Miksi antaa koirallesi gluteenitonta nappulaa?

Koiran ruokinta on jotain, jota teet luonnollisesti joka päivä ilman, että kysyt itseltäsi liikaa. Kuitenkin koiran oikea ruokinta tarjoamalla kaikki tarvittavat ravintoaineet on joskus päänsärkyä. Todellakin, kaikki kroketit eivät ole samanarvoisia. Lisäksi niitä on markkinoilla niin paljon, että voi olla hankalaa löytää tiensä viljattoman, steriloidun koiran, koiranpennun, ylipainoisen, gluteenittoman jne. välillä. Lisäksi tällä hetkellä gluteenittomat kroketit ovat nousussa. Niitä myydään paremmin sulavina ja koiran alkuperäistä ruokavaliota kunnioittavina, mutta mitä se oikeastaan ​​on?

Mikä on gluteeni?

photo de pains gluteeniton
© master1305 – iStock

Varo sekoittamasta gluteenia ja hiilihydraatteja, koska ne eivät ole ollenkaan sama asia! Todellakin, jos kuulee väärin ja noudattaa gluteenitonta ruokavaliota, jotkut ihmiset laittavat nämä kaksi elementtiä, joilla ei ole mitään tekemistä, samaan koriin. Gluteeni on yleinen termi tarkoittaa proteiinityyppiä joita löytyy tietyistä viljoista, kuten vehnästä, kaurasta, ohrasta, rukiista, kamutista tai speltistä. Hiilihydraatit ryhmittele yhteen kaikki ruoassa olevat sokeriteikä vain viljassa.

Onko gluteeni haitallista koirille?

Vaikka näemme gluteenittomien ruokavalioiden tai keittokirjojen yleistymisen, entä koiraystävämme? Itse asiassa kuulemme yhä enemmän, että gluteeni ei ole kovin hyvä terveydelle ja että se voi aiheuttaa monia häiriöitä ihmisille. Meillä on kuitenkin taipumus unohtaa, että kaikki, mikä koskee meitä ihmisinä, ei välttämättä käänny lemmikkiimme. Varsinkin sen jälkeen meillä ei todellakaan ole sama organisaatio.

Todellisuudessa gluteeni ei ole haitallista koirille. Lihansyöjinä he saavat lähes kaiken energiansa proteiineistane sulavat hyvin yksinkertaisella tavallamukaan lukien gluteeni, joka on proteiini. Lisäksi sitä sisältävät kroketit koostuvat vain pienestä osasta gluteenia. Kun tiedät, että vilja sisältää vain 10 % gluteenia ja että krokettien sisältämät viljat edustavat keskimäärin 10 % kaikista ainesosista, gluteenia on lopulta alle 1 % koirasi ruoassa. Tietysti, tämä prosenttiosuus ei suinkaan päde kaikille kroketeille ja koskee vain korkealaatuisia kroketteja. Siksi niiden koostumusta on tärkeää seurata, vaikka se tarkoittaisi suosimista kroketit ilman gluteenia koostuu paljon parempia ainesosia.

kroketit ja tuore liha
© humonia – iStock

Milloin antaa koirallesi gluteenitonta nappulaa?

Aluksi suosittelemme aina sinua keskustele asiasta eläinlääkärisi kanssa etukäteen jos harkitset lemmikkisi ruokavalion muuttamista. Tämä ei tapahdu yhdessä yössä ja vaatii oikean krokettien valinnan. Mutta missä tapauksessa voit vaihtaa gluteenittomiin kroketteihin? Itse asiassa se on mahdollista enemmän tai vähemmän kaikissa tapauksissa jos valitsemiesi gluteenittomien krokettien koostumus on hyvä! Itse asiassa, vaikka gluteeni ei olekaan haitallista koirasi terveydelle, se ei ole sitä ei myöskään ole välttämätöntä hyvän terveyden kannalta.. Kuitenkin, aivan kuten meillä, joillakin eläimillä on gluteeniherkkyyttä tai jopa intoleranssia, ja tässä tapauksessa ruoan vaihtaminen ruokavalioon sulkee kokonaan pois gluteenin on sopivin.

Mistä tiedän, onko koirani gluteeni-intoleranssi?

koira kulhonsa edessä
© Edafoto – iStock

Gluteeni-intolerantilla koiralla on samanlaisia ​​oireita kuin minkä tahansa ruoka-aineallergian. Tämä voi kääntää krooninen kutina, mutta myös toistuvat ruoansulatushäiriöt tai toistuvat korvatulehdukset. Nämä oireet liittyvät todelliseen suvaitsemattomuuteen. Jos koirallasi on vain satunnaisia ​​ruoansulatusongelmia, kuten ripulia tai oksentelua, se voi olla liittyvät herkkyyteen. Molemmissa tapauksissa keskustele asiasta eläinlääkärisi kanssa, joka lähettää sinut määrittämään allergian alkuperän. Jos käy ilmi, että nämä oireet todella liittyvät gluteeniin, voidaan sitten ottaa käyttöön gluteenittomiin kroketteihin tai muuhun perustuva ruokavalio.