Miksi koirani aivastaa ollessaan onnellinen?

Olet varmasti jo huomannut tämän intensiivisen ilon tilan, johon liittyy aivastelu, kun koirasi löytää sinut usean tunnin poissaolon jälkeen. Myös leikkihetkellä ystäviensä kanssa tai kun tarjoat hänelle herkkua, on mahdollista, että näihin hetkiin liittyy toistuvaa aivastelua. Mutta miksi koirasi alkaa yhtäkkiä aivastaa? Tarkoittaako se, että hän on sairas? Yritämme valistaa sinua!

Koirasi ilmaisee ilonsa!

Tyydyttävä koira kuivassa ruohossa
Teot: Lunja / iStock

Tietenkin voi käydä niin, että koirasi alkaa aivastaa vain siksi, että jokin kutittelee häntä. Todellakin, aivan kuten meille, pölyä tai siitepölyä voi ärsyttää koirasi poskionteloita ja aiheuttaa aivastelun huuhtelemaan pois nämä häiritsevät hiukkaset. Aivastelulla, josta tänään puhumme, ei kuitenkaan ole a priori yhteyttä pölyyn tai siitepölyyn. Ne tapahtuvat yleensä, kun koirasi joutuu tilanteeseen, joka tekee hänestä erityisen innostunut. Nämä aivastelut ovat sitten a kehon viesti ilmaisemaan iloa ja kommunikoida kanssasi tai hänen kanssaan.

Aivastelulla voi olla kaksi merkitystä. Ensimmäinen tapahtuu yleensä pelisession alussa: se on hänen tapansa ilmaista halunsa pelata tai herättää huomiosi. Se voi tapahtua myös silloin, kun tarjoat koirallesi herkkua ja annat sen hieman myöhässä. Sitten hän aivastaa kiinnitä huomiosi ! Aivastamisen toinen merkitys on ”Rauhoittava signaali”. Kun koirasi on kyllästynyt leikkimään toisen koiran kanssa tai haluaa hidastaa vauhtia pitääkseen tauon, hän aivastaa ilmoittaakseen, että hän haluaa hidastaa asioita hieman.

Koirasi aivastaa, koska hän on sairas

aivastava koira
Krediitit: sebliminal / iStock

Yleensä pelin aivastelua muistuttava ääni on hyvin lyhyt ja voidaan toistaa useita kertoja peräkkäin. Se on enemmän kuin murinaa ja lähinnä karkottaa ilmaa, koska koira on vapaaehtoisesti provosoinut sen. Tätä kutsutaan siksi a ”puhdas” aivastelu. Lisäksi se on helposti tunnistettavissa, koska sitä esiintyy leikkituntien aikana. Toisaalta, jos koirasi alkaa aivastaa säännöllisemmin, mukaan lukien ulkopuoliset jännityshetket, se voi olla sairauden merkki. Yleensä nämä aivastelut ovat voimakkaampia ja voivat vapauttaa limaa. Jos tähän liittyy muita oireita, kuten vuotoa nenästä ja silmistä, yskää tai kuumetta, on parasta kääntyä eläinlääkärin puoleen.

Jos koirasi alkaa aivastaa rajusti toistuvasti tai jos sillä näyttää olevan kipua aivastaessaan, tämä voi olla merkki koiran läsnäolosta. vieraasta kappaleesta joka tukkii lemmikkisi nenäontelot.