Kuinka toivottaa tuleva opaskoira tervetulleeksi kotiisi?

Rakastatko koiria yli kaiken ja onko sinulla sydän hihassasi? Oletko koskaan harkinnut opaskoiran tuomista kotiisi? Tiedä, että tällainen koira on täysin mahdollista toivottaa tervetulleeksi kotiisi! Toisaalta sinun on totuttava ajatukseen, että hän on vain kulkemassa kanssasi, koska hänen tuleva perheensä on näkösokeudesta kärsivän ihmisen perhe. Tule, kerromme kuinka se tehdään ja vaadittavat ehdot.

Mikä on sokeiden opaskoira?

kaksi labradoria nukkumassa yhdessä
© pablorebo1984 – iStock

Vuonna 2020 perheeseen palanneista opaskoirista 77 % oli labradoreja, 5 % kultaisia ​​noutoreita ja 7 % näiden kahden rodun risteytystä! Tunnustettu heidän sosiaalisuutensa ja taipuisuutensa, nämä ovat kaksi koirarotua, jotka sopeutuvat täydellisesti kaikkiin tilanteisiin ja pystyvät siksi elämään näkövammaisten rinnalla. Voit myös löytää niiden erot ja yhtäläisyydet tästä artikkelista.

Opaskoira-elämänsä aikana heidän tehtävänsä on antaa näille ihmisille mahdollisuus saada liikkuvuutta ja itsenäisyyttä. Kävittyään hyvin erityisessä koulutuksessa isäntäperheessään (mahdollisesti sinä) ja sitten omistetussa koulussa heistä tulee arvokkaita liittolaisia ​​jokapäiväisessä elämässä. Sen lisäksi, että ne tulevat näkövammaisten ihmisten silmiksi, ne osoittautuvat myös todellisiksi jokapäiväisen elämän apuvälineitä.

Mitä edellytyksiä tulee täyttää, jotta voi tulla isäntäperheeksi?

nuori labradorikoira tuleva opaskoira harjoituksessa
© Cylonphoto – iStock

Tämä on kahdesta kuukaudesta alkaen että pennut voidaan ottaa sijaisperheeseen. Tässä iässä ne ovat normaalisti enemmän tai vähemmän puhtaita, sallivat itsensä ongelmattoman käsittelyn ja ovat alkaneet seurustella ihmisten, mutta myös muiden eläinten kanssa. Siksi he ovat valmiita liittymään isäntäperheeseen! Kyllä, mutta miten ja mikä? Kukaan ei todellakaan voi ryhtyä opaskoirien sijaisperheeksi. On olemassa muutamia ehtoja, jotka on täytettävä, jotta tuleva superkoira voi toivottaa tervetulleeksi kotiin:

  • asua a noin 30 kilometrin säteellä opaskoirien koulun ympäriltä. Tämä todellakin mahdollistaa eläimen hyvän seurannan ja yksinkertaistetut liikkeet niiden muutaman kuukauden aikana, jotka se viettää kanssasi ennen koulutukseen aloittamista.
  • Sinun täytyy pystyä ota koira mukaan kaikkialle totuttaakseen hänet erilaisiin ja vaihteleviin tilanteisiin.
  • Pystyy säännöllisesti käymään koulutuskeskuksessa pennun seurantaa varten.
  • Ole hyvin käytettävissä, jotta voit omistaa mahdollisimman paljon aikaa tulevalle opaskoiralle.

On huomattava, että tämän ”esiopetusjakson” kesto yleensä kestää kunnes pentu täyttää vuoden. Joten rinnallasi on enää muutama kuukausi jäljellä ja sinun on valmistauduttava siihen. Se ei ole sama projekti kuin oman koiran adoptoiminen.

Mikä on roolisi isäntäperheenä?

opaskoira joukkoliikenteessä
© LuPa Creative – iStock

Sen kahdesta kuukaudesta lähtien olet siis vastaa pennusta ”esiopetukseensa”. Tämä koostuu peruskäskyjen, tottelevaisuustapojen, hihnassa kävelyn jne. opettamisesta. Kuten edellisessä kappaleessa todettiin, sinun on oltava käytettävissä ja voitava ottaa koira mukanasi kaikkialle. Miksi ? Siitä yksinkertaisesta ja hyvästä syystä, että se joutuu kohtaamaan suurimman mahdollisen ympäristön. Todellakin, jonkin ajan kuluttua nämä eri paikat ovat hänen työpaikkansa. Jotta hän tunteisi olonsa 100 % mukavaksi, sinun on vietävä hänet maaseudulle, kaupunkiin, ostoskeskuksiin, markkinoille, julkisilla kulkuvälineillä jne.

Jos pelkäät, että et ole tarpeeksi saatavilla, kysy Ranskan sokeiden opaskoirayhdistysten liitto (FFAC). Todellakin, on myös mahdollista toivottaa pentu tervetulleeksi vain iltaisin ja viikonloppuisin tai vain viikonloppuisin! Tässä tapauksessa koiranpentu viettää muun ajan opaskoirakoulussa.

Opaskoiran sijaisperheeksi ryhtyminen on hieno kokemus, joten jos epäröit, lähde mukaan! Sinulla täytyy vain olla vahva sydän, kun päästät nämä suloiset ja erittäin rakastettavat pikkupennut menemään…