Kuinka kanavoida esineitä tuhoava koira?

Oletko koskaan tullut kotiin väsyneenä työpäiväsi jälkeen ja löytänyt sisätiloistasi todellisen taistelukentän? Rikkoutuneet tossut, repeytyneet verhot, ryöstetty sohva, murskatut kynät… Jos on, olet tullut oikeaan paikkaan. On täysin mahdollista, että koirasi kärsii käyttäytymisongelmista, ja katsotaan kuinka korjata se.

Mikä on tuhoisa koira?

koira vaurioituneella tuolilla
Tekijät: Cunaplus_M.Faba / iStock

Epäilet koirasi olevan tuhoisa koira, mutta mitä se tarkalleen ottaen tarkoittaa? Jos lemmikilläsi on taipumus tuhota kodissasi olevia esineitä päivittäinvarsinkin kun olet poissa, on hyvä mahdollisuus, että se on tuhoisaa. Ehkä koirasi on myös tottunut likaamaan lattioitasi tai tekstiilejäsi kotiasioissa? Älä huoli, tämä ei ole peruuttamaton ja johtuu varmasti onnettomuudesta, jota koirasi ilmaisee tuhoamalla kaiken, mitä hän löytää. Olipa hän vielä pentu tai aikuinen, tällaiselle käytökselle ei ole todellista ikää… Mutta miten koirasta tulee tuhoisa? Mahdollisia syitä on useita.

1- Koirani on tuhoisa, koska hän tarvitsee enemmän liikuntaa

Ensimmäinen tekijä on toiminnan puute. Koirallasi on todellakin valtava tarve ponnistella, mikä ei ole täysin tyytyväinen. Koirasi siis tuhoaa tylsyydestään miehittääkseen itsensä… omalla tavallaan.

Miten se kanavoi? Jos epäilet aktiivisuuden puutetta, yritä viedä koiraasi enemmän ulos. Mene pitkiä kävelylenkkejä hänen kanssaan yrittäen saada hänet ponnistelemaan mahdollisimman paljon. Voit myös harjoitella hänen seurassaan lajia, kuten canicrossia tai agilityä.

2- Koirani on tuhoisa, koska se stressaantuu, kun jätän hänet rauhaan

tuhoisa koira
Tekijät: Photoboyko / iStock

Toinen mahdollinen tekijä on yksinäisyyteen liittyvä stressi. Itse asiassa, jos koirasi on hyvin kiintynyt sinuun, hän saattaa kärsiä ahdistuksesta ja tuntea itsensä hylätyksi, kun lähdet kotoa. Rauhoittaakseen ahdistusta koirasi päästää höyryä kaikesta, mitä hän löytää tieltään. Luulemme usein virheellisesti, että koiramme saa meidät maksamaan poissaolostamme. Koira ei ärsytä sinua vapaaehtoisesti, vaan ilmaisee vain epämukavuuttaan.

Miten se kanavoi? Korjataksesi tämän tottele hänet varovasti poissaoloasi, aloittaen lyhyistä ajoista. Laske ne sitten vähitellen makuulle ja onnittele koiraasi siitä, ettei se ole tehnyt mitään typerää, kun tulet kotiin. Koirasi huomaa, että tulet kotiin sen jälkeen, kun olet jättänyt hänet, ja on sen seurauksena vähemmän stressaantunut.

3- Koirani on tuhoisa, koska sillä on HS-HA

Lopuksi, on myös mahdollista, että koirasi on pelkkä hyperaktiivinen ja yliherkkä (HS-HA). Loogisesti sen huomaa jo varhaisesta iästä lähtien, koska se on koira, joka ei pelkää mitään, joka haukkuu tai murisee kaikkeen, jolla on taipumus purra kaikkea, myös kättäsi hallitsematta voimiaan. Koirat, joilla on HS-HA, kärsivät usein traumoja pentuina, kuten liian aikaisin eroon emostaan.

Miten se kanavoi? Jos epäilet, että koirallasi on HS-HA, ota ensin yhteyttä eläinlääkäriin. On olemassa hoito, joka voi lievittää oireita.

Muutamia vinkkejä tuhoavan koiran kanavoimiseen

pentu syö peitto
Laajuus: tenkende / iStock

Tuhoisen koiran kanavoimiseksi on ensin välttämätöntä löytää syy vaikeuksiinsa. Lisäksi voit valita pieniä temppuja yrittääksesi lievittää hänen ongelmiaan. Aloittaa, sinun on turvattava asuntosi. Kaikki, mitä koirasi pystyy tuhoamaan, tulee säilyttää poissa hänen ulottuviltaan tai se voi myös satuttaa itseään. Sitten on Bachin kukkia ja varsinkin ”Rescue” -tuote jonka voit antaa hänelle herkkuna jopa kuusi kertaa päivässä. Tämän tuotteen tarkoituksena on auttaa koiraasi rauhoittumaan. Lopuksi, jos koirasi pyrkii tuhoamaan tietyn huonekalun, esimerkiksi sohvan, voit käyttää luonnollista karkotetta. Koiralla on kehittyneempi hajuaisti kuin meillä, eikä se kestä lähestyä hieman liian voimakasta hajua.

Tästä huolimatta, suosittelemme, että saat apua ammattilaiselta, eläinlääkäriltä tai käyttäytymisasiantuntijalta, koska jos koirasi kärsii eroahdistuneisuudesta, sinun on vaikea käsitellä ongelmaa yksin.