Miksi koirani seuraa minua kaikkialle? Miten reagoida?

Koirien uskollisuus ja rakkaus isäntäänsä kohtaan on kiistatonta. Tästä huolimatta on tärkeää opettaa koirasi olemaan vähintään itsenäinen. Äärimmäinen kiintymys voi todellakin olla haitallista eläimelle, kuten myös sen onnelliselle omistajalle. Seuraako koirasi sinua kaikkialla sisätiloissasi poikkeuksetta? Ota selvää, miksi se tekee tämän ja mitä voit tehdä korjataksesi sen.

Autonomian puute

Jos koirasi viettää päivänsä seuraamalla sinua kotisi huoneiden läpi, se johtuu varmasti siitä, että pieni turkkipallosi on hyvin riippuvainen. Koirat, jotka ovat hyvin (tai jopa liian) kiintyneitä isäntänsä, ovat yleensä hyvin huolissaan erosta. Joten heti kun lähdet töihin tai minne tahansa ilman sitä, koirasi tuntuu kamalalta. Olet ehkä jopa huomannut, että se tekee hölynpölyä poissa ollessasi. Kun olet kotona, koirasi ei löydä muuta tapaa kertoa sinulle hänen stressistään, jota seuraat kaikkialla. Tämä koiran käyttäytyminen on hyvin yleistä niillä, jotka on hylätty ja sitten otettu mukaan.

halaa koiran auringonlaskua
Tekijät: Pixabay/Nordseher

Jos koirasi pysyy rauhallisena, kun et ole kotona ja selviää hyvin erosta, se on varmasti atottumiskysymys.

Ongelma, joka on otettava huomioon mahdollisimman pian

Onko mahdollistaennakoida tätä ongelmaamutta myös oikein nuoruuden aikana koirasta. Täytyy siis toimia mahdollisimman pian, jos mahdollista adoption yhteydessä. Nuorten koirien omistajat todellakin tottelevat heidät seuraamaan niitä, vaikka he eivät sitä tajuakaan. Esimerkiksi kun koiranpentu seuraa omistajaansa wc:hen ja tämä lähettää positiivisia tunteita, kuten naurua, tämä rohkaisee koiraa aloittamaan alusta ja jatkamaan tätä polkua. Tästä syystä sinun on kannustettava koiraasi siihen omaksua hyviä tapoja hänen saapuessaan jaui oppia peruskomennotkuten se, joka käskee häntä menemään koriin.

Useita kehittämiskohteita

Onneksi ratkaisuja löytyy, vaikka olisit ottanut huonoja tapoja koirasi kanssa. Aloita, suosittelemme lopettaa erilaiset rituaalit jonka pystyit yhdistämään hänen kanssaan kun lähdet tai saavut kotonasi. Näin ollen tämä dedramatisoi tilannetta koirallesi ja merkitsee lopulta hänen itsenäisyytensä alkua. On myös suositeltavaa sulkea ovet aika ajoin, jotta koirasi ei seuraa sinua huoneeseen ja ymmärtää, ettei hänen pidä seurata sinua talon joka nurkkaan. Kun kuljet, voit yrittää käskeä koirasi menemään koriinsa tai jäämään istumaan ovien sulkemisen sijaan.

koiran lattia talo
Tekijät: Pixabay/ Fran__

Kiinnitä kuitenkin tarkkaan huomiota älä kiirehdi koiraasi askelidesi aikana, jotta hän lakkaa seuraamasta sinua kaikkialla. Itse asiassa se vie enemmän tai vähemmän aikaa koirasi iästä ja tavoista riippuen.

Lähteet: Woopets, Toutou pour le chien

Pidät myös: