Leonberger, koira lempinimeltään lempeä jättiläinen

Sen leijonamainen kävely tekee leonbergeristä erittäin majesteettisen koiran. Erittäin tasapainoinen koira, joka sopeutuu kaikkiin elämäntapoihin. Hyvin lähellä isäntänsä, hän tarjoaa hänelle todellista ja ehtymätöntä rakkautta. Leonberg on myös rohkea, lempeä ja älykäs eläin. Siksi ei ole epäilystäkään siitä, että tämä vastaa kaikin puolin siihen, mitä etsit koirasta perheellesi.

Pieni tarina Leonbergeristä

Leonberger-koira seisomassa
Tekijät: AngelaBuserPhoto / iStock

Saksalaista alkuperää oleva Leonberg tai jota kutsutaan myös Leonbergeriksi, kantaa yksinkertaisesti sen saksalaisen kaupungin nimeä, jossa se syntyi. Kuten useimpien muinaisten rotujen kohdalla, sen todellinen alkuperä on epäselvä. Se olisi kuitenkin hedelmät eri risteyksistä, erityisesti Landseer, Terre-Neuve, St-Bernard ja Montagne des Pyrénées. Heinrich Essig, Leonbergin kaupungin kunnanvaltuutettu, on sanonut synnyttäneen rodun. Hänen tavoitteenaan oli luoda leonine-tyyppinen koira. Tämä tarkoittaa, että koiran fysiikka oli muistuttavat leijonaa, koska eläin on kaupungin tunnus. Myöhemmin on odotettava vuoteen 1895, jotta leonbergerrodun ensimmäinen standardi ilmestyy. Nykyään tämä koira-leijona on mahtavasta koostaan ​​huolimatta olennainen osa perheitä, jotka adoptoivat sen ystävällisyytensä ja uskollisuutensa vuoksi.

Majesteettisen näköinen koira

Makaava muotokuva leonberginkoirasta
Tekijät: fotojagodka / iStock

Leonberger on vaikuttava koira melko vaikuttavan kokonsa vuoksi. Leonbergerin rakenne on vankka ja sopusuhtainen, mikä tekee siitä erityisen tyylikkään. Hänen hiuksensa ovat pitkät ja suorat. Rotustandardin hyväksymät turkit ovat vaalea fawn, punainen fawn, tumma kellanruskea, hiekka ja kaikki yllä mainitut sävyt. Musta naamio on myös toivottu, mutta tämä väri ei saisi dominoida. Hänen korvansa ovat keskikokoiset ja roikkuvat, hänen silmänsä ovat myös keskikokoiset ja vaihtelevat vaaleanruskeasta tummanruskeaan. Sen häntä on erittäin paksu ja se kulkee riippuvaisena tai suorana koiran ollessa aktiivinen. Sen paino on uroksilla 60-80 kg ja naarailla 55-70 kg. Sen koko on uroksilla 72-80 cm ja naarailla 65-75 cm.

Leonberger, koira, jolla on olympialainen rauhallisuus

Leonberger-koira leikkii ulkona lapsen kanssa
Laajuus: lolostock / iStock

Kuten serkkunsa newfoundlandilainen, leonbergeri on erittäin rauhallinen ja lempeä koira. Vaikka hän olikin vaikuttava, kun tapaat hänet ensimmäisen kerran, huomaat nopeasti, että hänen lempinimensä olisi voinut olla ”iso nallekarhu”. Se on täydellinen perheen koira, koska hän rakastaa leikkiä lasten kanssa ja voi jopa suojella heitä. Erittäin uskollinen isännälleen, häntä käytetään joskus pelastuskoirana. Leonberger on tasapainoinen, älykäs ja rohkea koira, mikä tekee siitä erittäin miellyttävän koulutettavan koiran. Leonberger kestää asuntoelämän, mutta näin on voimakkaasti masentunut. Itse asiassa sen huomioon ottaen suurikokoinense on a tilaa tarvitseva koira. Päivittäiset kävelyt ovat myös välttämättömiä tälle liikuntaa tarvitsevalle koiralle. Nämä eivät kuitenkaan saa olla liian voimakkaita, jotta ne eivät väsytä hänen niveliään.

Kuinka paljon tämän koirarodun adoptointi maksaa?

Leonberger on koirarotu melko kallis, koska sen ostohinta on 1200-1400€. Muista kuitenkin, että tämä hinta voi vaihdella koirasi kasvattajan mukaan. Se voi myös vaihdella riippuen siitä, minkä ikäisenä otat koirasi käyttöön tai onko se uros vai naaras.