Lhasa Apso, tyylikäs pieni koira suoraan Tiibetistä

Oletko koskaan kuullut Lhasa Apsosta? Tämä pieni koira on nimetty Tiibetin pääkaupungin Lhasan mukaan. Hänen nimensä toinen osa Apso tarkoittaa karvaista. Muuten, koko nimi Lhasa Apso tarkoittaa myös pitkäkarvaista vuohirotua. Tämän koiran oikea nimi on kuitenkin Apso Seng Kyi, mikä tarkoittaa leijonan karjuntaa, juuri sitä!

Tarina Lhasa Apsosta

Pitkäkarvainen valkoinen koira juoksee nurmikolla
Ohjaaja: f8grapher / iStock

Kuten johdannossa todettiin, Lhasa Apso on siis pieni koira, joka on kotoisin Tiibetistä. Se olisi seurausta tiibetinterrierin ja tiibetinspanielin risteytyksestä. Tämä ikivanha rotu kasvatettiin osittain buddhalaisissa luostareissa ja kylissä lähellä Lhasaa, Tiibetin pääkaupunkia ja pyhää kaupunkia. Pienten koirien tarkoitus oli valvoa temppeleitä ja luostareita. Tämä erittäin tärkeä rooli on antanut heille pyhän koiran tittelin. ja aikaisen uskomuksen mukaan vainajan sielu meni pienen koiran ruumiiseen. Jälkeenpäin Lhasa Apso tuotiin Eurooppaan 1900-luvun alussa, koska aiemmin pyhien koirien kauppa oli ehdottomasti kiellettyä. Rodun standardointi on hyvin tuoretta, koska se on peräisin 2000-luvulta.

Lhasa Apso, pieni karvainen koira

Kolme pientä pitkäkarvaista koiraa istumassa nurmikolla
Laajuus: slowmotiongli / iStock

Lhasa Apson turkki on erittäin vaikuttava. Hänen hiuksensa ovat pitkät, sileät ja runsaat. Tämän rodun turkit ovat hyvin erilaisia. Lisäksi löydämme kiinteät värit kuten kulta, harmaa, musta, valkoinen, hiekka, hunaja, liuskekivi tai savustettu, mutta myös yksivärinen viitta, eli useita värejä sekoitettuna yhteen. Sen pitkistä hiuksista tehdyt korvat riippuvat alas ja pienet silmät ovat yleensä tummat. Mitä tulee Lhasa Apson rungon yleisilmeeseen, se on melko hyvä. oikeasuhteinen ja kompakti. Sen korkealle sidottu häntä kannetaan selässään. Lhasa Apso on uroksen säkäkorkeus enintään 30 cm ja nartun hieman pienempi. Se painaa 5-7 kg koosta ja sukupuolesta riippuen. Joten se todella on a pieni koira!

Lhasa Apso, pieni hyperkiinnitettävä vahtikoira

Harmaa ja valkoinen pitkäkarvainen koira kampauksella
Laajuus: GlobalP / iStock

Vaikka turkki ei välttämättä tee munkkia, Lhasa Apson tapauksessa sen fysiikka sopii täydellisesti sen seurakoiran tehtävään. Tämä erittäin hellä ja omistautunut pieni koira rakastaa isäntänsä lähellä olemista niin paljon, että hän todennäköisesti seuraa sinua ympäri taloa. Lisäksi Lhasa Apso pyrkii kärsiä hyperkiintymyksestä, joten muista jättää hänelle tilaa kehittää itsenäisyyttään. Pienikokoisena se on kuitenkin erinomainen vahtikoira. Jos epäilet tuntemattomia, ei kestä kauan varoittaa sinua, jos tunkeilijat yrittävät lähestyä. Hän kuitenkin luottaa helposti ihmisiin, joille hän ei omista huonoja aikeita. Rauhallinen pieni koira, hänellä ei ole ongelmia leikkiä rakastamiensa lasten kanssa, niin kauan kuin he ovat kunnioittavia ja välittäviä, Tarpeetonta sanoa.

Kuinka paljon Lhasa Apso maksaa?

Pienen Lhasa Apson adoptoimiseksi kotiisi joudut maksamaan 800-1500 euroa! Hinta vaihtelee suuresti riippuen koiran sukulinjasta ja sen sukupuolesta. Joka tapauksessa Lhasa Apso on edelleen melko kallis koira.