Miksi koiran tunnistaminen on tärkeää?

Nykyään yhä useammat koirat tunnistetaan mikrosirun tai tatuoinnin perusteella. Valitettavasti kaikilla mestarilla ei ole tätä refleksiä. Se on kuitenkin välttämätön teko monista syistä. Tässä pieni lista tärkeimmistä…

Laillinen velvoite

Aluksi laissa säädetään, että kaikki koirat yli 4 kuukautta 6.1.1999 jälkeen syntyneiden tulee olla sirutettu tai tatuoitu. Se on myös tarpeen ennen luovutus koiran sekä ilmaiseksi että maksua vastaan.

Lemmikkisi henkilökortti

Tunnistus on ainoa virallinen asiakirja todistaa koirasi henkilöllisyyden. Siksi se on välttämätöntä hallinnollisten menettelyjen aikana. Käytämme sitä esimerkiksi käyttäytymisen seuranta lailliset vaaralliset koirat.

Paljon’vakuutusyhtiöt vaatia myös, että eläin on tunnistettava sen peittämiseksi. Ilman tätä vaarana on, että et saa korvausta korvausvaatimuksen sattuessa, koska sinulla ei olisi mitään keinoa todistaa, että vakuutus on todellakin otettu tälle eläimelle eikä toiselle.

Todiste siitä, että se kuuluu sinulle

Tunnus on ainutlaatuinen todiste omistuksesta Ranskan viranomaisten tunnustamasta eläimestä. Sen avulla voit todistaa, että tämä koira on todella sinun, mikä voi olla hyödyllistä esimerkiksi varkaus- tai oikeudenkäyntitapauksissa (avioero jne.).

tunnistuspoika
Tekijät: Edoma / iStock.

Etsi kadonnut koirasi

Lisäksi se voi pelastaa päivän, jos menetät eläimesi. Sieltä löytyvän tunnistenumeron avulla voit löytää yhteystietosi, ottaa sinuun yhteyttä ja anna se sinulle takaisin (siru ei kuitenkaan ole GPS, se ei paikanna koiraa suoraan).

Sinun tulee tietää, että jos koirasi päätyy puntaan, poliisit tarkistavat välittömästi, onko koiralla siru tai tatuoitu, jotta he voivat ottaa sinuun yhteyttä. Tämä on tärkeää, koska sinulla ei ole koko maailmassa aikaa löytää sitä: jos kukaan ei väitä sitä lopussa 8 päivää, se katsotaan hylätyksi ja se voidaan tarjota adoptoitavaksi tarhaan tai jopa lopettaa liikakansoituksen sattuessa. Ja vaikka saapuisit ajoissa, sinun on joka tapauksessa tunnistettava se omalla kustannuksellasi, jotta sinulla on oikeus saada se takaisin.

Matkustaa ulkomaille

L’henkilöllisyystodistusja passi Eurooppalainen (tai jopa EU:n ulkopuolinen terveystodistus) ja raivotautirokotus ovat kolme olennaista edellytystä ulkomaille matkustamiselle kakkasi kanssa. Euroopan unioni ja tietyt naapurivaltiot (Norja, Sveitsi jne.)hyväksyä kuin ennen 03/07/11 tehdyt tatuoinnit tai mikrosirut.

tunnistuspoika
Tekijät: Damedeeso / iStock.

Suojele kansanterveyttä ja suojele koiraasi

Tunnistaminen on keskeinen väline tiettyjen sairauksien hallinnassa ja yleisen turvallisuuden varmistamisessa. Sen ansiosta on mahdollista varmentaa koiran rokotusstatus, mikä on keskeistä taistella vastaan rabies. Eläinten tuontia voidaan sitten valvoa, jotta estetään taudin kulkeutuminen Ranskaan. On myös tärkeää seurata purevien koirien terveyttä, kunnes kaikki raivotautiepäily on suljettu pois.

Lisäksi, jos lähistöllä esiintyy raivotautiepidemia, kaikki koirat, jotka ovat todennäköisesti olleet kosketuksissa sairastuneen eläimen kanssa, on lopetettava, paitsi jos ne on tunnistettu, rokotettu ja niillä ei ole passia. Näiden asiakirjojen saaminen mahdollistaa sen pelastaa karvapallonsa.

Eläinten hyvinvoinnin varmistaminen

Tunnistaminen on tärkeää eläinten paremman jäljitettävyyden kannalta. Siten on mahdollista suorittaa eläinten tiettyä seurantaa kasvattajalta ostajalle kaikkien välittäjien (myyjien jne.) kautta. Tämä auttaa viranomaisia ​​hallitsemaan paremmin kauppakanavia ja torjua ihmiskauppaa.

Ole hyväksytty tietyissä paikoissa

Lopuksi on olemassa ”valittuja” paikkoja, jotka kieltäytyvät koirista ilman raivotautirokotusta ja ilman tunnistusta. Näin on joidenkin kohdalla lomakeskukset, leirintäalueet, koiraeläkkeet… Sinun on nähtävä jokainen toimipaikka tapauskohtaisesti. Mutta jos piski noudattaa heidän sääntöjään hyvin, ei ole vaaraa jäädä ulkopuolelle!

tunnistuspoika
Tekijät: Eva Blanco / iStock