Kuinka valita koirallesi sopiva kulho?

Olet varmasti jo huomannut sen: nykyään on melko kehittynyt kulhojen valikoima. Saatavilla on monia muotoja, kokoja, värejä tai jopa materiaaleja, niin paljon, että emme oikein tiedä minne kääntyä! Parhaan kulhon valitsemisesta koirallemme tulee todellinen päänsärky. Mutta älä panikoi, tämän artikkelin pitäisi auttaa sinua näkemään asiat selkeämmin.

Mikä kulho isolle koiralle?

Tanskan dogin, bernhardin tai leonbergin tyyppisille koirille on loogisesti suositeltavaa valita iso kulho. Usein kuulemme myös, että kulhoa tulisi nostaa, jotta koira pysyy paremmassa asennossa syödessään. Voi kuitenkin olla, että tämä uskomus on väärä… Tästä aiheesta on olemassa vain kaksi ainutlaatuista tutkimusta, ja valitettavasti niitä vastustetaan. Tästä huolimatta, näyttää siltä, ​​että on parempi olla laittamatta kulhoja korkealle, ellei koirallasi ole jokin sairaus, kuten nivelrikko. Itse asiassa alttiilla koirilla kulhojen nostaminen voi edistää ilman nielemistä ja siten lisätä mahalaukun laajentumisen/vääntöä, mikä voi johtaa eläimen kuolemaan… sinun on keskusteltava asiasta eläinlääkärisi kanssa!

Mikä kulho keskikokoiselle koiralle vai pienelle koiralle?

Niin sanotuille klassisemman kokoisille koirille, lähes kaikentyyppisiä kulhoja voidaan käyttää. Tärkeintä on valita suhteellisen matala, jotta hän voi syödä sopivassa asennossa ja vastaa hänen fysiologiaan.

Mikä kulho brakykefaalityyppiselle koiralle?

Nyt on olemassa jopa kulhoja, jotka on erityisesti sovitettu koirille, joilla on lyhyt nenä. Jos huomaat, että piskilläsi on syömisvaikeuksia, voit kääntyä tämän tyyppiseen kulhoon, joka on suunniteltu brakykefaalisille koirille. Melko tasainen, hieman viisto ja uurteinenTämä kulho helpottaa ruoan imeytymistä koirallesi, jolla voi olla vaikeuksia syvemmässä kulhossa.

Mikä kulho koiralle, jolla on levykorvat?

korkea ja levenevä kulho
© anurakpong – iStock

Kenen bassetkoiran tai cockerspanielin omistajan ei ole koskaan tarvinnut puhdistaa koiransa korvien kärjet aterian jälkeen? Todellakin, pitkät roikkuvat korvat joskus roikkuvat kulhossa. Joten jos näin tapahtuu sinulle säännöllisesti, valitse kulho, joka on mukautettu koiran ja sinun mukavuuteen. Näillä yleensä on korkeammat reunat ja levenevä muoto jonka ansiosta koiran korvat voivat liukua reunoja pitkin kulhon ulkopuolelle.

Mikä kulho ahmattikkaalle koiralle?

Jotkut koirat ovat todellisia ahmattimia, paitsi että se voi olla todellinen ongelma. Todellakin, liian nopea imeytymisnopeus voi johtaa liikalihavuuteen, regurgitaatioon tai jopa aerofagiaan. Lisäksi koiralla, joka nielee ilmaa ateriansa aikana, on suurempi riski saada vatsavaivoja. Ihanteellinen on siksi valita anti-ahmatti kulho. Nykyään niitä on lukuisia, mikä mahdollistaa sen hidastaa nappuloiden ottoa labyrinttijärjestelmän ansiosta.

Mikä kulho ruokavaliolla olevalle koiralle?

Jos piskisi on ylipainoinen, seuraat todennäköisesti hänen ruokavaliotaan grammaa myöten. Tätä ei aina ole helppo asentaa, minkä vuoksi on olemassa älykkäitä kulhoja! Integroidun vaa’an ansiosta nämä kulhot antavat sinulle täydellisen annoksen kroketteja ilman, että sinun tarvitsee käydä läpi väliasteikon. Joissakin on jopa myyntiautomaatti ruokailuaikojen sovittaminen oikean määrän ruokaa.