Miksi koirani pyyhkii tassujaan ulostamisen jälkeen?

Jos olet koiran ylpeä omistaja, olet varmasti jo nähnyt hänen hierovan tassujaan maahan kuin härkä tehtyään asiansa. Ei huoli, koirasi ei usko olevansa toinen eläin. Tämä on klassinen ja luonnollinen käyttäytyminen, joka esiintyy useimmilla koiraystävillämme. On kuitenkin normaalia ihmetellä sen merkitystä! Kattaako hän vain tarpeensa? Merkitseekö hän aluettaan? Selitämme sinulle kaiken tässä artikkelissa.

koira hieroi tassujaan maahan
© FluxFactory – iStock

Koirani huolehtii tarpeistaan

Tarkkailemalla koirasi käyttäytymistä tällä tavalla, voi tuntua itsestään selvältä, että hän yrittää täyttää tarpeitaan kuin kissa. Muista kuitenkin, että tämä usko on yksinkertaista saatu idea. Ellei koirasi ole äärimmäisen varovainen ja herkkä, on pieni mahdollisuus, että hän käyttäytyy näin tästä syystä, päinvastoin! Ymmärrät nopeasti miksi, kun luet eteenpäin.

Koirani merkitsee aluettaan

Päinvastoin kuin voisi luulla, kun koira lähettää ruohon valssia takanaan tassuillaan, se ei välttämättä yritä merkitä aluettaan. Voimassa, koira on ennen kaikkea sosiaalinen eläin joka alun perin asuu ryhmässä. Siksi hänellä ei ole ei erityisen kutsumus määrittelemään alueen, toisin kuin kissa. Todellisuudessa tämä käyttäytyminen sallii sen kommunikoida muiden sukulaisten kanssa!

Koirani jättää henkilökorttinsa

Maan raapiminen tassuilla ei siis anna koiran kattaa tarpeitaan tai merkitä aluettaan. Itse asiassa raapia maata pyrkii jättämään jäljen kulkustaan. Miten ? Tiedä, että piskilläsi on rauhasia pehmusteissa ja tassuissa. Kun hän raaputtaa maata, hän sitten putoaa hormonit henkilökorttina. Lisäksi tämä on kaksi yhdessä, koska se on sekä haju- että visuaalinen (jäljet ​​maassa). Siksi koirasi ei merkitse aluettaan, vaan sen kulku esitelläkseen itsensä kaikille sukulaisille, jotka seuraisivat hänen jalanjälkiä.

Koiran hajuaisti

35 kertaa tehokkaampi kuin ihmisillä, hajuaisti on koiran kehittynein aisti. Tästä syystä merkintä on välttämätöntä karvaisillemme. Todellakin, juuri nuuskimalla huolellisesti jokaista sen sukulaisista jättämää tuoksua koira voi lukea siellä hieman aikaisemmin olleen eläimen henkilöllisyystodistuksen.