miksi koirani raahaa peppuaan maassa?

Olet ehkä jo nähnyt kakkasi istuvan pakaroilleen nojaten etujaloihinsa ja raahaamalla häntä takanaan maassa tällä tavalla. Se on melko hauska nähdä, sinun täytyy myöntää, mutta vähän vähemmän elää koirallesi. Hän todellakin kärsii kutinasta tai peräaukon alueen ärsytyksestä. Joten miksi koirasi käyttäytyy tällä tavalla? Mitkä ovat syyt, jotka laukaisevat kelkan merkin?

Mikä on rekimerkki?

Beagle-koira istuu takaosassaan
Tekijät: BbenPhotographer / iStock

Kun koirasi tuntee voimakasta kutinaa peräaukkossaan tai perianaalialueella, sillä on taipumus vetää pakaroitaan maassa. Tätä kutsutaan kelkan merkiksi. Kun kutina on voimakasta, tämä on ainoa tapa, jolla koirasi yrittää lievittää tätä epämiellyttävää pistelyä. Tämä käyttäytyminen voi kuitenkin aiheuttaa vahinkoa, jos sitä ei hoideta ajoissa. Itse asiassa koirasi voi aiheuttaa ylimääräistä ärsytystä, joka voi ulottua haavaan asti, kun raahaa hänen takanaan liian usein maassa. Vaikka se ei ole kovin vakavaa, heti kun piskisi alkaa näyttää merkkejä kutinasta, tunnistaa ongelman nopeasti, jotta se voidaan hoitaa mahdollisimman pian.

Koirani raahaa takapuolta, koska sillä on matoja

pieni koiranpentu ottaa madotuksensa
Laajuus: ilona75 / iStock

Hyvin usein kelkan merkki liittyy matojen esiintymiseen. Koirilla yleiset suolistoloiset voivat aiheuttaa kutinaa peräaukon ja perianaalin alueella. Tämän korjaamiseksi ei mitään kovin monimutkaista. Riittää, että koirasi madotetaan 4 kertaa vuodessa tai toisin sanoen vähintään 3 kuukauden välein. Madotuksen tulee määrätä hoitava eläinlääkäri. Kun tiedät, mikä niistä sopii parhaiten koirallesi, voit saada sen suoraan eläinlääkäriltäsi ilman reseptiä. Huomaa, että madot ovat erittäin tarttuvia ja voivat tarttua ihmisiin, joten on tärkeää kohdella eläintäsi hyvin, jotta tarvitset itse luonnollisen madotuksen tai lääkitystä.

Viimeinen yksityiskohta, jota emme välttämättä ajattele: sirut. Muista hoitaa koiraasi hyvin näiden loisten varalta, sillä kirput voivat välittää lapamadon koirallesi..

Koirani vetää perässään, koska hänellä on peräaukon rauhaset tukossa

eläinlääkäri pitelee koiraa
Tekijät: Viktoriia-Hnatiuk / iStock

Toinen kelkan merkkiin liittyvä ongelma: tukkeutuneet peräaukon rauhaset. Nämä rauhaset sijaitsevat lemmikkisi peräaukon molemmilla puolilla ja erittävät nestettä, jonka koirasi evakuoi samalla, kun se vapauttaa itsensä. Joskus nestettä kuitenkin kerääntyy ja rauhaset tukkeutuvat, etenkin pienikokoisilla koirilla tai kovan stressin jälkeen. Kun rauhaset ovat tukossa, ne tulehtuvat ja koirasi kutiaa. Hän yrittää lievittää itseään, kun hän hieroo taka-akseliaan. Jos epäilet, että koirallasi on peräaukon tukos, vie se eläinlääkärillesi. Jälkimmäinen huolehtii koirasi rauhasten manuaalisesta tyhjentämisestä. Samalla hän tarkistaa, ettei koirallasi ole tällä tasolla olevaa paiseta.

Kuten olet ymmärtänyt, kelkan merkki ei yleensä kerro mitään vakavaa. Se voi kuitenkin olla erittäin epämukavaa koirallesi, ja se on hoidettava mahdollisimman pian.. Lopuksi koirille, joilla peräaukon rauhaset ovat usein tukossa, Valitse runsaasti kuitua sisältävä ruokavalio.