Miksi koirani hymyilee?

Toisin kuin jotkut väittivät muutama vuosi sitten, tiedämme nyt, että koirat ovat tuntevia olentoja. Karvaiset eläimemme, kuten kaikki muutkin eläimemme, pystyvät siksi, kuten mekin, kokemaan monenlaisia ​​tunteita, myös iloa. Lisäksi ne, joilla on mahdollisuus jakaa arkeaan koiran kanssa, tietävät varsin hyvin, että ilo on yksi heidän tärkeimmistä tunteistaan!

Mutta oletko koskaan nähnyt koirasi hymyilevän sen tunteiden tulvan keskellä, jonka hän voi tuntea? Jos on, mitä se mahtaa tarkoittaa? Yritämme selvittää tämän mysteerin!

Kuinka koira voi hymyillä?

Kun puhutaan koirien hymystä, tämä ilmaisu koostuu ylähuulen venyttämisestä taaksepäin paljastaen sen hampaat. Tämä luo sitten melko koomisen rikoksen, jota jotkut ihmiset pitävät joskus uhkana. Saadaksesi selville, jos koira ei halua kommunikoida kanssamme, älä luota pelkästään kasvojen ilmeeseenvaan pikemminkin koko muun kehon asenteeseen.

hymyilevä koira
© Molly_Wolff_Photography – iStock

Mitä tämä asenne tarkoittaa?

Ensi silmäyksellä saatamme saada vaikutelman, että koira vain hymyilee, koska hän näyttää meille hampaitaan! Todellisuudessa, kun koira alkaa hymyilemään, on erilaisia ​​tapoja tulkita, mitä sillä on meille sanottavaa. Se voi olla ilmaisu alistuminen, pelko tai sosiaalinen ahdistus. Esimerkiksi kun koira tapaa yhden sukulaisistaan, joka tekee siihen vaikutuksen, tai jos se joutuu ennennäkemättömään tilanteeseen eikä tiedä, miten reagoida, se voi nostaa huuliaan ja paljastaa siten etuhampainsa. ilmaisemaan epämukavuutta tai ahdistusta. Joskus koira saattaa hymyillä murinan mukana. Kun hän reagoi tällä tavalla, hän sanoo kohteliaasti, että hän ei pidä jostakin tai että se saa hänet epämukavaksi.

Joka tapauksessa, kun huomaat koirasi hymyilevän, älä luota pelkästään tähän asenteeseen, vaan harkitse tilanteen koko kontekstia. Tarkkaile häntä muiden kielten vihjeiden varalta (harju, häntä jne.), jotka voisivat kertoa sinulle hänen tunnetilastaan.

Jäljitelmäteoria

Jotkut rodut näyttävät olevan halukkaampia hymyilemään kuin toiset, kuten dalmatialainen, kultainennoutaja tai colliet. Kaikki koirat voivat kuitenkin hymyillä jossain vaiheessa, koska se on käyttäytymistä, joka voi kehittyä iän myötä. Yksi teoria selittää, että tämä asenne on johdettu ihmisen havainnoista. Koirat, tarkkailtuaan isäntänsä, olisivat saaneet yhteyden hymymme ja onnellisuutemme välille. Siksi he alkavat jäljentää sitä. Tämä teoria on kuitenkin helppo kiistanalainenei siksi, että koirat eivät pysty matkimaan, vaan yksinkertaisesti siksi, että ne voivat omaksua tämän käyttäytymisen sukulaistensa kanssa eikä vain meidän kanssamme.