Pisko leikkii korvillaan tuulessa lumessa, mikä kaunis kuva, eikö olekin? Varsinkin kun nelijalkaiset ystävämme yleensä pitävät lumesta paljon! Jotta he voivat nauttia siitä turvallisesti, opi tunnistamaan muutamat vaarat, joita saatat kohdata retkilläsi lumessa.
lumen nieleminen

Hyvin usein koirilla on lumessa hauskanpitonsa aikana taipumus niellä se vahingossa. Jotkut syövät sitä myös vapaaehtoisesti, koska he pitävät siitä! Lisäksi saatat ihmetellä, mikä ongelma on, koska lumi on vain vettä. Tiedä sitten, että kun vesi muuttuu nestemäisestä kiinteäksi eli hiutaleiksi tai jääksi, sen ominaisuudet muuttuvat. Liiallinen nieleminen voi sitten vaikuttaa terveyteen, erityisesti aiheuttamalla vakavaa gastriittia, nimeltään ”lumigastriitti”. Koirallasi voi myös esiintyä ripulia.
jäänpoistosuolaa
Talvella, kun lunta alkaa sataa, tiet suolataan turvallisuutesi vuoksi. Valitettavasti jäänpoistosuola ei vaikuta piskiisi. Todellakin se on ärsyttävä aine joka voi vahingoittaa koirasi pehmusteita ja tassuja. Voit tietysti jatkaa sen kävelyä tänä aikana, mutta joitain varotoimia on ryhdyttävä ja erityisesti sen varmistaminen, että huuhtele tassut aina huolellisesti puhtaalla vedellä jokaisen kävelyn jälkeen. Tiesuola on myös myrkyllistä nieltynä, joten on tärkeää huuhdella koiran tassut, jotta se ei niele sitä nuoleessaan itseään! Jos sinulla on koskaan epäilyksiä, tiedä, että tärkeimmät oireet a tien suolamyrkytys ovat ripuli, oksentelu ja vatsakrampit.
Auringon jälkikaiunta

Jos menet vuorille koirasi kanssa, varo auringon kaikua lumessa! Käytät luultavasti aurinkolaseja, mutta piskisi ei. Vältä altistamasta sitä tälle ilmiölle pitkiä aikoja. Jos koirallasi on jo silmäsairaus, suosittelemme, että kysyt neuvoa eläinlääkäriltäsi, joka opastaa sinua koirasi suojelemiseksi. Varo myös valkokarvaisia koiria! Jälkimmäinen voi todellakin kestää nopeasti auringonpolttamia herkimmille alueille, joissa niiden turkki ei ole kovin tiheä (korvat, kuono-osa, vatsa, reidet). Tässä tapauksessa suosittelemme hakemaan koirille sopiva aurinkovoide suojakerroin vähintään 30.
jäätä ja kylmää
Jään kylmä ja lumen kosteus, jolle koirasi altistuu talvella, voivat aiheuttaa haittaa. Siksi sinun täytyy olla hyvin varovainen lumiretkilläsi ja vielä enemmän palatessasi. Lumi pyrkii laskeutumaan pellettien muodossa tyynyjen väliin ja harjaksiin. Muista siis poistaa ne retken jälkeen. Kuivaa myös käpälät hyvin, erityisesti tyynyjen välissä. Lopuksi, jos se kastuu, älä jätä sitä sellaiseksi, vaan pyyhi se pois pyyhkeellä tai kuivaa hiustenkuivaajalla viileimmällä asetuksella. Älä jätä häntä ulos ja anna hänen lämmetä sisällä.