Miksi koirani syö ruohoa? Onko tämä normaalia?

Koira kuuluu lihansyöjien heimoon ja tarkemmin sanottuna koiraneläinten alaluokkaan. Tarkkaile vain sen anatomiaa. Näet, että tällä koiralla on hyvin kehittyneet kulmahampaat sekä monet poskihampaat ja että sillä on kynnet, jotka eivät voi vetäytyä (toisin kuin kissaeläimet). Koiran leuka ei siis ole tarpeeksi joustava pystyäkseen pureskelemaan kuin kasvinsyöjät: ruuansulatustyö tapahtuu silloin, kun ruoka on nielty, ei suussa. Koira ei siis sulata kasviperäistä ainesta, ja sen ruokavalion tulee perustua pääasiassa eläimen lihan tai kudoksen syömiseen. Olemme kuitenkin kaikki nähneet koiramme syövän ruohoa… miksi?

Mitä tutkimukset sanovat

Ei ole harvinaista nähdä koirasi oksentaa ruohon syömisen jälkeen. Tästä syystä Kalifornian tutkijat ovat yrittäneet löytää a korrelaatio käy sisään tästä rikkakasvien kulutus ja mahdollista ruokavalion puutteet, suoliston häiriöt ja muut sairaudet. Tätä varten he lähettivät kyselylomakkeet 33 koiranomistajalle. Tämä tutkimus paljasti, että 80 % koirista söi ruohoa, mutta vain 18 % oksensi jälkeenpäin, ja vain 12 % heistä oli sairaita kokeen aikana. Tästä syystä, mitään linkkiä ei voitu todistaa.

Tästä syystä tehtiin toinen tutkimus, johon osallistui 1 500 koiranomistajaa. Kerättyjen tietojen mukaan ei myöskään ole linkkiä käy sisään tästä rikkakasvien kulutus ja ruokavalio. Riippumatta siitä, syötetäänkö koiralle teollisuusmurskaa, raakaa lihaa tai ruokajätteitä, ei ole mitään vaikutusta sen ruohonkulutukseen. Sama koskee kuidun saantia.

Siitä huolimatta rikkaruohojen kulutus näyttää olevan a tapa esi-isien koirien historiassa! Tutkijat ovat löytäneet luonnonvaraisten koirien vatsasta jopa 74 % kasviainesta. Joten näyttää siltä, ​​​​että tämä käytös on todellinen kiinnostus koiran puolesta. Silti ruoho ei tuo ei ravintoarvoa koirille. Lisäksi hän ärsyttää mahalaukun limakalvoa (joka aiheuttaa mekaanista oksentelua).

onnellinen yorkshirenterrieri koira
Tekijät: Alex74_/Pixabay

Mahdolliset syyt

Koska ei ole ei tieteellistä tutkimusta kenen kanssa selittää varmuutta koiran kiinnostus ruohoa kuluttamaan, jokainen eläinlääkäri voi antaa sinulle erilaisia ​​selityksiä. Mahdollisuuksia on siis vielä useita…

1. Koira syö ruohoa puhdistaakseen

Aivan kuten kissa, koira voi kuluttaa ruohoa provosoidakseen oksentelua. Tämä taipumus voi olla vahvempi, jos lemmikkisi on sairas.

2. Koira syö ruohoa yksinkertaisen vaistomaisen tavan mukaan

Tästä lähtien tapa näyttää luonnollinen ja koskee kaikkia eläinlajeja, voi olla, että koirasi syö ruohoa yksinkertaisesti siksi, että hänen esi-isänsä syövät, erityisesti voittaa nälän. Ehkä he ovat kehittäneet makuhermojaan arvostamaan maku ?

3. Koira syö ruohoa saadakseen kuidun

Erilainen ruoho, josta koirat pitävät eniten, on quackgrasstietty yrtti runsaasti kuitua…onko sattumaa?

4. Koira syö erittäin paljon ruohoa, koska se kärsii picasta

The pica on syömishäiriö melko yleistä, mikä voi aiheuttaa vakavia terveysongelmia… Todellakin, koira kärsii picasta nielee erilaisia ​​materiaaleja, jotka eivät ole syötäviä (kangas, muovi, kivi, maa jne.). Jos tällaista käyttäytymistä ilmenee, on tärkeää varmistaa, että tuotteesi ovat mahdollisia myrkyllinen tai tukkoinen olla ulottumattomissa koirastasi ja ota yhteyttä mahdollisimman pian eläinlääkäri.

Lähde

Pidät myös:

Mistä tiedän, onko koirallani kuumetta?

Kuinka voin auttaa koiraani selviytymään yksinäisyydestä?

Vuonna 2019 syntyneet koirat: P-kirjaimella alkavia hirvinimiideoita