miksi koirani nielee kaiken ja mitä tahansa?

Nieleeko koirasi kaiken ja mitä tahansa ja se ärsyttää sinua? Kivet, paperia, maata, muovia ja puuta, kaikki menee poikkeuksetta! Jos näin on, koirallasi on todennäköisesti PICA-niminen sairaus. Se esiintyy yleensä nuorilla koirilla ja on sitten normaalia käyttäytymistä. Jos se kuitenkin jatkuu aikuisikään asti, on erittäin suositeltavaa ottaa yhteyttä eläinlääkäriin. Mutta älä huoli, katsotaan, mikä tämän ongelman aiheuttaa ja kuinka se korjataan.

Mitä PICA on koirilla?

bullterrieri koira, joka söi muovin yhdestä leluistaan
Teot: JHK2303 / iStock

PICA on syömishäiriö. Tämä johtaa ei-ravitsevien ja syötäväksi kelpaamattomien aineiden nielemiseen, joita koirasi ei selvästikään ole tarkoitus syödä. Esimerkiksi, lemmikkisi voi kärsiä PICA:sta, kun se alkaa niellä maata, paperia, muovia, kiviä, puuta jne. On myös hyvin erityinen PICA:n muoto, jota kutsutaan koprofagiaksi, jolle on ominaista ulosteiden nieleminen. Sinun pitäisi tietää, että PICA voi vaikuttaa myös moniin muihin eläimiin sekä ihmisiin. Ihmisillä tämä ilmenee erityisesti maan, liidun, hiekan, paperin, muovin tai joskus jopa tupakkatuhkan nauttimisena.

Miksi PICA tapahtuu?

corgi pentu syö varvastossut
Laajuus: Tattom / iStock

Kuten johdannossa mainittiin, PICA esiintyy usein pennuilla. Todellakin, kasvunsa aikana nuoret koirat, kuten lapset, käyvät läpi a kehitysvaihe, jossa he löytävät maailman suullaan. Tätä ajanjaksoa kutsutaan myös ”suulliseksi vaiheeksi”. Ei siis ole syytä huoleen, jos pentu käyttäytyy näin. Mutta silti on tarpeen kouluttaa häntä ja varmistaa, että hän ei niele terveydelle vaarallisia asioita. Kuitenkin, Jos PICA-häiriö jatkuu aikuisikään asti, tämä ei ole normaalia. Suosittelemme käymään eläinlääkärissäsi. Tämä oireyhtymä aiheuttaakin vakavia riskejä, jos koirasi nielee jotain myrkyllistä tai johon se voi tukehtua.

PICA voi johtua monista aikuisista koirista, mutta yleisimmät syyt ovat käyttäytymiseen. Koirallesi voi kehittyä tämä sairaus esimerkiksi ikävystymisen vuoksi, jos se on stressaantunut, ahdistunut tai jopa saada huomiosi! Käyttäytymisalkuperän lisäksi PICA voi tulla myös a ravitsemuspuutos, ruoansulatushäiriöt tai liian aikainen ero äidistä. Lopuksi, mitä vanhemmaksi koirasi tulee, sitä enemmän todennäköisesti kehittää tämä oireyhtymä. Jälkimmäiseen liittyy yleensä muita seniiliin liittyviä häiriöitä, kuten desorientaatio, ennenaikainen itku ja aggressio.

Kuinka ratkaista tämä ongelma?

koira, joka söi likaa
Tekijät: Manuel Bringas / iStock

Kun huomaat PICA:n kaltaisia ​​oireita, ensimmäinen asia on käydä eläinlääkärissäsi. Todellakin, ennen kuin tekee hätiköityjä johtopäätöksiä, on suositeltavaa aloittaa tekemällä koirasi terveystarkastus. Eläinlääkärisi suorittaa täydellisen tutkimuksen: verikoe, ulosteanalyysi, ultraääni, mahdollisen loisten tunkeutumisen varmistus jne. Jos jälkimmäinen ei löydä mitään epänormaalia, tämä voi sitten olla käyttäytymisperäistä, ja siksi meidän on esitettävä itseltämme joitain kysymyksiä… Pääseekö puskasi ulos tarpeeksi? Kärsiikö hän eroahdistuneisuudesta? Eikö hän ole liian kauan yksin ja ilman todellista ammattia? Onko koirasi ruoka laadukasta?

Jos koirasi PICA-oireyhtymä johtuu käyttäytymisestä, mukanasi voi olla koiran käyttäytymiseen ja psykologiaan erikoistunut eläinlääkäri.