Kysy itseltäsi muutama kysymys ennen turvakodista adoptoimista

Siinä se, alat miettiä sitä vakavasti: entä jos ottaisin koiran kotiin? Lisäksi tiedät jo, että haluat adoptoida kuin ostaa jalostukseen ja se on erittäin hyvä! Halusimme kuitenkin tehdä pienen muistutuksen aiheesta kiivasta keskustelusta huolimatta: koiran ostaminen jalostukseen ei ole dramaattista. Jotkut rodut ovat tarhoissa harvinaisia ​​ja jos olet aina haaveillut jostain hyvin tietystä rodusta, sinulla on oikeus löytää unelmiesi koira jalostukseen. Kyse on siitä, että olet varovainen, keneltä ostat sen. Älä epäröi etsiä pitkään, vaikka se merkitsisikin unelmasi toteuttamisen viivyttämistä löytääksesi parhaan kasvattajan.

Jälkimmäisen tulee olla luotettava ja ennen kaikkea kunnioittava koiria kohtaan. Lisäksi näet nopeasti, meneekö tunne välillänne hyvin! Ihannetapauksessa pienet kasvattajat, jotka tekevät tämän puhtaasta rakkaudesta koiria kohtaan ja kolme tai neljä naaraskoiraa asuvat omassa taloudessaan. Suljetaan nyt tämä sulku ja mennään asian ytimeen: mitä sinun tulee tietää ennen kuin otat koiran tarhasta?

Oletko todella valmis sitoutumaan ajallaan ja taloudellisesti?

koira ja vapaaehtoinen tarhassa
© max kegfire – iStock

Ei ole tyhmää kysymystä, vaikka siltä saattaakin tuntua! Tämä on järkevää, mutta valitettavasti liian monet ihmiset eivät ymmärrä sitoutuminen, jota koira vaatii kun hän tuli kotiin. Eläinlääkärin, hoidon ja ruoan välillä koiran pitäminen on kustannus joka kuukausi. Onko sinulla tarvittavat resurssit hänen tarpeisiinsa vastaamiseen? Koira tarvitsee myös vähintään tunnin ulkoilua joka päivä, pelien ja koulutuksen hetkiä huomioimatta. Voisitko vapauta tarpeeksi aikaa omistautuaksesi sille tarpeeksi ? Jos jompikumpi vastauksista näihin kahteen kysymykseen on ei, joudut valitettavasti odottamaan, kunnes olet todella valmis ottamaan askeleen.

Mikä koiran temperamentti kannattaa valita?

koira tarhan häkin portin takana
© Okssi68 – iStock

Vaikka koiran adoptio tarhasta tehdäänkin säännöllisesti mielijohteesta, parasta on Mieti etukäteen, mikä luonne sopisi sinulle parhaiten. Itse asiassa voi olla monimutkaista päätyä suunnitelman mukaiseen koiraan, kun haluat liikkua säännöllisesti. Tämä ei ole miellyttävää vain sinulle, vaan myös ja ennen kaikkea hänelle, jonka täytyy joko jäädä kotiin yksin tai seurata sinua hänelle monimutkaisessa toiminnassa. Vältämme siksi englantilaisen bulldogin ottamista, kun olemme kokeneita urheilijoita, ja samalla belgialaisen paimenkoiran malinoisia, kun haluamme olla hiljaa sohvallamme. Tietenkin suurennamme viivoja, mutta se on vähän ideaa!

Minkä kokoinen on koira, jonka haluan adoptoida?

Tulevan eläimesi kokoa ei ole ei oikeastaan ​​väliä. Se riippuu ennen kaikkea sinusta. Voit todellakin pelätä ison koiran ottamista, kun asut kerrostalossa. Jotkut turvakodit vaativat joskus myös pääsyn puutarhaan tai muuhun. Todellisuudessa, jos olet ihastunut isoon koiraan, joka vastaa kaikin tavoin sitä, mitä olet aina etsinyt asuessasi asunnossa, ei ole ongelmaa. kunhan kunnioitat hänen tarpeitaan. Berninpaimenkoira voi olla täysin tyytyväinen kanssasi, kunhan hänellä on rakkautta ja päivittäisiä retkiä.

Minkä ikäinen on koira, jonka haluan adoptoida?

koira tarhan häkin portin takana
© Wpadington – iStock

Myös koiran iällä voi olla merkitystä. Mikä on tavoitteesi ottaessasi koiran tarhasta? Haluatko tarjota suloisen ja rauhallisen elämän lopun vanhalle koiralle? Haluatko ottaa koirasi mukaan retkelle kaikkialle? Et todellakaan elä samanlaista elämää pennun kanssa kuin aikuisen koiran tai vanhemman koiran kanssa!

Jos valitset pennun, sinun on opetettava hänelle kaikki. Se on myös pieni energiapallo, joka vaatii sinulta paljon huomiota. Siksi se on tarpeen aika kouluttaa häntä ja antaa hänen löytää elämä lempeästi. Aikuinen koira on varmasti jo tasapainoisempi ja vakaampi! Tarhakoirilla on kuitenkin usein hylkäämiseen liittyviä traumoja, jotka voivat mahdollisesti olla olemassa johtaa käyttäytymisongelmiin. Lopuksi isoisä tarvitsee rauhaa ja iästä riippuen hän ei voi seurata sinua kaikkialla. Vanhempi koira tarvitsee lopulta säännöllisempää eläinlääkärinhoitoa.