Miksi koirani kallistaa usein päätään sivulle?

Koirasi on mielestäsi erittäin söpö riippumatta siitä, mitä hän tekee. Tämä pätee myös silloin, kun hän kallistaa päätään sivulle katsoessaan sinua suoraan silmiin. Se on söpöä, mutta mitä tämä tavallinen ele koirilla tarkoittaa? Onko se merkki tyytyväisyydestä, hämmennystä tai intensiivisestä kuuntelusta? On 3 syytä, jotka voivat valaista sinua tästä käytöksestä!

1. Koirasi kallistaa päätään myötätuntoisesti

Koiraystävämme ovat eläimiä, jotka onnistuvat ilmaisemaan omansa tunteita samoin kuin ihmiset. Asiantuntijoiden mukaan koiran evoluutio miehen kanssa antoi hänelle mahdollisuuden ymmärtää paremmin. Joten kun puhut hänelle, kumppanillesi analysoida ja yrittää ymmärtää kehosi ja kasvojen kieltäsi. Samoin hän pystyy puhumaan tietyllä sävyllä määrittää mielentilasi.

koira kallistaa päätään sivuttain
Luotto: maedmaetzker/iStock

Koska koiran päättely perustuu yhdistykseni, se yrittää aina poimia sen, mitä yrität kertoa sille. Hän tunnistaa tietyt sanat ja toimi sen mukaisesti. Jos koirallasi on taipumus kallistaa päätään sivulle, se johtuu yksinkertaisesti siitähän keskittyy siihen, mitä kerrot hänelle, ymmärtääkseni sinua. Hän voi siten lajitella tiedot ja viitata siihen, mitä hän tietää! Älä kuitenkaan anna ulkonäön hämätä: jos koirasi on ahkera, se johtuu myös siitä, että hän luulee, että sanomallasi hän saa jotain, jota hän arvostaa. Ja ylipäätään se toimii!

2. Koirasi kallistaa päätään nähdäkseen sinut paremmin

Näkö ei ole koirien terävin aisti. Lisäksi jotkut tutkijat uskovat, että sen kuonon näkyvyys estää sitä näkemästä suoraan eteenpäin. Jos koirasi kallistaa päätään, se on tarkoitettu tyhjennä hänen näkökenttänsä ja määritä, oletko hänen kuulemansa äänilähteen lähde. Se myös mahdollistaa hänelle analysoimaan eleitäsi tunnollisesti ja tehdä parhaansa tehdäkseen sinut onnelliseksi hänen kanssaan!

koira suuret korvat kallistaa päätään
Tekijät: @maggielovesorbit/Unsplash

3. Koirasi kallistaa päätään kuullakseen sinut paremmin

Muuten kuin nähdä, koira mukauttaa kauniit kasvonsa tunnistaa mistä ääni tulee että hän kuulee. Olet varmasti huomannut, että hiuspallosi pystyy liikuttamaan korviaan ja se tekee tämän ajoittain samalla kun se kallistaa päätään. Tämä tarkoittaa, että se mukauttaa niitä tunnistaa äänet paremmin. Suorittamalla toiminnon, joka tuottaa outoa ääntä, koirasi saattaa alkaa kallistaa päätään, kiehtoo juuri kuulemansa… meillä on aina houkutus tehdä se tarkoituksella, jotta hän suorittaa tämän eleen!

koira kallistaa päätään sivuttain
Tekijät: @tadekl/Unsplash

Lähde

Pidät myös:

Koirani nukkuu: 5 asentoa, jotka heijastavat hänen mielialaansa!

Koreassa lentokentän nuuskijakoiria kloonataan!

Koirasi rakastaa sinua: 10 merkkiä, jotka osoittavat hänen rakkautensa sinua kohtaan