Landseer, erittäin lempeä pelastuskoira

Oletko koskaan kuullut Landseeristä? Sen nimi ei ehkä merkitse sinulle mitään, mutta sen kasvot ovat sinulle varmasti tutut, koska Landseer on Newfoundlandin läheinen serkku. Tällä koirarodulla on myös monia yhtäläisyyksiä Pyreneiden vuoren kanssa. Vaikka se on vähemmän levinnyt kuin kuuluisa serkkunsa, tämä iso nalle, jolla on mustavalkoinen turkki, todellakin ansaitsee tulla tunnetuksi, ja juuri sen suosittelemme tekemään heti!

Pieni tarina Landseerista

Landseerikoiran muotokuva
Laajuus: slowmotiongli / iStock

Le Landseer Nimetty kuningatar Victorian virallisen taidemaalarin Edwin Landseerin mukaan, joka edusti häntä ensimmäistä kertaa ja useaan otteeseen hänen töissään 1800-luvulla. Sitä on pitkään virheellisesti pidetty Newfoundlandin mustavalkoisena lajikkeena, mutta landseer on todellakin oma rotunsa ja hänellä on myös verta Montagne des Pyrénéesistä sekä Saint-Bernardista. Vuonna 1960 FCI tunnusti landseerin virallisesti Newfoundlandista erilliseksi roduksi.

Landseerin morfologia

Landseer seisoo ruohikolla
Laajuus: slowmotiongli / iStock

Landseer on suuri kakka, jolla on leveä, massiivinen musta pää ja valkoinen kuono. Sen korvat ovat roikkuvat ja pitkä häntä on yleensä korkealla, mutta joskus roikkuu hieman. Hänen ilmeensä on sekä rauhallinen että majesteettinen. Hänen hiuksensa ovat pitkät ja hienot ja hapsut raajojen takaosassa. Värin osalta katsotaan, että sen taustamekko on valkoinen ja siinä on suuria mustia täpliä selässä, rungossa ja lantiossa. Serkkunsa tavoin Landseer on varsin vaikuttava, sillä sen paino on yleensä 50–60 kiloa ja uroksen säkäkorkeus voi olla 80 cm ja 72 cm naaraalla.

Landseer, hellä ja hellä koira

Landseer-koira makaa nurmikolla pennun kanssa
Laajuus: slowmotiongli / iStock

Landseer on todellinen rakkauden pallo. Hieman liimaa se on koira, joka on hyvin lähellä isäntäänsä ja kaipaa jatkuvaa hellyyttä. Rauhallinen ja tasapainoinen, hän tulee loistavasti toimeen muiden eläinten ja erityisesti lasten kanssa, joiden kanssa hän voi osoittaa pettymätöntä kärsivällisyyttä. Pelaaja ja avaruuden rakastaja, Landseer ei välttämättä ole suuri urheilija. Siten hän arvostaa enemmän hiljaisia ​​kävelyretkiä kuin suuria vaelluksia. Hänen täytyy kuitenkin vielä päästää höyryä, ja siksi asumista kerrostalossa tulee välttää. Hengenpelastajakoira, hän viihtyy hyvin vedessä aivan kuten serkkunsa Newfoundland. Erittäin älykäs, Landseer on koulutettava oikeudenmukaisella ja puolueettomalla tavalla, jotta se ei horjuisi. Lisäksi, huolimatta hänen näennäisestä tyyneisyydestään, Landseerin vaikuttava vartalo ja hänen suuri valppautensa tekevät hänestä erittäin varoittavan suojelijan.

Mikä on landseerirodun koiran keskihinta?

Kuten kaikkien puhdasrotuisten koirien kohdalla, Landseerin hinta voi vaihdella kasvattajien välillä. Itse asiassa rivien mukaan hinta ei ole aina sama. Joka tapauksessa, jos aiot adoptoida Landseerin, tiedä se keskihinta on 1000-1200 euroa. Joten saako tämä koira sinut halkeilemaan?