löytää yksi maailman vanhimmista roduista

Grönlanninkoira eli grönlantilainen on nimensä mukaisesti pohjoismaisen tyyppinen koira. Tämä erittäin energinen ja itsevarma rekikoira on myös erittäin hyvä metsästyksessä. Sen hyvin itsenäinen luonne vaatii ymmärtävän ja ennen kaikkea kokeneen ihmisen voidakseen kouluttaa sitä kunnolla. Valitettavasti tämä kaunis rotu ei ole kovin läsnä Ranskassa.

Pieni tarina grönlantilaisista

Grönlanninkoiraa kutsutaan myös Grönlannin koiraksi yksi maailman vanhimmista roduista, sillä se juontaa juurensa yli 7000 vuotta. Hiili-14-testeillä vahvistetut arkeologiset kaivaukset todellakin osoittavat sen olemassaolon tuolloin Siperian, Kanadan, Alaskan ja Grönlannin arktisilla rannikoilla. 4000–5000 vuotta sitten grönlantilaisten esi-isät asuivat ensimmäisen Sarqaq-inuitin rinnalla. He olivat silloin käytetään karhun ja hylkeen metsästykseen ja kelkkojen vetämiseen. Nykyään se on koira, jolla on ollut erittäin tärkeä rooli naparetkillä. Se sijaitsee ketterän ja nopean huskyn sekä voimakkaan ja kestävän malamuutin välissä, ja siitä on tullut retkikunta par excellence. Grönlantilainen on myös Société Centrale Canine tunnusti vuonna 1937 ja sitten FCI vuonna 1967.

Suden kaltainen rekikoira

Grönlanninkoiraa pidetään Spitz-tyyppisenä koirana. Sen turkki on kaksinkertainen ja siinä on pehmeä ja paksu aluskarva sekä kompakti, suora ja karkea ulkokarva. Hiuksia on runsaammin vartalollaan kuin päässä ja jaloissa. Hänellä on lisäksi raskain turkki kaikista rekikoirista. Kaikki värit hyväksytään hänen pukuun albiinoa lukuun ottamatta. Grönlantilaisilla on a hartioillaan tyypillinen kolmion muoto. Hänen silmänsä ovat melko tummat ja hänen päässään on pystyssä pienet kolmionmuotoiset korvat. Sen häntä on tuuhea ja kaareva selän yli. Urosten keskimääräinen säkäkorkeus on 60 cm ja nartuilla 55 cm. Grönlanninkoira painaa keskimäärin noin kolmekymmentä kiloa.

Grönlanninkoira, energinen ja kestävä eläin

Reki- ja metsästyskoiran alkuperänsä vuoksi se on erittäin monipuolinen koira. Kuten useimmat pohjoismaiset koiratSe on melko itsenäinen ja itsevarma. Kaikesta huolimatta tämä ei estä häntä olemasta seurallinen ja nauttimasta muiden koirien seurasta. Grönlantilainen arvostaa myös isäntiään kovasti, mutta niin usein sanotaan että hän ei ole yhden isännän koira. Energinen ja kestävä, hänen vaistonsa ja temperamenttinsa tekevät hänestä erittäin hyvän vahtikoiran olematta aggressiivinen. Hän on koira, jolla on suuri tarve ponnistella, asumista kerrostalossa on siksi vältettävä ja pitkiä kävelylenkkejä kannattaa suosia!

Kuinka paljon tämän koirarodun adoptointi maksaa?

Grönlanninkoiran hinta vaihtelee, kuten kaikkien puhdasrotuisten koirien, sen alkuperän, iän ja sukupuolen mukaan. Valitettavasti ei ole ei ole tarpeeksi laajalle levinnyt Ranskassase on me tänään mahdotonta antaa keskihintaa grönlantilaisen ostoon. Jotkut puhuvat noin 1000 eurosta, mutta emme pystyneet varmistamaan näitä tietoja.