Kuinka opetan koirani antamaan lelunsa?

Koiran kanssa leikkiminen voi nopeasti muuttua kukkotaisteluksi. Toinen vetää kaikella voimalla yhdeltä puolelta ja toisellakaan ei näytä olevan halua päästää irti… Tällaisina aikoina ajattelee, että olisi erittäin hyödyllistä opettaa koiraa luovuttamaan lelunsa. Tänään aiomme nähdä, miksi koirasi toimii näin ja kuinka opettaa häntä antamaan lelunsa, jotta voitte leikkiä yhdessä rauhallisesti.

Miksi opettaa koiraasi päästämään irti leluistaan?

Pentu leikkii pallon kanssa
Tekijät: Photography1971 / iStock

Lemmikkisi opettaminen päästämään irti leluistaan ​​on hänelle erittäin tärkeä harjoitus koulutus kahdesta syystä. Ensinnäkin sen avulla voit suojella häntä pyytämällä häntä päästämään irti kaikesta, mitä hänellä on suussaan. Itse asiassa, jos koirasi osaa antaa lelunsa, se toimii kaiken kanssa, mukaan lukien mahdollisesti vaarallisia esineitä hänelle. Lisäksi se antaa sinulle mahdollisuuden leikkiä yksinkertaisemmin nelijalkaisen ystäväsi kanssa, koska hänen jahtaaminen yrittää saada lelunsa takaisin voi olla hänelle hauskaa, mutta melko tylsää sinulle. Opettamalla koiraasi palauttamaan lelunsa, voitte molemmat todella nauttia itsestänne ja keskinäinen luottamus vain vahvistuu.

Koirallasi on vaikeuksia antaa leluaan

Koira vetää köyttä
Tekijät: jodie777 / iStock

Olet leikkinyt koiran kanssa kymmenen minuuttia, mutta se alkaa jo ärsyttää sinua, koska hän ei halua jakaa leluaan kanssasi. Miksi koirasi käyttäytyy tällä tavalla? Ensinnäkin, tiedä, että et ole yksin. Useimmat koirat eivät todellakaan anna leluaan yksin ilman opetusta. Muista kuitenkin, että jos koirasi toimii tällä tavalla, se johtuu yksinkertaisesti siitä että hän ei luota sinuun täysin. On sanottava, että meillä on usein (huono) refleksi ottaa lelu pois koiraltamme rangaistaaksemme sitä tai lopettaaksemme pelin ja riitelemme hänen kanssaan, jos hän ei anna sitä. Lyhyesti sanottuna lelu otetaan pois koiralta negatiivisissa tilanteissa. Näin tekemällä koira omaksuu sen, että hän antaa lelunsa johonkin näistä epämiellyttävistä tilanteista.

Joten jos haluat leikin hetkien pysyvän puhtaana onnellisena, sinun on voitettava koiran luottamus olemalla hänen leikkikaverinsa etkä enää varas. Tätä varten on olemassa monia pieniä pelejä, joita voit tehdä koirasi kanssa todistaaksesi hänelle, että hän voi uskoa lelunsa sinulle.

Tekniikka saada hänet pudottamaan lelunsa

Koira luovuttaa lelunsa
Tekijät: Bulat-Silvia / iStock

Itse asiassa on monia tekniikoita tämän harjoituksen opettamiseksi koirallesi. Voimassa, jokainen eläin reagoi eri tavalla menetelmästä riippuenmutta näytämme sinulle sellaisen, joka yleensä toimii erittäin hyvin.

  1. Aloita tuomalla herkkuja. CValitse sellainen, josta koirasi todella pitää, koska hänen on annettava sinulle lelunsa vastineeksi! Kun herkut ovat sujahtaneet taskuun, valitse nyt lelu viisaasti, esim. lelu, josta koirasi pitää erityisen paljon jotta hän haluaa leikkiä. Vältä kuitenkin valitsemasta hänen suosikkileluaankoska hän ei ehkä koskaan halua antaa sitä.
  2. Haasta nyt koirasi lelulla: ojenna se hänelle ja sano ”ota”. Sen jälkeen voit aina käyttää tätä sanaa, jotta koirasi ymmärtää leikin hetken alkavan. Voit myös ottaa peliasennon, astu kyykkyyn tai vain nojaa eteenpäin polvet koukussa. Kun olet leikkinyt sillä hieman (älä odota, että koirasi innostuu liikaa), on aika noutaa lelu.
  3. Suorista, jotta koirasi ymmärtää, ettet ole enää leikkisässä asennossa. Anna hänelle herkku: jos se on tarpeeksi kiinnostavaa, koirasi tulee päästää lelusta irti. Heti kun hän päästää irti, anna hänelle herkku ja ylistä häntä. Tämän jälkeen voit toistaa tämän harjoituksen useita kertoja kunnes tunnet koirasi ennakoivan päästämällä irti lelusta heti, kun nouset istumaan. Normaalisti tässä vaiheessa se on voitettu!

Virheitä välttää

Kun opetat koiraasi pudottamaan leluaan, on vältettävä muutamia virheitä. Ensimmäinen on käyttää järjestystä, joka kuulostaa liian samanlaiselta kuin muut temput, jotka olet jo opettanut hänelle. Yritä valita sana, joka erottuu hyvin, jotta lemmikkisi ei sekoita sitä.

Toinen vältettävä virhe on koiran lelun väkisin hakeminen. Todellakin, vaikka se voi joskus olla vaistomaista, sinun tulee kaikin keinoin välttää minkään ottamista suoraan lemmikkisi suuhun. Älä koskaan yritä avata sen leukoja tai pitää sen päätä vetääksesi esinettä. Tämä käytös voi lähettää koirallesi väärän viestin, että kyseessä on peli. Tässä tapauksessa hän pitää ja vetää esinettä vielä kovemmin. Hän voi myös ottaa tämän rangaistuksena ja reagoida huonosti. Silloin on vaarana joutua puremaan.

Yhteenvetona voidaan todeta, että koiran opettaminen päästämään irti leluistaan ​​(tai mistä tahansa muusta esineestä) on todella tärkeä harjoitus, jopa välttämätön hänen hyvän koulutuksensa kannalta. Muista kuitenkin käyttää oikeita menetelmiä. Reagoi myös aina positiivisesti, jotta et menetä nelijalkaisen ystäväsi luottamusta.