kuinka hän voi löytää tiensä takaisin?

Oletko koskaan kuullut Lassiesta? Hän on uskomaton koira, joka löytää kotinsa satojen kilometrien päästä! Hyvä… Se on varmasti vain elokuva, mutta tämä fiktio on saanut inspiraationsa todellisuudesta, koska koirat todellakin löytävät tiensä. Miten ? Tätä yritämme nyt ymmärtää!

Suuntaus: selviytymisvaisto!

Koira on epäilemättä se eläin, joka on ollut ihmisen kesytetyin. Niin paljon, että tämä on tänään ei pysty selviytymään yksin luonnossa. Siksi jos hän eksyyei ole muuta ratkaisua kuin löytää tiensäpalata kotiin ja saada takaisin mukavuutensa.

Jos hän menetti kykynsä selviytyä luonnossa, hän ei menettänyt hänen suuntatajunsa. Tämä suunnantaju on kehittynyt koirassa suuresti, koska se on sallinut laji selviytyäkseen. Tämä kyky on siirtynyt koirilla sukupolvelta toiselle.

Miten koira löytää tiensä?

Hyvin kehittynyt hajuaisti…

Jos koira löytää tiensä niin helposti, se on kiitos hänen erittäin voimakas hajuaistinsa. Siksi se assosioituu haisee ihmisille tai paikoissa, jonka avulla se voi orientoitua. Lisäksi sen hajuaisti pystyy poimimaan hajuja useiden kilometrien päässä. Käytännöllinen, eikö?

Hän osaa myös haistaa hajun kauan ohituksen jälkeen yksilöstä. Kyllä koiralla on kyky havaita vanhan hajun jälki, joka on kadonnut paikasta.

Lisäksi, jos jonain päivänä on epäonnea menettää koirasi, on suositeltavaa etsiä sitä paikoista, joissa hänellä on ollut tottunut kävelemään. Hän todellakin kääntyy tuttujen tuoksujen puoleen löytääkseen tiensä.

eksynyt koira
Tekijät: furry_portraits / Pixabay

Hyvä kuulo…

Koira kuulee kuulostaa ihmiselle huomaamattomalta. Jos hän kuulee tuttu äänijopa erittäin suurilla etäisyyksillä, joten hän menee sinne niin paljon kuin mahdollista.

Ja ennen kaikkea terävä mieli!

Kun koira harhailee, hän tietää, että hän tarvitsee perheensä selviytyäkseen. Siksi hän tekee kaikkensa löytääkseen hänet. Koira on erityinen eläin uskollinen herroilleen; se kehittyy erittäin vahva kiintymysmuoto. Kadonnut, hän sinnikkäästi etsiä kotiaan selviytyäkseen fysiologisista tarpeistaan, mutta myös rakkauden kautta isäntiensä puolesta! Luultavasti on tämä kieltäytyminen eroamasta jonka ansiosta monet koirat voivat palata kotiin…

Ja… jos hän ei löydä tietä takaisin?

Jos hän ei valitettavasti löydä tietä takaisin, koira ajattelee ennen kaikkea hänen selviytymisensä. NIIN, on todennäköistä, että hän ohjaa vaistomaisesti jotakuta kohtaan tai taloon löytää turvapaikka et ruokaa.

Pidät myös:

Koirani juoksee usein karkuun: mitä minun pitäisi tehdä?

Miksi koirani ulvoo kuin susi?

5 peruskomentoa koirallesi