miksi koirani pysähtyy niin usein pissaamaan?

Virtsan merkintä koirilla koostuu muutaman pisaran virtsasta levittämisestä kaikkialle varoittamaan muita kulmahampaat sen kulkeutumisesta. Jälkimmäiset käyttävät sitten hajuaistiaan ”lukeakseen” toverinsa lähettämiä tietoja. Tämä käyttäytyminen on erittäin tärkeää koirille, jotka vakuuttavat tarvitsevansa puolustautua tällä tavalla. Lisäksi, toisin kuin luullaan, koirien merkinnällä ei ole lainkaan samaa tehtävää kuin kissoilla. Tämä on mitä näemme tässä artikkelissa.

Mitä virtsan merkintä koirilla tarkoittaa?

koira pissaa tankoa vasten
Laatit: shura72 / iStock

Kuten olet varmasti huomannut, koirat eivät virtsaa vain virtsarakon keventämiseksi. Jos menet kävelylle, huomaat varmasti koirasi pysähtyvän säännöllisesti keräämään muutaman pisaran virtsaa tänne tai sinne. Tällä käytöksellä voi olla useita merkityksiä, joista ensimmäinen peittää toisen koiran merkinnän. Piskosi saattaa myös haluta jättää ”viestin” toiselle koiralle tai tunnistaa alueen, jonka hän pitää turvallisena itselleen. Vastoin yleistä käsitystä, koira ei varsinaisesti merkitse aluettaan, ainakaan samalla tavalla kuin kissat. Koira, joka nostaa tassuaan hinnalla millä hyvänsä, jättää jotenkin henkilökorttinsa, kun taas kissa todella rajaa hänen tilaansa.

Miksi koirani merkitsee sisätiloissa?

pentua moititaan matolle pissamisesta
Laatit: alexsokolov/iStock

Ulkopuolinen merkintä on täysin normaalia. Kuitenkin, kun se tapahtuu sisätiloissa ja tarkemmin kotonasi, tämä on epänormaalia. Se voi tarkoittaa, että koirasi ei tunne oloaan turvalliseksi, että hän ei ole integroinut alueen käsitettä hyvin ja että rajat ovat siksi hämmentyneitä hänelle. Joissakin tapauksissa merkintä voi myös olla taustalla käyttäytymisongelman, joka liittyy itsetunnon puutteeseen. Lopuksi, huono koulutus voi saada koiran saastaiseksi. Tästä syystä on erittäin tärkeää kouluttaa pentu kunnolla, jotta se tulee puhtaaksi ja ennen kaikkea olla tottunut leikkaamaan talon sisällä.

Huomio, sisällä oleva merkintä voi piilottaa patologian

koira eläinlääkärissä
Tekijät: Ridofranz / iStock

Kaikkea ei kuitenkaan kannata aina laittaa huonon kasvatuksen taakse. Itse asiassa virtsan sisäinen merkintä voidaan liittää patologiaan. Jos tämä tapahtuu liian säännöllisesti, tai äkillisesti, älä odota eläinlääkärin puoleen kääntymistä. Hän tekee terveystarkastuksen. Tämä käyttäytyminen voi liittyä erityisesti virtsarakon infektioon, virtsanpidätyskyvyttömyyteen, munuaisongelmaan tai hormonaaliseen toimintahäiriöön. Jälkimmäisessä tapauksessa eläinlääkärisi todennäköisesti suosittelee sterilointia. Tämä toimenpide estää eläimesi sukupuolihormonit vaikuttamasta sen käyttäytymiseen.

Sinun tulee kuitenkin tietää, että sterilointi on todella tehokas hormonaalisia toimintahäiriöitä vastaan ​​vain, jos se suoritetaan ennen kuin koira on 12 kuukauden ikäinen. Jos se tehdään myöhemmin, mahdollisuudet saada todellinen tulos ovat pienemmät. Siksi virtsan merkintä todennäköisesti jatkuu. Joka tapauksessa on parasta kysyä neuvoa eläinlääkäriltä.