mikä on koiralle parasta?

Jos sinulla oli epäonnea haluta adoptoida koira asuessasi asunnossasi, sinun on täytynyt ottaa huomioon joitain ajatuksia, kuten: ”Olisin sinä, odottaisin taloa, jossa on suuri puutarha, jotta voisin ottaa koiran” tai ”Koira tarvitsee puutarhan juostakseen, hän on onneton 50-vuotiaana köyhä eläin! ». Siis asunto vai talo? Tämä on kysymys, johon yritämme vastata mahdollisimman tarkasti.

Onko iso puutarha todella ihanteellinen koirallesi?

nuori poika ja hänen koiransa leikkivät puutarhassa
© gorodenkoff – iStock

Kaunis talo suurella puutarhalla ja todellakin myytti koirallesi. Vaikka yleistyksiä ei kannata tehdä, talossa, ja lisäksi suurella viheralueella asuva koira keskimäärin harvoin lähtee kotoaan. Miksi ? Koska ihmisten tekemä virhe usein tietämättömyydestä on ajatella, että tämä riittää hänelle. Joten varmasti siinä on paljon tilaa päästää höyryä pois, paitsi että pitkällä aikavälillä koirasi silmissä puutarha ei edusta enempää kuin ylimääräistä tilaa talossasi. Nähtyään sen ylös ja alas ja poikki ja nuuskittuaan jokaista pensasta ja jokaista puuta 50 kertaa, se ei kiinnosta häntä paljon. Asetu itsesi hänen asemaansa: pysyisitkö 8 tuntia päivässä samassa huoneessa yrittäessäsi selvittää, miten vietät itseäsi?

Tästä huolimatta puutarhan omistaminen on kiistatta plussaa! Sadepäivinä tai kiireessä on todellakin käytännöllistä avata ovi, jotta koira saa ulos. Älä kuitenkaan unohda, että koiran on ponnisteltava kotinsa ulkopuolella. Se on sosiaalinen eläin ja siksi sen täytyy tavata muita ihmisiä ja muita sukulaisia. Lisäksi sen hajuaisti on sen kehittynein aisti. Siksi hänen täytyy haistaa hajuja, ja se on myös tapa viettää itseään.

Onko koirasi välttämättä onneton asunnossa?

koirat nukkuvat olohuoneessa
© FollowTheFlow – iStock

Toisin kuin talo, jota pidettäisiin koirien pyhänä maljana, asunto joutuisi pakenemaan, koska sitä pidettäisiin usein liian pienenä, jotta hän viihtyisi siellä. Se ei todellakaan ole mitään. Todellakin, kuten edellisessä kappaleessa selitettiin, puutarha saa meidät unohtamaan yhden koiran perustarpeista: mennä ulos! Erona asunnossa on se, että sinulla ei ole vaihtoehtoja. Ellei sinulla ole ongelmia koirasi kakkaamisen kanssa sisätiloissa, on välttämätöntä ulkoiluttaa koiraa monta kertaa päivässä. Koiralla asunnossa on siksi usein suhteellisen tasapainoinen elämä kotona leikkimisen ja ulkoilun välillä. Heidän retkeilytarpeensa tyydytetään siten yleensä paremmin.

Tietenkin, kun puhumme retkistä, nämä ovat pitkiä, vähintään 30 minuutin kävelylenkkejä, eivät vain 10 minuutissa tehtyä pikapissaa. Koira, joka lähtee ulos tarpeeksi koira, joka on parempi fyysisesti ja henkisesti.

Ei ole väliä missä he asuvat, jos kunnioitat heidän tarpeitaan!

nuori nainen ja hänen koiransa taputtaa kättään
© Eva Blanco – iStock

Yhteenvetona voidaan todeta, että asunnon tai talon välillä ei ole varsinaista ottelua, koska todellisuudessa kaikki perustuu sinuun. Sinun tehtäväsi on miettiä, mikä on parasta lemmikkillesi. Koira 40 ㎡ voi olla onneton, jos hän on ulkona vain 10 minuuttia 3 kertaa päivässä, mutta aivan kuten talokoira, joka ei koskaan poistu puutarhastaan! Jos asunto on syy, joka estää sinua ottamasta koiraa, vakuutamme sinulle, että sinun ei tarvitse huolehtia hänen moraalistaan, edellyttäen tietysti, että kunnioitat hänen tarpeitaan pakottamalla hänet tapaamaan muita koiria, leikkimään hänen kanssaan, viedä hänet tarpeeksi ulos, saada hänet tekemään ammattitoimintaa jne. Kaikki nämä asiat ovat sen tasapainon kannalta välttämätön ja ne ovat helposti saavutettavissa riippumatta siitä, kuinka monta neliömetriä sinulla on!