merkkejä ja hyviä eleitä

Koiran adoptio on myös menneisyyden omaksumista. Vuonna 2018 SPA kirjasi valitettavasti ennätysmäärän ilmoituksia eläinten hyväksikäytöstä. Koska nämä eläimet tarvitsevat vielä enemmän hoitoa, huomiota ja rakkautta kuin kaikki muut, tässä on vinkkimme pahoinpideldyn koiran adoptioon.

Kuinka tunnistaa tuskallisen menneisyyden merkit?

Pahoinpitely jättää arpia, eivätkä ne aina ole fyysisiä: myös koiran henkinen tila voi kärsiä vakavasti. Jos ei aina ole mahdollista tietää yksityiskohtaisesti köyhän koiran tarinaa, tietyt merkit eivät ole harhaanjohtavia, ja niiden tunnistaminen auttaa sinua ratkaisemaan ongelman paremmin:

  • Sinun koirasi erittäin vaikea lähestyä tai hyväillä ja hän ei luota sinuun TAI seuraa sinua kaikkialle päästämättä irti ja vaatii huomiotasi liikaa
  • Hän käyttäytyy epätavallisesti, kun lähestyt / nojaat häntä kohti : laskee päätä, katsoo poispäin, makaa selällään jne.
  • Sinun koirasi aiheuttaa fyysisiä seurauksia ja/tai epäilet, että hänellä on kipua tietyissä kehon osissa.
  • Hänestä tulee aggressiivinen tai pelokas sellaisten ihmisten edessä, joita hän ei tunne tai jotka muistuttavat hänen entistä omistajaansa.
laiha koira
Tekijät: Pexels / Fancycrave.com

Oikeita asioita hyväksikäytetyn koiran kanssa

Aiemmin pahoinpidellyn eläimen hoitoon tarvitset paljon kärsivällisyyttä, tahdonvoimaa ja rakkautta.

Sinun täytyy palauttaa luottamussuhteen koirasi kanssa ja saada hänet ymmärtämään, että hän on nyt turvassa. Toimintasi ovat ratkaisevia koirasi oikean kehityksen ja paranemisprosessin kannalta. Sinun on oltava aina valppaana hänen pelkonsa edessä ja pysyä rauhallisena, jotta tilanne ei pahenisi. Asenteesi on oltava rauhoittava osoittaaksesi eläimellesi vakuuttuneena siitä, ettei hänellä ole mitään pelättävää ja että häneen voi luottaa.

Ole tarkkaavainen koirallesi ja hänen tarpeilleen olematta liian tunkeileva ja muista harjoitella positiivista koulutusta. Tärkeintä on luoda oikea rutiini jotta koirasi tuntee olonsa kotoisaksi ja saa vähitellen itseluottamusta.

Syötä

Muista ruokkia koirasi joka päivä, aamulla ja/tai illalla. Hänen ruokavalionsa on oltava korkealaatuista ja mukautettu hänen tarpeisiinsa. Aluksi jätä hänet rauhaan aterian aikana, koska se voi olla herkkä hetki hänen menneisyytessään.

Avaruus

Koirasi tarvitsee paikan, jossa hän tuntee olonsa 100 % turvalliseksi. Varmista siis, että hänellä on oma tila (kori tai sisätila), johon turvautua. Kunnioita tätä tilaa äläkä häiritse sitä missään olosuhteissa.

koiranainen, joka rauhoittaa
Tekijät: Pexels / Oleksandr Pidvalnyi

Pelit, kävelyt ja kohtaamiset

Vie koirasi ulos joka päivä : hänen on kyettävä päästämään höyryä ja tutustua maailmaan, erityisesti muiden koirien jättämiin jälkiin. On myös erittäin tärkeää, että koirasi voi seurustella ja tavata ikätovereita. Näitä kohtaamisia tulee tietysti seurata, jotta ne pysyvät positiivisina kokemuksina. Pelisessiot koirasi kanssa ovat myös erittäin tärkeitä. Näin voit viettää aikaa hänen kanssaan ja luoda vähitellen luottamussuhteen. Aluksi saatat kuitenkin olla enemmän kärsivällinen.

Lopuksi, älä epäröi kysyä neuvoa ammattilaiselta!

Jos olet nähnyt (tai luulet nähneesi) eläinten hyväksikäyttöä, sinä pystyt noudata hallituksen ohjeita tai ota yhteyttä SPA:han.

Pidät myös:

6 tapaa saada koirasi tietämään, että rakastat häntä

7 käyttäytymistä, jotka osoittavat, että koirallasi on kipua

Useiden luopumisen jälkeen tämä koira antoi itsensä kuolla…