Koiramme alkaa pyöriä epänormaalisti, tärisee tai jopa menettää tajuntansa… Nämä ovat kaikki mahdollisia tilanteita, jotka saavat meidät kovaan stressiin. Eläimesi ei osaa ilmaista itseään sanoin, joskus on vaikea tunnistaa, onko se paha ja huoli nousee sitten nopeasti. Kuinka tunnistaa hätätilanne koirassasi? Miten tällaisessa tilanteessa pitäisi reagoida? Tähän yritämme vastata tässä artikkelissa.
Mitkä ovat ensimmäiset merkit huonosta koirasta?

Kun he tuntevat olonsa huonoksi, jotkut koirat ovat erittäin ilmeikkäitä, kun taas toiset ovat paljon vähemmän ilmaisia. Siksi on ensin opittava tunnistamaan, onko koirasi kunnossa. Kuten aiemmin todettiin, jokainen koira reagoi eri tavalla, ja sinun on opittava havaitsemaan signaalit, joita koirasi lähettää sinulle, kun hänellä on huono olo. Kaikille koirille on kuitenkin edelleen suhteellisen yhteisiä merkkejä, jotka voit helposti tunnistaa.
Ensimmäinen on käyttäytymisen muutos. Jos esimerkiksi luonnostaan rauhallinen ja kerätty koirasi alkaa juosta ympyröitä ympäri taloa, jokin on varmasti vialla. Sama asia, jos hänestä tulee aggressiivinen yhdessä yössä. Seuraavaksi koirasi ruumiinlämpö on myös erittäin hyvä indikaattori. : sen on oltava 38-39 astetta. Myös väijyvä koira voi kertoa, että jotain on vialla. ei, varsinkin jos lemmikkisi yleensä pysyy kanssasi koko ajan. Lopuksi, muut signaalit ovat eläin, joka kieltäytyy syömästä ja juomasta tai liikkuu vaikeasti.
On vielä monia muita: yleensä kaikki äkilliset käyttäytymismuutokset on otettava huomioon. Ei kuitenkaan ole syytä paniikkiin, jos tunnistat jonkin näistä käyttäytymismalleista, se ei tarkoita, että koirasi on välttämättä välittömässä vaarassa.
Ensiapueleiden koulutus koirallesi

Jos pelkäät joutuvasi jonakin päivänä hätätilanteeseen koirasi (tai toisen) kanssa, on mahdollista kouluttaa sinua hätätoimenpiteisiin. Tukehtuvan eläimen edessä on todellakin hyvä harjoitella Heimlich-menetelmää vaistomaisesti, mutta koulutuskurssin suorittaminen sopivimpien eleiden omaksumiseksi on vielä parempi. Nämä lukuisat koulutuskurssit kestävät yleensä kaksi päivää ja niissä yhdistyvät sekä teoria että käytäntö koiramalleista ja joskus jopa oikeista eläimistä.
Koulutuskurssin suorittaminen on sinulle välttämättä erittäin hyödyllistä, koska se valmistaa sinut siihen tunnistaa hätätilanteen. Sen avulla voit myös oppia tarkistaaksesi koiran elintärkeät toiminnot ja harjoittelemaan ensiapueleet joka voi pelastaa piskisi hengen. Tämän tyyppisen koulutuksen avulla voit oppia pelastamaan tukehtuvan koiran sekä elvytystoiminnon sydän- ja keuhkoihin tai jopa lähestyä loukkaantunutta koiraa täysin turvallisesti. Yhteenvetona, koulutuksen avulla pystyt jatkossa hallitsemaan erilaisia tilanteita mahdollisimman hyvin ja rauhallisemmin.
Vie koirasi joka tapauksessa eläinlääkäriin.

Koiran ensiavun kouluttaminen on hienoa, mutta se ei tietenkään tee sinusta eläinlääkäriä. Tästä syystä hätätilanteesta riippumatta sinun täytyy ottaa yhteyttä eläinlääkäriin mahdollisimman pian. Selitä tilanne ja koirasi oireet. Hän osaa opastaa sinua ja neuvoa sinua tuomaan koirasi hänen luokseen, jos se tuntuu tarpeelliselta. Eläinlääkärisi on ainoa valtuutettu hoitamaan koirasi kunnollajoten jos olet epävarma, älä epäröi mennä hänen klinikalle.
Jos joskus sattuu hätätilanne klinikan aukioloaikojen jälkeen, sunnuntaisin tai vaikka pyhäpäivinä, älä huoli! Paikalla on aina päivystävä eläinlääkäri, joka vastaa sinulle ja toivottaa koirasi tarvittaessa tervetulleeksi. Voit tavoittaa hänet soittamalla tavallisen eläinlääkärisi numeroon. Jälkimmäinen on yleensä velvollinen mainitsemaan päivystävän eläinlääkärin numeron puhepostissaan.