Kuinka kauan koira nukkuu?

Onko sinulla sellainen käsitys, että koirasi viettää aikansa nukkuen? Tiedä sitten, että koira tarvitsee paljon unta. Jälkimmäinen voi kuitenkin kehittyä monien tekijöiden mukaan ja aivan kuten meilläkin, hänen unensa laatu voi muuttua. Jos luulet niin, tässä on muutamia vinkkejä, jotka auttavat sinua ymmärtämään piskiäsi paremmin.

Mikä on koirasi normaali unen kesto?

koira nukkuu sohvalla
Tekijät: Solovjova / iStock

Keskimäärin, normaalisti liikkuva aikuinen koira nukkuu 12-14 tuntia vuorokaudessa. Tämä kesto voi kuitenkin tietysti vaihdella yksilöstä riippuen. Kuten meilläkin, jotkut koirat tarvitsevat vähemmän unta toipuakseen, kun taas toiset nukkuvat raskaasti. Koirien uni voi myös vaihdella niiden aktiivisuustason mukaan. Esimerkiksi koko päivän leikki- tai kävelyhetket stimuloiva koira nukkuu luonnollisesti vähemmän, koska sitä pyydetään. Toisaalta yksin kotiin jätetty koira nukkuu paljon enemmän kompensoidakseen tylsyyttä ja toiminnan puutetta.

Lopuksi koirasi ikä voi myös tulla kysymykseen. Pentu tarvitsee paljon enemmän unta kuin aikuinen koira. Nuori koira voi siis nukkua jopa 20 tuntia vuorokaudessa tai jopa enemmän vastasyntyneen aikana (syntymän ja 15 elinpäivän välillä). Tänä aikana koiranpentu voi siis nukkua 90% ajasta! Tämä ajanjakso on välttämätön hänen aivojensa asianmukaiselle kehitykselle. Vanhemmilla koirillaunen kesto on myös pidempi kuin aikuisilla koirilla, koska se voi saavuttaa 75 % sen kokonaistoiminnasta. Toisin sanoen koirasi ikääntyessä hän voi viettää keskimäärin 18 tuntia päivässä lepäämällä.

Koirani nukkuu vähän: miksi ja mitä tehdä?

koira pyörii nurmikolla
Tekijät: Solovjova / iStock

Jos olet huomannut, että koirasi ei nuku tarpeeksi tai että se on säännöllisesti hereillä keskellä yötä, tässä on joitain keinoja tutkia:

  • Koirasi voi olla hyperaktiivinen ja siksi jatkuvasti ylivalpas. Tämä tarve olla jatkuvasti hereillä estää häntä saamasta syvää ja riittävän levollista unta.
  • Jos koirasi on yleisesti ahdistunut tai kärsii eroahdistuksesta, on todennäköistä, että hänen unihäiriönsä liittyvät toisiinsa. Eroahdistusta kärsivällä koiralla voi todellakin olla vaikeuksia nukahtaa, jos se ei nuku isäntänsä vieressä.
  • Jos koirasi on vanha tai jos hänellä on kipujase voi estää häntä nukkumasta mukavasti.

Tämän korjaamiseksi on vain yksi ratkaisu: käy eläinlääkärissäsija tarkemmin käyttäytymiseläinlääkäri, jos kyseessä on hyperaktiivinen tai ahdistunut koira. Jos koirasi kärsii kivusta, eläinlääkärisi auttaa sinua löytämään sopivan hoidon sen lievittämiseksi. Voit myös valita memory foam -patjan.

Koirani nukkuu liikaa: miksi ja mitä tehdä?

nukkuva koira
Krediitit: fusaromike / iStock

Päinvastoin, jos huomaat, että koirasi nukkuu liikaa, se voi liittyä erilaisiin sairauksiin:

  • Koirasi kärsii masennuksesta. Tässä tapauksessa huomaat myös, että koirasi menettää kiinnostuksensa toimintaan, jota hän yleensä rakastaa. Leikkisessiot, kävelyt ja halaukset eivät enää kiinnosta häntä, hän viettää suurimman osan ajastaan ​​nukkuen…
  • Koirallasi on kilpirauhasen vajaatoiminta. Sen jälkeen hänen aineenvaihdunta hidastuu, mikä saa hänet nukkumaan pidempään myös keskellä päivää.
  • Koirallasi on kuumetta.

Joka tapauksessa sinun täytyy ota yhteyttä eläinlääkäriinkoska vain hän pystyy tunnistamaan koirasi ongelman.