Miksi kahta hihnassa olevaa koiraa pitäisi välttää?

Jos olet koiran ylpeä omistaja, sinun on täytynyt jo kokea tämä tilanne. Kävelet koirasi kanssa hihnassa, kun törmäät toiseen omistajaan, joka päästää koiransa tapaamaan sinun. Molemmat hihnassa eläimet yrittävät tutustua toisiinsa, mutta on myönnettävä, että kommunikointi ei ole optimaalista. Olet varmasti jo kuullut, että ei ole suositeltavaa antaa useiden eläinten olla yhteydessä hihnassa, mutta miksi? Yritämme vastata tämän artikkelin loppuosassa.

Talutin lisää konfliktien riskiä

kahden koiran kohtaaminen hihnassa
© Anton-Novikov-iStock

Kun pidät koiraasi hihnassa, varsinkin kun hän kohtaa koiran, jota hän ei tunne, saatat tuntea olosi hieman peloksi ja vetää hihnassa. Jälkimmäinen näin venytetty voi myös jännitä koiraasi. Jännityksessä oleva koira ei kuitenkaan ole optimaalisessa tilassa tapaamaan sukulaisuutta. Hän on silloin mukana negatiivinen tunne. Pahimmassa tapauksessa koira voi muuttua aggressiiviseksi ja kohtaaminen voi muuttua konfliktiksi. Tämä negatiivisuus vahvistuu myös, kun koiralla on harjoituksissaan ollut tapana, että tiukka talutushihna on synonyymi epämukavuudelle ja turhautumiselle.

Koirat eivät osaa kommunikoida

kahden koiran kohtaaminen hihnassa
© nelyninell – iStock

Kuten johdannossa todettiin, talutushihna estää koirien välisen yhteydenpidon kohtaamisen aikana. Mistä syistä? Muistakaamme, koirilla on monia tapoja kommunikoida : he katsovat toisiaan, kääntyvät ympäri, haistelevat toisiaan, juoksevat toistensa perässä jne. Kaikissa tapauksissa he tarvitsevat liikettä, jonka talutushihna selvästi estää. Tosiaankin, hihnassa koirasi on nopeasti hillitty, vaikka hän haluaisi siirtyä pois lopettaakseen kontaktin, hän ei pysty siihen. Se on erittäin vammauttavaa ja turhauttavaa lemmikkillesi. Ole varovainen, sillä pitkällä aikavälillä tämäntyyppiset tapaamiset voivat jopa johtaa koirasi desosialisaatioon. Se olisi silti sääli, eikö?

Huonon oppimisen asennus

kahden koiran kohtaaminen hihnassa
© DjelicS – iStock

Kun annat koirasi mennä katsomaan yhtä sukulaisistaan ​​hihnassa ensimmäistä kertaa ja kieltämällä häntä seuraavan kerran, koirasi ei välttämättä ymmärrä kaikkea. Tämä tilanne ei ole looginen koiralle, jolla on jo ollut oikeus tavata ystäviä hihnassa. Miksi se evätään häneltä tällä kertaa? Tämän tyyppinen tilanne on todennäköisesti ei vaaranna vain suhdetta, joka koirallasi on ikätovereihinsamutta myös hyvä oppia kävelemään hihnassa. Esimerkiksi, se on vähän kuin silloin, kun koirasi saa olla sohvalla vain tiettyinä aikoina. Jos sallit hänelle kerran, hän ei voi ymmärtää, miksi se on kielletty seuraavana päivänä.

Tietysti sitä kannattaa välttää, mutta se ei ole kaukana siitä kiellettyä! Monet tekijät on otettava huomioon, ja tietty konteksti voi tarkoittaa, että tapaaminen hihnassa tapahtuu eikä ihmisen kuolemaa tapahdu. On sinun tehtäväsi oppia tuntemaan koirasi tee mikä hänelle on parasta ja hänen suhteensa ikätovereihinsa.