huutamaan tuolla tavalla? Onko se paha ? Minkä viestin hän haluaa välittää? Kaikki vastaukset täältä!

Mistä tämä huuto johtuu? Mihin sitä käytetään ?

Tämä huuto on peräisin koiran esi-isä: susi. Susien joukossa tämä huuto on a viestintävälineitä joilla on useita tavoitteita:

  • Jos susi on eksyksissä eikä enää löydä laumaansa, tähän huutoon on tottunut ilmoittaa sijaintinsa havaittavaksi.
  • Se voi myös palvella kerätä pakkaus. Kuten edellisessä kohdassa, itku palvelee ilmaista kantansa muuhun laumaan, kun se on jakautunut.
  • Lopulta tämä huuto palvelee varoittaa välittömästä vaarasta ; Vastaanottaja varoittaa kilpailijoita, että he ovat lauman alueella. Siksi se palvelee pelotella vastustajaa ja siihen valmistele paketti taisteluun.
susi ulvoo
Tekijät: colfelly / Pixabay

Miksi koirani itkee kuin susi?

Harvat koirat toistavat tätä ulvomista. Nämä ovat yleensä rotuja, jotka ovat olleet vähemmän kesytetty ihmisten toimesta, kuten huskyt tai susikoirat. Koska koirat eivät nykyään enää elä laumassa ja ovat kesytetympiä, tämä huuto ei ole ei sama merkitys kuin susien. Joten mitkä ovat motiivit koirilla, jotka lausuvat tällaista ulvoa?

  • Yksinäisyys: jos hän tuntea olonsa yksinäiseksikoira huutaa tällä tavalla kutsuakseen jollekin, muistuttaakseen, että hän on paikalla ja tulla huomatuksi.
  • Kärsimys: koira ei voi todella saada meitä ymmärtämään, että hän kärsii. Huomaamme hänen sairautensa tai muutoin vasta kun ensimmäiset näkyvät oireet ilmaantuvat. Koira siis huutaa kuoliaaksi saadakseen meidät ymmärtämään sen jotain on vialla.
  • Ilo : tämä itku voi olla hänelle tapa ilmaisemaan iloa ja innostusta kun hän on onnellinen.
  • Uhkailu: aivan kuten sudet, koira voi toistaa tämän huudon, kun a ulkomaalainen saapuu sen alueelle. Se sallii hänelle pelotellakseen sitä henkilöä ja hieman pelästyttää.
  • Vastaus puheluun: yleensä koirat huutavat tämän kuultuaan kuulostaa likimääräiseltä puhelulta. Nämä äänet ovat yleensä ambulanssin tai poliisin sireenejä, soittimia, isäntänsä laulua jne. He eivät voi tulkita näitä ääniä ja siksi menevät vastata vaistomaisesti tähän huutoon.

Lähde

Pidät myös:

Koirani juoksee usein karkuun: mitä minun pitäisi tehdä?

Miksi koirani syö ruohoa? Onko tämä normaalia?

Koiran häntä: 4 analysoitavaa näkökohtaa tunteiden ymmärtämiseksi