kuinka auttaa häntä syömään?

Tiettyyn ikään saapuneilla koirilla ei ole harvinaista kärsiä nivelistä tai jopa hampaista. Ja hyvästä syystä, toisin kuin me, he eivät ole hyötyneet hyvästä hammashygieniasta koko elämänsä ajan. Hammas- tai nivelkivuissa syömisestä voi kuitenkin tulla todellinen esterata. Ruokahaluttomuus ja laihtuminen ovat usein ohjelmassa. Jos koirasi on yli 7-vuotias ja sillä on vaikeuksia pureskella, käynti eläinlääkärissä on luonnollisesti välttämätöntä. Tutustu sitten näihin muutamaan vinkkiin, joiden avulla voit tehdä lemmikkisi ruokailuista vähemmän tuskallisia!

1. Kostutin ses kroketit

Jos karvapalloasi on aina syötetty nappulaa, sen syöminen voi olla erityisen vaikeaa suuren määrän takia pureskelutyötä että he kysyvät. Mutta niiden pehmentämiseksi on onneksi temppu!

Ensinnäkin, lämmittää vettä kattilassa tai kattilassa varoen, ettei se kiehu. Kaada sitten muutama ruokalusikallinen lämmintä vettä koirasi nappulaan. Huomaa myös, että kroketit on mukautettava koirasi ikään. Jokaisella tuotemerkillä on oma valikoimansa iäkkäille koirille tarkoitettuja nappuloita, kuten myös Orijen koiranruokaa.

Odota muutama minuutti aika, jolloin kroketit imevät vettä ja erityisesti aika, jolloin ne jäähtyvät. Tarjoile, se on valmis! Krokettien ei pitäisi enää olla tätä rapeita rakennetta, vaan ne ovat päinvastoin pehmenneet. Lisäksi haalea vesi auttaa vapauttaa aromi nappuloita, jonka pitäisi olla erityisen maistuvaa koirallesi.

Hyvä tietää : jos koirasi ei todellakaan osaa pureskella, voit aina murskaa hänen krokettinsa (kostutuksen jälkeen) soseen valmistamiseksi!

2. Lisää liemi

Jos koirasi nappulan maku tai haju saa hänet pahoin, älä epäröi kostuttaa niitä kasvis- tai lihaliemi veden sijasta. Tämä parantaa niiden makua samalla kun pehmentää niitä!

3. Valitse koiranruoka

Jos koirallasi on vaikeuksia pureskella nappuloita ja se alkaa laihtua, kokeile tarjota säilykeruokaa. Itse asiassa koiranruoassa on pehmeä koostumus ja siksi niitä on helpompi syödä. Puhumattakaan siitä, että ne ovat paljon maukkaampia kuin nappuloita ja että ne helpottavat eläimen nesteytymistä!

koiran kulho
Krediitit: iStock

Voit myös sekoita kroketteihin joka aterialla vähän sosiaa koirastasi. Huomaa, että myös tässä voit murskata hänen ruokansa kokonaan puuroksi, jos huomaat, että pasteillakin on vaikeuksia kulkea. Mutta joka tapauksessa, muista täyttää sen ravitsemukselliset tarpeet joka päivä.

Ja ennen kaikkea, jos ruokavalio muuttuu, muista tehdä siirtymä vanhaan ruokaan vähintään kymmenen päivän ajan. Voit tehdä tämän lisäämällä asteittain uutta ruokaa vanhaan, kunnes se korvaa sen kokonaan.

4. Valitse keitot

Onko koirallasi paljon hampaita jäljellä? Joten älä epäröi tarjota hänelle keittoja! Älä huoli, sinun ei tarvitse keittää hänelle keittoja joka päivä märkäruokamerkit nyt tarjota valmiita.

Kuitenkin mieluummin kääntyä huippulaadukkaita merkkejä, vanhemmat koirat tarvitsevat korkealaatuista proteiinia pysyäkseen terveinä. Voit kuitenkin kuvitella, että mitä kalliimpaa se on koiranruoan suhteen, sitä parempi se on…

5. Nosta kulhoa

Jos vanhan ystäväsi kärsivät eivät hampaat vaan nivelet, älä epäröi nostaa hänen vesi- ja ruokakulhojaan. Voit laittaa ne isoon sanakirjaan, kenkärasiaan, sohvapöydälle… Voit jopa ostaa jo kohotettuja kulhoja.

Tavoitteena on, että hänen ei tarvitse laskea päätään syödäkseen. Itse asiassa koirat, jotka ovat kärsineet nivelrikosta tai niveltulehduksesta, voivat kärsiä voimakkaasta niska- tai selkäkivusta.

Tästä samasta syystä älä epäröi tuo hänen kulhonsa lähemmäksi hänen nukkumapaikastaan. Tämä säästää häntä pitkiltä ja tuskallisilta matkoilta päästäkseen sinne, mikä todennäköisesti rohkaisee häntä syömään ja juomaan!

Pidät myös:

Ruoka: tutustu reseptiimme, jolla voit valmistaa koirasi soseen

Koira: 5 vinkkiä, jotka saavat hänet haluamaan syödä krokettinsa!

Ruoanlaitto koirallesi: 3 asiaa, jotka sinun tulee tietää ennen kuin aloitat